zaterdag, augustus 25, 2007

verjaardag taart


Voor de verjaardag van Tom was er een spectaculair spannende appeltaart met appels gemarineerd in rose en rozemarijn met pijnboompitten. Qua looks niet zo'n heel spectaculaire taart, maar wel erg lekkerrrr.
Wat er wel heel stoer uit zag was de groene spons cake! Het recept kwam uit een pakje van de toko. Het is een kokoscake die groen is van binnen en heel luchtig. Hij moet gemaakt worden in een tulbandvorm volgens het pakje. Wij hebben een hele leuke cathedraal tulband vorm die we daar maar eens leuk voor zijn gaan gebruiken. Het resultaat is erg gaaf. De cathedraal vorm zag er heel stoer uit, met het groen van de cake als mooie accenten. Oh ja, de taart was ook nog eens erg lekker.

vrijdag, augustus 10, 2007

Schilderen



Deze zomer staat in het teken van het schilderen van het huis (kozijnen ed buiten). Nu is de zomer ons tot op heden niet geweldig droog gezind maar uiteindelijk wordt er het en der toch geschilderd.
Het idee was in de warme droge zomerperiode lekker in een paar weken in de avonduren (als het nog lang licht is) te schuren schilderen en schuren schilderen. Gewoon lekker avond 1 wat schuren, avond2 wat schoonmaken en avond 3 wat schilderen en dat blijven herhalen tot het huis af is. Misschien een weekendje tijd er aan besteden maar dat was het wel. Nu is het eigenlijk geen enkel moment zo lang droog geweest dat je lekker door kon gaan, dus moesten we wel een goed weekend lang schilderen, dat was behoorlijk afmattend en af en toe een avondje maar dan wel helemaal afgeschilderd en wel zodat het daarna weer kon gaan regenen.

Anyway het einde is in zicht want de kozijnen zijn af. Alleen de dakkapel aan de achterkant moet nog. Als dat het enige is, hebben we het tot nu lekker gedaan. Vandaag dakkapel schilderen zit er ook niet in, want het miezert weer.
In dit verhaal vind je een impressie van onze schilder activiteiten. We hebben ook her en der wat strips vervangen en een nieuwe bel en brievenbus geïnstalleerd, dus alles ziet er echt weer tip top en strak uit! Nu nog een droog weekend afwachten voor het schilderen van de dakkapel (misschien nog voor de nieuwe komt die op de voorkant van het huis komt te staan: 26 september!!!).

woensdag, augustus 08, 2007

Zed logeren en schilderen

Zed is een paar daagjes komen logeren omdat zn baasjes naar Wacken gingen. Het was erg gezellig om een beestje in de buurt te hebben, al lag ie voornamelijk op zolder te slapen. Zed vindt het lekker om over je schouder te hangen, of in je armen gewiegd te worden als een baby. s nachts sliep ie gezellig tussen ons in.
Het schilderen vordert gestaag, Tom is al aardig gewend aan de ladder. De voordeur is af, de schuurdeur is toch weer vastgeplakt, maar op een klein stukje na issie toch af. Na een lang weekend schilderen waren we eigenlijk wel erg moe, maar ook voldaan



vakantie zwitserland dag 14/15: uitrusten

we hebben onszelf een beetje uitgeput en we hebben behoefte aan niets doen en de spiertjes rust geven.
We blijven een dag rond het zwembad hangen (we doen alleen boodschappen in Brig)
De volgende dag rijden we naar Leuk en Leukerbad, we kijken even bij het satellietstation. Dan halen we abrikozen langs de weg. We proberen koeien te fotograferen, maar we vinden ze niet.
We kopen chocolade-souvenirs voor de familie in het dorpje. We gaan een laatste keer zwemmen, savonds gaan we kaasfonduen in het dorpje en dat was dan het laatste staartje van de vakantie! De volgende dag rijden we naar huis waarbij we ook weer leuk op de autotrein naar Kandersteg gaan.



vakantie zwitserland dag 13: aletschgletscher

vandaag willen we een niet al te zware wandeling doen en we kiezen voor een lichte rondwandeling langs de aletschgletcher. We rijden naar de bettmeralp (the better alp - itt de riederalp waar je eerst langs komt) en gaan omhoog met de cabine. Het dorpje bettmeralp is best groot, maar dus alleen met de lift bereikbaar. We wandelen eerst over een verharde weg naar riederalp. We komen langs leuke koeien. Het is warm, maar erg heiig. Bij de riederfurka komen we een ruziend nederlands stel tegen die de weg kwijt zijn. Wij lopen door het beschermde aletschwald met " eeuwenoude arven" (volgens het boekje). er zouden veel notekrakers leven, maar wij horen ze hooguit, zien doen we ze niet. We krijgen zicht op de gletscher en het is prachtig, we lopen op grote hoogte evenwijdig aan de gletscher. Bij het katzeloch kun je naar beneden naar de gletscher, we klimmen het hele eind naar beneden, maar dicht bij het ijs komen we niet echt. De uitzichten zijn wel prachtig. Helaas moeten we het hele eind wel weer naar boven klimmen....
He is een enorme klim over een kam heen. Niet heel moeilijk maar best zwaar na de inspanningen van gister. aan de andere kant van de kam zien we het dorpje liggen, maar het duurt een eeuwigheid voor we er echt zijn. We zien toeristen die achternagezeten worden door een aggressief paard (we nemen een andere route) Bij het kabelbaanstation kopen we een ijsje en gaan we naar beneden. Daar is het vreselijk warm, op de camping gaan we eerst nog even zwemmen. Dan aan we uit eten in Visp. Op zondag is bijna alles dicht in Visp. We eindigen bij een eenvoudig cafeetje wat een paar lokale gerechten heeft. We bestellen een soep vooraf en dan nog een hoofdgerecht en dat is blijkbaar al heel bijzonder. Een stel italianen wil zien hoe de gnocchi er precies uitzien. Dan komt de kokkin uit de keuken, het blijkt een forse italiaanse mamma te zijn die ze er in luidkeels italiaans flink van langs geeft dat ze zo kieskeurig zijn, erg grappig.





