dinsdag, februari 20, 2007

weekendje kell am see dag 4

Onze laatste dag. Vroeg op gestaan om alles in te pakken. Eveliene is hopeloos verkouden en heeft een keukenrol onder haar arm. Het is een gestress en heen-en-weer geren om alles goed in te pakken.
Om 10 uur moeten we uit het huisje zijn en dat lukt ons ruim.

We rijden naar het wildpark Wildenburg. We dachten dat we niet echt ergens anders heen konden vanwege karnaval. Dit was in elk geval open.
Het is wel vreselijk groot, het is weer een enorme wandeling op zich (en de voetjes deden al zo'n pijn) . Maar de dieren in de mist zien er wel indrukweekend uit en ze hebben lekker veel ruimte. Het ziet er heel natuurlijk uit.

Er zijn allerlei soorten herten en geiten

Achter het wildpark ligt ook nog een burcht. Daar zit een restaurant... maar het is dicht.
We rijden naar Bernkastel-Kues en drinken daar warme schoko met apfelstrudel. Verder is daar ook alles dicht, maar het is wel mooi en Siets wil er een bed&breakfast gaan beginnen

Om 17:00 zijn we bij Bas zn broer en om 19.00 zijn we weer thuis. Het was enorm leuk en we gaan volgend jaar weer! Posted by Picasa

weekendje kell am see dag 3

Deze dag gaan we een wandeling maken. Eduard wou graag de wandeling van 21 kilometer maken, maar dat leek ons allemaal toch wat ver, dus we gaan voor een wandeling van 13 kilometer naar de grimburg.

Het is heerlijk zonnig weer. We wandelen Kell am See uit, het aangrenzende bos in. Na een poosje lopen we langs (en door!) een aantal meanderende beekjes. na anderhalf uur komen we bij de grimburg. Best wel stoer maar hij blijkt in 1980 helemaal opnieuw opgebouwd.. beetje nep dus.

De terugweg verloopt wat minder gladjes. We moeten ove het priveterrein van een hotel (wat gelukkig dicht is) om op de route te kunnen blijven. Het gaat weer een heel stuk bergopwaarst en mn voeten gaan zeer doen.

Een poosje na deze foto van Bas op een boomstam raken we echt de weg kwijt. We lopen een heel stuk de verkeerde kant op en dankzij Tom zn kompas komen we toch weer op de goede weg.


Als we een verharde weg in de goede richting volgen komen we uiteindelijk bij een bord "kell 4 km". We waren erg blij! Een uur later waren we bij de auto.
We rijden langs het restaurantje in de buurt bij het park, ze hebben voldoende vegetarische gerechten, dus we reserveren er voor over een urrtje. We frissen ons even op en gaan dan lopend (!) naar het restaurantje (want:bier).We eten er heerlijk en het is heel leuk en gezellig! Posted by Picasa

weekendje kell am see dag 2

Tegen alle verwachtingen in zijn we die ochtend behoorlijk vroeg wakker.
We halen verse broodjes bij het winkeltje en gaan lekker ontbijten. Daarna gaan we naar Trier.
We maken een stadswandeling langs alle romeinse en middeleeuwse gebouwen.

We zien de porta nigra en de basiliek en de romeinse baden en we wandelen ook nog door de restanten van het amphiteater. Op veel touristische plekken staat een grote voet... en daar kun je leuke dingen mee doen natuurlijk.


Na het amphitheater hebben we flink honger. We doen nog wat omzwermingen langs wat winkels, maar dan strijken we neer in een restaurantje waar we wat eten en bier drinken.


We gaan ook nog even in het wildgehege kijken. De everzwijnen liggen er heel lekker modderig bij!


's Avonds koken de mannen spatzles en spinazie met kaassaus en vega worsten.
We spelen heel veel potjes dalmuti en spooks Posted by Picasa

lang weekendje kell am see dag 1

Eindelijk was het dan zo ver. Ons gezamenlijke weekendje weg naar Kell am See.
Bij de broer van Bas ontmoeten we elkaar en kropen Sietske en Bas bij ons in de auto. Eduard en Sabrina reden achter ons aan. Over de duitse grens stopten we voor een heerlijke picknick, tot in de puntjes verzorgt door Siets en Bas


Toen we er bijna waren werd ons benzinepeil echt kritiek en moesten we navigeren naar een klein dorpje 14 km verderop voor de dichtstbijzijnde benzinepomp.
Om een uur of 4 kwamen we aan in kell am see. We deden eerst boodschappen bij een kleine Spar in het dorp. De ligging van het park was erg mooi, in een bos aan een klein meertje. Het weer was ook heel mooi zonnig.


De eerste avond kookten de dames, het werd rijst met chinese kool en pindasaus.
Daarna werd er uiteraard duits bier geconsumeerd, een haardvuur gemaakt en veel spelletjes gespeeld


We speelden weereens een potje catan en Bas won, na een eindeloos lange strijd.

 Posted by Picasa