maandag, mei 28, 2007

honden op mn verjaardag

keispannend natuurlijk, 2 honden op mn feestje!
het ging niet helemaal zonder grommen en blaffen, maar hier staan ze tenminste gezellig samen op de foto met de twee moeders.

Van kreeftenfeest




na een hele middag grommen geeft amy het op een gegeven moment op en hangt ze er redelijk ontspannen bij

zondag, mei 27, 2007

kreeftenfeest

Op mijn verjaardag ging opa vissen in onze tuin en hij kreeg tot 2x toe een enorme kreeft aan de hengel!
Tom moest met werkhandschoenen en een aardappelschilmesje het haakje operatief verwijderen.
Van kreeftenfeest

donderdag, mei 24, 2007

Echte laarzen

Om door de biesbosch te struinen bij hoogwater heb je toch echt behoorlijke laarzen nodig. Na al die keren door de modder gebanjerd te hebben met onze 'gewone' schoenen en ettelijke schoonmaakbeurten daarvan liepen we bij de HORNBACH (jajajippiejippiejee) tegen de enige echte regenlaarzen. Nu kunnen we dus echtvogelspotten en door het water waden.

Van mei 2007

Eefje jarig + cadeau

Op de 23e mei was het weer zover! De Eef was jarig. Het weekend er voor al een gezellig etentje met spelletjes regenwormen en dalmuti. Komend weekend komt de familie langs, we blijven helemaal in de roes van de party!
Mijn cadeau is op de volgende foto te zien, ben benieuwd of ie direct herkend wordt.

Koeien

De koeien staan weer in de wei en ze zien er blakend van gezondheid uit. De fotos zijn gemaakt net nadat het wat geregend had dus ze zien er strak en frisgewassen uit. Dit jaar zijn er weer twee nieuwe kalfjes die vrolijk tussen alle andere koeien ronddartelen.

Van mei 2007




vogelpost

De futen uit de buurt worden al snel groter. Ze zwemmen nog af en toe op de rug van de ouders mee maar zijn eigenlijk te zwaar. Als je ook ziet wat ze aan enorme vissen gevoerd krijgen kan dat natuurlijk niet anders!

Van mei 2007




Ook de opstijgende aalscholver kan niet ontbreken in deze vogelpost!



Omdat het nu toch een grote vogelpost is geworden ook maar gezellige eendjes met jongen erbij:

Relaxede buurkat

De katten iut de buurt komen altijd gezellig even aan als je buiten zit. Ook proberen ze nog steeds binnen te komen want dat is blijbaar erg interessant. De rolhor voorkomt in ieder geval dat ze binnen rennen. Het is nu maar afwachten wanneer de eerste kat door de hor breekt :)

Van mei 2007

Drinkende zwaan

Deze zwanen zaten in het water achter de tuin heel dichtbij. Na ze wat gevoerd te hebben werden ze dorstig en konden we ze al drinkend lekker op de foto zetten.
Van mei 2007

foto's geupload mei 2007

We hebben weer een hele serie foto's geupload naar picasa webalbum. De nieuwe lens gaat overal mee naar toe. Afgelopen tijd hebben we vooral allerlei jonge vogels gevolgd: Jonge futen met hun ouders komen geregeld terug. Ook zijn de koeien weer in de wei en moeten die er weer op staan. Het water achter onze tuin blijft fascinerend met zwanen en aalscholvers. Voor het vogelspotten in de biesbosch zijn we nu ook weer helemaal top uitgerust met nieuwe laarzen!! Alle fotos staan in het volgende webalbum. Hierna komen nog wat losse posts van de highlights.

mei 2007

Scholver in de tuin

Afgelopen weekend zat de wijk-scholver bijna in onze achtertuin. Hij zat lekker aan de overkant van het water uit te rusten en zijn vleugels in het zonnetje te drogen! Hoe makkelijk kun je scholver-foto's maken!

High Tech Campus EHV = vogelparadijs

Zie plaatjes genomen met de mobile. Het stikt hier van de vogels als je een wandelingetje over de campus maakt. Met name de muskuseenden zijn zo brutaal dat ze bijna op je voeten landen!





dinsdag, mei 01, 2007

picasaweb & blogger

Even een test om te kijken of alles nu een beetje te integreren is. IPhoto op de macbook met een plugin om foto's en/of albums direct te exporteren naar picasa webalbums. Dit werkt prima. Posts op blogger die fot's bevatten worden gelijk naar het picasawebalbum gepost met de naam van de blog. Ook dat werkt goed.

Laatste stap is nu om foto's in het picasawebalbum op de blogger te gooien. Er is niet direct een button om in blogger te posten (maar er wordt wel vermeld dat dit NOG niet mogelijk is, wie weet werken ze er aan??). Je kan wel een button klikken om de link naar de foto in je blog te plakken. Hieronder de test of dat lukt!

Van knuff