maandag, maart 24, 2008

witte pasen!

toen het even droog was en de zon hard zn best deed om alles weg te smelten, gingen wij even snel naar buiten om nog wat foto's te maken met de nieuwe lens.
Je ziet meteen hoeveel verschil 1 mm maakt bij de 17mm opnames !








en toen we weer binnen waren ging het weer vrolijk verder met hard sneeuwen. O,o, wat jammer van mn nieuwe violen, hopelijk overleven ze het allemaal

nieuwe lens

zaterdag bij de foka ook nog een nieuwe lens gekocht! We moeten die antelope canyon er wel goed op krijgen natuurlijk!
Het is de sigma 17-70 mm 2.8-4.5 Macro met HSM geworden. Helemaal super!
Hij is lichtsterker dan mn oude lens, hij heeft iets meer groothoek en je kan op 3 cm van je onderwerp fotograferen.
Niet alleen ideaal voor onze vakantie, maar dus ook om de hondjes uit de familie te fotograferen.... en alle plantjes!!


kan zo in een reclame voor koffie!


er komen nog mooiere plantenfoto's maar dit weekend was dit even het enige voorhanden wat niet besneeuwd was :-)


en amy en babs kunnen natuurlijk ook zo in een kaartspel voor schattige hondjes.. of een verjaardagskaart ofzo...


uitwaaiweekend

zaterdag zijn we lekker naar scheveningen geweest om uit te waaien. Tegen alle verwachtingen in was het droog. De donkere luchten en de schuimkoppen op de golven waren prachtig!





zondag, maart 16, 2008

Route amerika

Nog een poging om onze route door amerika op de blog te zetten. Nu met een mooi kaartje in de blog in plaats van een linkje naar een gedeelde google maps. Ik ben benieuwd of het wat wordt. Nog maar 1 maandje en dan gaan we al! Dan rijden we wegen zoals je hier kunt zien.


Grotere kaart weergeven

Reus

Wij hebben ook een beetje gezinsuitbreiding, een nieuwe plant! Eduard en Sabrina hadden een bonsai gekregen maar vonden m nogal in de weg staan. Dus wij hebben m geadopteerd en liefdevol in ons gezin opgenomen.

Bij ons staat ie perfect ! Hij is heel mooi! We noemen m reus, omdat ie een beetje het lijf heeft van een dikke reus Hij staat prachtig op de eettafel en hij kan heel goed overweg met onze andere plantekindjes Draakje en Fabian.
Hij combineert ook goed met ons koeieschilderij en de blauw schalen die we hebben staan! Bedankt dus Eduard en Sabrina voor de mooie aanwinst!



Vaar

Ja, iedereen mag t weten, bij Sietske en Bas komt over 6 maanden de ooievaar langs! Gefeliciteerd!

Nou ben ik er van de week 1 tegen gekomen, zou ie onderweg zijn naar arnhem? Hij stond zn poten een beetje te strekken... hij had vast een zware klus gehad!




En nu nog 6 maanden afwachten .. zou t een Neo of toch een Morpheus worden? :-)

zaterdag, maart 08, 2008

miniatuurtjes

Ook op miniatuurtjes gebied, gebeurt er zo af en toe nog eens wat. Regenachtige zondagen zijn ideaal om lekker achter wat te schilderen. Voor degene die het proces niet kennen: Op de eerstvolgende foto staan de miniatuurtjes klaar met een grondlaag. Dit zijn robotjes van roborally die nog steeds niet geschilderd zijn. Maar zoals je nu kan zien, zijn ze onder handen.


De volgende foto is een work in progress, Dit is een zogenaamde squighopper. Enorm rood moet ie zijn en een al tanden. De goblin die er op zit, zit express achterstevoren overigens.


De laatste foto is een van een miniatuur die nu echt af is. Deze had ik al een tijd liggen terwijl hij deels af was. Nu toch maar eens de laatste hand gelegd hieraan en hem voorzien van twee lagen sprayed varnish. Dit vernis laagje ziet er erg goed uit en had ik nog niet gebruikt op andere miniatuurtjes. Het is gelijk een beschermlaag en de kleuren komen er heel strak in uit. Het betekent wel dat elk foutje dat je schildert ook enorm zichtbaar word.


Genoeg miniatuur schilder tips voor nu. In een volgende blog post over de miniatuurjes wil ik nog een step by step schilder proces neerzetten. Moet ik wel denken aan foto's te maken tijdens de verschillende fasen van het voorbereiden en schilderen van een miniatuurtje.

zondag, maart 02, 2008

Toch een beetje lente

van het weekend toch heel erg de kriebels om er weer op uit te gaan met de camera.
In de tuin staat het er nog niet zo heel mooi bij maar ik ben wel trots op m'n viooltjes en mn narcissen



Aan het eind van de middag toch nog even naar de kop van t land gefietst. Het water stond echt heel erg hoog! Het fietspad langs de uiterwaarden stond voor een deel blank en de uiterwaarden zelf stonden ook helemaal onder water.


Wat waren er veel vogels en veel mensen om naar die vogels te kijken!
Voor de kenners hier een foto van een groepje smienten en links op de voorgrond 3 grutto's (yes, mn eerste grutto's!!)

En een foto van een aalscholver in winterkleed.