zondag, juli 31, 2005

Vitrine kastje

Na lange tijd zoeken naar het juiste kastje is het gelukt. We hebben een vitrinekast. Het is geen staande maar een hangende geworden en hij hangt prachtig op de studeerkamer.
De miniatuurtjes hebben het helemaal gevonden tussen onze stenenverzameling.

Miniatuurtjes (goblins) achter het glas.










Zo hangt ie in de kamer. Elk plankje een paar stenen met miniatuurtjes. Hij is helemaal af.

Dagje aan zee

Afgelopen zaterdag een dagje naar Zeeland geweest. Het was een blauwe lucht en alleen maar zon. In de rest van Nederland regende het zo'n beetje overal maar wij zijn zelfs verbrand. Het was heerlijk uitwaaien en lekker strandwandelen.

Stoere meeuwenfoto's gemaakt hier is er een van!










Een meeuw in actie op het strand.










Lekker wandelen ook door de duinen met Baggio.

woensdag, juli 27, 2005

Badkamer = af!!!

Het is zover, de badkamer is af. Het project is ten einde. Vandaag is alles afgekit en afgerond. Het is nog wel stoffig van het voegspul en de kit moet eerst nog drogen voor we echt kunnen douchen, maar de badkamer is af.
En natuurlijk ziet hij er geweldig uit. De eerste bewoners trekken al de badkamer in. Scrubbie de badscrubdraak heeft zich al gemeld met de Eef!












Zo ziet het douchewandje eruit. Er is 1 flap dichtgeklapt die ook naar links kan slaan waarna het hele bad eigenlijk is afgeschermd door een mooi glazen wandje.









De spiegel hangt. En wat hangt ie mooi. Vandaag zijn we ook naar de ikea geweest om het houten rekje te halen wat we al een tijdje hadden gezien. Nu we alles echt op konden meten was het zeker. Het rekje past!! En wat staat ie mooi naast de wasbak. Je ziet dat scrubbie ook hier snel de foto is binnen gekropen. Hij heeft het enorm naar zijn zin in de nieuwe badkamer.

dinsdag, juli 26, 2005

Badkamer = bijna klaar

Morgen is het zo ver. Dan is alles af en wordt de badkamer opgeleverd. Vandaag is alles afgetegeld en helemaal gevoegd. Ook de radiator hangt en de wastafel met kraan. De wastafel heeft een klein beschadiginkje waar morgen met Wooning over gebeld wordt door de aannemer. Volgens hem komt alles goed. Hij had het al vaker meegemaakt. Hier de foto's van een bijna affe badkamer.

De radiator en de douchekraan hangen al. Nu alleen nog het douchescherm.













Onze mooie kraan van de wastafel.









De wastafel in vol ornaat.

maandag, juli 25, 2005

DeWalt radio


Ook in de badkamer wordt met kwaliteitsspullen gewerkt. Daar kan natuurlijk de DeWalt bouwradio niet ontbreken. Dus hier ook een eerbetoon aan de DeWalt radio.
Iedereen wil 'em, je kan eigenlijk niet zonder!

Badkamer nieuwe week

Een nieuwe week, een verder bouw aan de badkamer!
En jawel bijna alles is getegeld!!! Het is echt bijna af aan het zijn. Zelfs een deel is al gevoegd. De vloer ligt er helemaal in. Helemaal top.
De foto's hieronder laten het huidige resultaat zien hoor.

Hoekje met mooi randje ertussen getegeld.













Rond het zwarte raamkozijn ziet het er helemaal mooi uit.












Stukje bad met tegels eromheen.

zaterdag, juli 23, 2005

Stoere groente

Naast het feit dat de pompoen planten onze tuin overnemen is er ook nog goed nieuws over de tuin te vertellen. We hebben ook allerlei leuke groente geplant die mooi klein blijven en het best goed doen.

De bloem van de aubergine plant. Nu maar hopen dat ie mooie aubergines gaat groeien.

Nog een foto van de aubergine plant maar dan onscherp. Toch leuk en fleurig vandaar dat ie toch op de weblog mag.


De knop van een van de zonnebloemen die het erg goed doen. Dadelijk als ze uit komen ziet het er helemaal zonnig uit in onze tuin.

Wat te denken van stoere pepers aan een van de peperplanten!

En last but not least de eerste tomaten zijn aan het groeien. Gezellig gedrie naast elkaar!

Pompoenen take over!

In de tuin hebben we een tijdje terug pompoenplanten gezet. Na onze vakantie waren ze al gigantisch maar nu nemen ze echt onze tuin over. Het leek zo'n aardige rustige plant maar ondertussen...

