maandag, april 17, 2006

tuin-update april

na een beetje stille winter gebeurt er nu weer volop in de tuin! Onze laatste aanwinst is een prachtige plantenkas waar onze jonge zaailingen kunnen groeien tot ze kunnen worden uitgeplant en waar aubergines en courgettes de hele zomer lekker warm in kunnen gedeien.














Naast diverse perkplantjes heb ik ook peterselie, basilicum, koriander, peterselie en bieslook.. een heuse kruidentuin, waarvan een deel er al best mooi bij staat in de zinken teil.




Om de tuin nu toch al een beetje zomers te maken hebben we natuurlijk ook lekker wat viooltjes en hyacinthen en blauwe druifjes. Handig van die bollen, ze komen vanzelf ieder jaar op en je hoeft er niks aan te doen.

Winter in de tuin

een beetje met terugwerkende kracht toch een paar foto's van hoe leuk onze eenden en vogels het wel niet doen in de winter. Tom gooide dan stukjes brood op de bevroren vijver en ik maakte snel foto's van uitglijdende eenden; tikje sadistisch wel :-)



En onze voederplank (met dank aan de workshop mozaiek) was ook zeer in trek bij onze gevederde vrienden

babs de blije baby beagle

Regelmatig gaan we leuk wandelen met Babs, of gewoon op bezoek, en dan nemen we iets leuks mee. Maar Babs sloopt alles, niets is veilig voor haar scherpe tandjes. Maakt niet uit hoe goed de kwaliteit wel niet is volgens de fabrikaant, zodra ze het te pakken heeft begint ze het vakkundig te ontleden


Als Babs dan na een poosje uitgeraasd is kan ze op de meest vreemde plekken, in de meest vreemde houdingen in slaap vallen