woensdag, september 20, 2006

Neeltje afstuderen

Dinsdagavond is Neeltje echt juf geworden! Natuurlijk was ze al helemaal afgestudeerd en klaar maar nu was er op de PABO nog een echte diploma uitreiking. Natuurlijk moeten er dan foto's gemaakt worden en Eefje was helemaal fotogravende!



 Posted by Picasa

zaterdag, september 09, 2006

berenbosfeest


Afgelopen weekend was het berenbosfeest in ouwehand. En hoewel we natuurlijk eigenlijk voor de bruine beren gingen, kwamen we met hele andere foto's thuis. De ijsbeerdrieling stal de show door onophoudelijk schattig te zijn en metelkaar te stoeien. De twee grootsten waren erg aanelkaar gewaagd qua bommetjes maken en visvangen. Het kleinste beertje bleef liever bij mamma in de buurt en vond die twee andere druktemakers maar niks.

De hele dag waren ze aan het duiken en spetteren.
Ook de oerang oetans vertoonden veel aktie. Ze zaten lekker buiten in het zonnetje en eentje nam zelfs de moeite om een rondje door de touwen te maken. Mooi plaatje; rode aap tegen blauwe lucht.
 Posted by Picasa

Zonnekap incident


Eef stond nietsvermoedend de vosmangoesten te fotograferen, toen ineens de zonnekap van de lens afdonderde het verblijf in.....
Gelukkig kwam er een oppasser die het ding er weer uit viste. Gelukkig hebben de vosmangoesten er verder niet aangeknaagd, of mee hun hol ingesleept!!
 Posted by Picasa

maandag, september 04, 2006

nieuwe lamp


We zitten helemaal in de lampensfeer. Dit weekend ook bij Jasper geklust en 2 lampen opgehangen en de voortuinlampjes zijn helemaal een succes, nu ook nog een lamp voor in de kamer! We gaan helemaal los! Voor de salontafel was er nog geen echte lamp omdat we al een leuke bij de eettafel hebben hangen. Toch was het in de kamer nog niet helemaal lekker licht.
We liepen tegen deze lamp (!woordgrap!) aan en dat was hem. Afgelopen zondag de lamp mooi opgehangen en inderdaad, dit was precies wat de kamer nog miste! Hij is helemaal gaaf en past perfect. Lampenderwijs goed bezig zeg ik.

  Posted by Picasa

Voortuinlampjes na de diamantboor


Nog even de foto's van de voortuin met lampjes aan in het schemerdonker voor optimaal effect. Het ziet er supergaaf uit zoals te zien is!
Vandaag voor de x-de keer weer zand ingeveegd maar het begint er nu toch wel op te lijken hoor! Ik denk dat er weinig veegacties meer nodig zijn voordat het allemaal netjes tussen de voegen zit!

Wat zijn ze mooi he die lampjes. Het heeft wat zweet gekost maar dan is er ook resultaatje!
  Posted by Picasa

Tajine


Zie hier onze Tajine voor het eerst in gebruik! Eerst heeft ie ruim een dag in bad gelegen om lekker water op te nemen. We hadden niks wat groot genoeg was dus mocht ie lekker badderen. Hij heeft heerlijk liggen spartelen.
Daarna moest ie een uur op het vuur nadat ie met olie was ingesmeerd (vond ie ook fijn) en toen mocht er in ge-tajined worden!
We hebben een couscous gemaakt die echt heel goed was! Heerlijke groente couscous combo kwam er uit de tajine! Het is echt super, veel beter dan gewoon uit de pan. We gaan ons nu dus enorm bekwamen in het tajineren (elke week een nieuw gerecht!)

  Posted by Picasa

Goblin wolf chariot nadert afheid

Dit weekend weer lekker zitten schilderen aan mijn miniatuurtjes! De goblin wolf chariot staat op deze foto te drogen en mijn zelfgemaakte paintstation is mijn werkterrein voor mini's in aanbouw.
  Posted by Picasa