Vredig groeiende pompoenbol met bloem.


Agressieve, lang uitgroeiende pompoentakken.


Enorm enge klauw bloem van de pompoenplant!

vrijdag, juli 22, 2005

Badkaam einde werkweek 1

De 1e week is voorbij en er is zooooo veel gebeurd. Op de foto's zie je gewoon al de tegels tegen de muur zitten. Het gaat echt nog maar een paar dagen duren voor dat de badkaam af is en supergaaf is!

Tegels rond het bad en een aantal vloertegels.


Meer tegels.

donderdag, juli 21, 2005

Ikea slang


Afgelopen weekend zijn we op jacht geweest naar een nieuwe badkamerlamp. Tot op heden alleen suffe gezien. Het assortiment is te beperkt. Er lijken alleen maar saaie plafonieres te zijn.
Tuurlijk ook bij de Ikea geweest. Normaal die in Sliedrech, nu eens in Barendrecht en die was nog groter. Ze hebben er leuke badkamer rekjes die we wel gaan halen.
Ook hebben ze er leuke slangen, zie de Eef op de foto met slang!

Badkamer dag 4

Vandaag is er om in en om het bad flink gewerkt. Alles lijkt nu klaar om betegeld te worden. Op de vloer ligt nu een laag cement-achtige om te egaliseren. Volgens ons kan het gewoon niet lang meer duren en alles ziet er piekfijn uit!!

Bad met omkisting onder het raam.












Wat duidelijker het bad en een stukje vloer. Ook links het nieuwe wandje te zien wat leidingen herbergt. Straks tegels erop en het ziet er super uit!

woensdag, juli 20, 2005

regenmuur

Vanmiddag naar de cursus snellezen in Vianen gereden. Net buiten Den Haag kwam ik een enorme regenbui waarin je niets meer zeg en zelfs de snelweg onder water stond. Ik heb snel een mobicam fototje geschoten. Misschien is het eeen beetje duidelijk hoe het er uit zag:

Badkamer dag 3

Weer een dagje dichterbij de perfecte badkamer. Vandaag staat het bad er gewoon al. Er is een wandje gezet en nog wat leidingen (warm water afgerond). Nog geen meldingen van ons lek onder de badkamer in de keuken. Ofwel nog geen aanwijsbare oorzaak daaromtrent. Hier de foto's van vandaag:

Hoekje met zooi en stukje nieuwe wand.










Het nieuwe bad staat!

dinsdag, juli 19, 2005

Badkaam dag 2

Vandaag weer vol verwachting naar huis om te kijken wat er nu is gebeurd. Ook nog even een spiegeltje (80*60cm) opgehaald als een van de laatste accesoires. Er was ons duidelijk dat bij de spiegel bevestigingsmateriaal zou zijn, maar bij de shoppe niet. Dus morgen ff bellen.

Leidingen voor de nieuwe design radiator.










Hier komt onze knuvve douchekraan en daaronder dus het bad!!

maandag, juli 18, 2005

Badkamer verbouwen 1e dag

Vandaag dus de eerste dag geweest dat er gehakt en gesloopt is. Vanmorgen is de aannemer gestart (een aardige metal kerel in de 40). Hij belde ook al midden op dag ivm spullen halen voor een wandje of niet. Ofwel een wandje zetten zodat het bad precies past zonder extra randjes ofwel het einde van het een smal richeltje van tien centimeter tegelen maar daar zou water op kunnen blijven staan. We kozen voor het laatste omdat daar alleen wat spatters zouden kunnen komen.
Bij binnenkomst was ons huis pico bello (geen stofje te zien!!!). De vloer en trap was netjes afgetaped en de badkamer zelf was ook helemaal gecleaned van stof en gruis. Zelfs voor de deur lag niks!! En we hadden toevallig het weekend de stoep schoongemaakt dus het zou echt te zien zijn.
We zijn benieuwd hoe het er morgen uit ziet, spannend.

Hier de foto's na dag 1!!!

Bad & doucheschermpje weg; tegels deels weg.



















Wasbak removed en tegelwand al kaal.



















Hier staat nu geen bad meer.

Foto's van de 'oude' badkamer.

Vandaag is de eerste verbouwdag van onze badkamer. Alles gaat er uit en alles nieuw erin. Nieuw bad, nieuwe tegels, nieuwe wasbak, you name it!
Hier de foto's van onze badkamer zoals ie was:

Oude wastafel



















Beetje afgeragde spiegel en vaag plankje



















Gaar douchewandje op half elf.



















Stukje oud bad.