zondag, januari 08, 2006

Pasta maken



Het is al weer even geleden maar we zijn weer leuk bezig geweest om zelf pasta te maken. Eduard en ik hebben een zondagmiddag een beetje deeg lopen kneden en een voorraadje tagliatelle gemaakt. Uiteraard hebben we daar een aantal leuke foto's van gemaakt.
Ons pastarek weer uit het stof gehaald. Het blijkt toch maar weer dat zonder pastarek je je pasta niet fatsoenlijk kunt drogen.
Ravioli's: Naast pasta om te dragen en later te consumeren hebben we ook een aantal ravioli's gemaakt voor directe consumptie. Daarbij is driftig ge-experimenteerd met hele grote ravioli's (zogenaamde 'flappers'). De ravioli's waren een succes wat betreft eten. Tevens zijn ze ook erg leuk om op de foto te zetten.
Het is nog hard werken aan de pasta-wals zoals hier wel te zien is. Maar dit levert dan ook een flinke hoeveelheid pasta op. En je kan lekker je energie kwijt in deeg kneden en pasta draaien. Het is eigenlijk een soort therapie. Misschien wel geld mee te verdienen door pasta-therapie te introduceren....misschien bestaat het al wel....hmmm....

Ipod nano

Het is al veel te lang geleden dat er een beetje intensief gepost wordt op het blog dus nu ik toc bezig ben...even een korte review van de ipod nano.
Mp3-spelers worden kleiner en kleiner en zo is er nu de ipod nano op de markt. Hoe lang moeten we nog wachten tot er een ipod pico, femto, atto, etc. uitgebracht wordt. Op de apple-site kun je de nano ook bestellen met als leuke feature dat je er een gratis inscriptie op aan kunt laten brengen.
Dat is natuurlijk wel wat dus ik heb op een zondagavond leuke quotes uit Terry Pratchett erbij gehaald voor een leuke inscriptie. Het is uiteindelijk een foutmelding van hex geworden:
++?Out of cheese error. Redo from start++???++
Hopelijk is ie op de foto te zien.
De nano is verder helemaal geweldig. Hij is echt superklein en ziet er gewoon goed uit in het zwart. Met de 4GB versie kom ik nog geen ruimte te kort. Ik ben al druk begonnen CD's in Itunes te gooien en dat gaat super. Het hele Itunes gebeuren gaat erg lekker moet ik zeggen. Apple in het algemeen ziet er niet alleen strak uit maar over alles is nagedacht, of het nu software of hardware is.
Dat design vind je in allerlei details terug. Het usb snoertje van de nano heeft bijvoorbeeld een mooi afsluitdopje op de stekker dat gelijktijdig het hele snoertje bij elkaar houdt in opgerolde vorm.
Wie weet komt er ooit nog eens een apple ipv de pc (of naast de pc). De mac-mini is ook erg stoer namelijk. Als er nu een beetje leuk multimediacentre van apple komt is dat gelijk een reden om in de mac-wereld te duiken....wie weet...ooit...
Nu in ieder geval helemaal happy met mijn nano. Lekker aan het werk met een muziekje is nu eenmaal top.
http://www.apple.nl/ipodnano