zaterdag, september 24, 2005

Eefjes tuin-update

jaja, Tom zit nietsvermoedend op de bank te lammen, dus tijd voor mij om stiekum weereens wat te posten. Eerst maar eens een foto van onze pompoen!! Hij is totstand gekomen middels kunstmatige inseminatie, uitgevoerd doormijzelve :-) Er kwamen steeds maar geen pompoenen aan onze pompoenplanten en toen beredeneerde ik dat t wel eens zou kunnen komen omdat de bloemen van de pompoen aan het einde van de ochtend alweer sluiten.. terwijl de meeste bijen pas in de middag actief zijn!! Probleem van late bijen, dus..... heb ik zelf met een zakdoekje maar even voor vroege bij gespeeld en zie daar! Ons prachtige pompoenenkind! En hij groeit heel goed... maar we hebben echt een beetje een band met 'm... ik denk nietdat we 'm ooit op gaan eten :-)















Met de tomaten en de pepers en de aubergines gaat het ook lekker. De eenjarige bloemen lopen wel een beetje op zn eind dus daar heb ik maar alvast winterharde violen van de AH ingezet. Die zijn alleen zo klein dat ze nog niet over de rand van hun bak kunnen kijken :-(

Verder hebben we ontzettend veel spinnen in de tuin... het is niet zozeer tijd om de ramen te zemen maar wel om ze te "ontwebben"; overal lopen draden en hangen grote 8-potige jongens me aan te staren.














maandag, september 19, 2005

Lekker eten

Afgelopen zaterdag was er een feestje van mijn werk. Dat hield onder andere in dat er gegeten zou gaan worden in Amsterdam. We zijn bij een vegetarisch restaurant Betty's gaan eten. Dat was helemaal perfect voor elkaar. Het was een klein restaurantje met een paar tafeltje en waar de eigenaar enorm enthousiast was over de gerechten, wijnen, appelsap, etc.
Het eten was super. We hebben echt heerlijk gegeten. Een super wijntje erbij en allerlei leuke hapjes (van een doperwtenmouse met zure room tot een salade van linzen met artisjokken en feta tot heerlijke gegrilde groenten). Het toetje was ook super. Keuze uit dieverse soorten gebak maar ook zelfgemaakt vanilleijs met allerlei vullingen. We hebben de baklava versie en de butterscotch versie op en alleen daarvoor zou je al terug gaan :p
Een aanrader dus!!

donderdag, september 15, 2005

Druk weekend


Afgelopen weekend was een druk weekend. Vrijdagavond bij een studiegenoot in Rotterdam langsgeweest en dat was erg gezellig. Voor je het weet is het laat.
Zaterdagmorgen weer op tijd naar Rhenen om de beren met een bezoekje te vereren. Het was weer berenbosfeest dit weekend in het ouwehands dierenpark en daar moet je heen natuurlijk. Ook stichting alertis was alom vertegenwoordigd met hun goede werk voor de beren. De beren zaten er weer heerlijk bij en we hebben leuke berenalia ingeslagen. Ook hele stoere foto's van de andere dieren gemaakt natuurlijk! De pelikanen waren zelfs zo brutaal dat ze op mijn arm gingen happen en knagen met hun snavels!
Aan het eind van de dag weerterug naar huis waar het gigantisch regende (onderweg nog file ook daardoor). Het water in de gracht achter de tuin stond echt tegen de rand aan. Een paar centimeter hoger en de eenden konden de tuin inzwemmen.Zaterdagavond was een lekkere lamavond en zondag weer op tijd er uit om naar Nunspeet te gaan. De sogeti Golfevent vond daar plaats. Het was een hele leuke dag met een groepje van 12 man begeleid door een golf pro. We kregen een golfclinic waar alle aspecten van het spelletje langs kwamen:
-chippen
-putten
-lange slagen
-wedstrijdje
Een lange dag golven is nog best vermoeiend. Onderweg naar huis hadden we al enorm honger en uiteindelijk thuis zijn we lekker langs de chinees gegaan om wat lekkers te scoren. Thuis aangekomen hebben we lekker zitten smullen tijdens de Talpa De wedstrijden!
Conclusie: een enorm druk, gezellig, actief weekend het was!

zaterdag, september 10, 2005

Chouffe weekend.

Een keer per jaar is het zo ver. Dan wordt er in Achouffe een bezoek gebracht aan de kabouters en drinken we hun bier. Zo ook dit jaar. Hier de foto's:

Aankomst op vrijdagmiddag het weertje is super (het hele weekend trouwens).








Naas de La Chouffe werden er veel spellen gespeeld waaronder ook Risk om de beker!!








Tijdens het risken is iedereen in opperste concentratie.








Paars wordt van het bord gevaagd...








Ondertussen wordt er elders ook fanatiek ge-spel-d.








De pot risk is ten einde en de beker wordt overhandigd.








Muziek wordt ook het gehele weekend prima verzorgd.








Er wordt ingespannen ge-catan-d.








Pannekoekje met chocola nuttigen op een terrasje kan prima tussendoor.








Ook een soepje gaat er na een zwaar avondje Chouffe goed in.











Er is zelfs tijd om een 12e eeuws Kasteel te 'exploren'.











In de duistere kamers van het kasteel is het eigenlijk alleen maar donker.











Alle ridders op een rij...








Dalmutie-en wordt zeker niet vergeten.








Het resultaat van een weekend Chouffe.