vakantie zwitserland dag 12: zermatt

we staan vroeg op en rijden naar Tasch. Daar eindigt de weg in een reusachtige terminal. We parkeren er onze auto en gaan op de trein naar zermatt. Een kort, niet echt mooi tochtje. In Zermatt kopen we tegenover het station een kaartje naar de Gornergrat-bahn. Het is al best druk. Als we instappen zit een amerikaan tegenover ons met dezelfde tas als Tom!
Het ritje met de gornergratbahn is heel mooi, het eindpunt is nog veeeeeel mooier, echt super!
We lopen wat rond, maken foto's. In het hoogste winkelcentrum van europa koopt Tom een Victorinox mesje. Dan beginnen we aan de tocht naar beneden. We komen langs een paar mooie meertjes waar we lunchen. We komen een stel fransen tegen die uitgebreid een muisje zitten te bekijken (ze denken dat t een baby-murmeltier is ofzo, maar het leek nog eerder een korenwolf). En op een eng stuk komt een duitse vrouw instructies aan eefje roepen over hoe ze moet afdalen, zucht.
Het is een lang lang lang stuk afdalen. Met name het steile lange saaie stuk voelen we nog steeds in de knieeen. De hoofdstraat is een chaos van japanners en andere groepen die doorelkaar rennen. We nemen een ijsje, bekijken horloges en uiteindelijk koopt eefje murmeltiersokken en gaan we weer naar de camping.





vakantie zwitserland dag 11: zware wandeling naar brittannia hutte

Het is prachtig weer en we gaan naar Saas Fee om te wandelen naar de brittanahutte. We gaan omhoog met de kabelbaan naar station plattjen. vanaf daar moeten we een eng rotspad over. Tom struikelt en breekt een stok. Eefje vindt het idee dat Toms kunnen vallen en stokken kunnen breken zo beangstigend dat ze niet meer verder durft. Toch overwinnen we het rotspad en we klimmen verder over een eng richelpad. De richel is hierendaar gezekerd, als er echt nare schuine passages komen keren we om, het wordt te gek. Terug bij het kabelstation blijkt het smiddags dicht te zijn. We moeten nog een uur boven rondhangen, lunchen en foto's maken voor we naar beneden kunnen.
Als we dan weer beneden zijn shoppen we een beetje in de winkeltjes van Saas Fee. Tom koopt nieuwe stokken, met het logo van wallis erop, en een mammoet shirt. Eefje heeft wat moeite met het vinden van souvenirs.
Op de camping duiken we weer lekker in het zwembad en schrijven we eindelijk de kaarten, waarvoor we weer naar huis moeten bellen omdat we de adressen kwijt zijn.




vakantie zwitserland dag 10: terug naar zonnig wallis

We vertrekken uit Italie. Vanuit Aosta rijden we naar het noorden naar de grote sint bernardpas. De weg is heel slecht en er wordt op veel plaatsen onderhoud gepleegd. Veel chaotische taferelen van stoplichten in combinatie met mannetjes die paniekig met rood-groene tafeltennisbatjes staan te zwaaien en belgische campers die er niet langs kunnen.
Bovenop de pas is het zonnig maar heel koud. Er zijn allemaal kraampjes met sint-berardspul. Onze paspoorten worden 2x gecontroleerd door streng uitziende douaniers.
Als we in Visp aankomen is het daar prachtig weer. Op de camping herkennen ze ons nog! We zoeken een mooi plekje uit waar we iets meer beschutting hebben van de zon. We gaan even boodschappen doen en daarna heerlijk uitpuffen van in het zwembad.


dinsdag, augustus 07, 2007

vakantie zwitserland dag 9: wandelen in La Thuile

"s ochtends is het al best zonnig. We halen lekkere broodjes bij de CRAI. Dan gaan we een wasje draaien. We willen een " eenvoudige" wandeling doen bij La Thuile, richting Courmayeur en dan op de kleine sint-bernardpas op.
Volgens het boekje komen we langs 3 watervallen. De eerste waterval komen we vrij snel tegen.
Als we de waterval staan te bewonderen komt er een enorme club tieners aan die allemaal verzamelen bij de waterval. Ineens komen er uit het niets ook een stel geiten bij staan. Het pad gaat verder aan de overkant van de waterval, maar daar kunnen we niet heen omdat de tieners het pad blokkeren. Een man in het midden staat hardop te praten, en als we ons met onze ellebogen door de menigte wurmen begrijpen we ineens waarom iedereen met zn handen gevouwen en ogen dicht staat.. ze zijn in gebed! Oeps. Als het gebed klaar is en de tieners zijn verdwenen kunnen we verder met de wandeling.
Het is echt prachtig. Eerst klimmen we zo'n 500 meter over een rotspad langs watervallen, dan komen we op een prachtige vlakte met een meertje en prachtig uitzicht over de bergkammen. Dan is het nog zo'n 500 meter steil klimmen naar refugio Deffeyes. Daar hebben we een spectaculair uitzicht. We drinken er een cappucino met veel suiker voor we aan de afdaling beginnen. Om 6 uur zijn we bij de auto. We rijden op de terugweg nog even langs de cai en maken heerlijk eten met een verse uienfocaccia als voorgerecht.