zondag, augustus 31, 2008

Muizenissen

Muis is het hele weekend lekker veel buiten geweest. Ze durft alleen niet meer in de buurt van het water te komen; ze blijft in de buurt van het terras. Ze snuffelt een beetje aan de tuinmeubels en knabbelt op een plant. Ze lijkt er enorm van te genieten.



Hier nog wat muisobservaties van de laatste tijd:
Muis haar vorige baasjes zeiden dat ze alleen brokjes at en verder bijvoorbeeld nooit kaas. Nou, muis eet nu wel kaas! De dag na tom's feestje heeft ze alle stukjes kaas die van tafel waren gevallen opgegeten! Als we haar nu een stukje geven begint ze er smaakvol van te eten!



Muis haar vorige baasjes zeiden ook dat je haar niet echt kon lokken met een doosje snoepjes omdat ze die toch vaak liet liggen en pas later op at. Maar de kaassnoepjes en dentabits van whiskas zijn zo lekker dat ze echt aan komt gerend als je met het doosje schudt! Ze schrokt ze ook meteen op!

En ze heeft ook een borrelnootje gegeten! Eerst snuffelde ze alleen wat aan mn bakje nootjes ... ik dacht:laat maar, ze eet ze toch niet op, maar toon ineens "crunch crunch" had ze er een te pakken! Toch maar even ingegrepen want das niet heel goed voor 'r (ach, voor mij ook niet).




Muis is dol op het bed verschonen. Als we schone lakens op bed leggen, probeert ze eronder door te rennen. Ze zet een hele hoge rug op en maakt zijwaartse sprongen over het bed. Raar beest!



Muis kan verticaal over de bank lopen: als ze flink aan het draven is door het huis maakt ze een rare draai in de lucht en loopt ze een paar passen verticaal over de achterkant van de bank voordat ze de trap op spurt.

fietstochtje

de dag na toms feestje wilden we eigenlijk of een eind fietsen of naar het strand... maar we dachten dat het heel druk zou zijn aan het strand... en we waren te lam om een heel stuk te fietsen.. dus uiteindelijk zijn we maar een klein stukje gaan fietsen over de Moerdijkbrug. Want het kan natuurlijk niet dat je wel over de Golden Gate bridge gaat fietsen terwijl je nog nooit over je eigen Moerdijkbrug bent geweest!





Tuin update

we hebben een hele mooie agave gekocht in de uitverkoop van de tuinwereld.
Precies wat nog ontbrak in onze exotische woestijntuin! Hij moet in de winter wel naar binnen... dan hebben we geen plek meer voor een kerstboom!



en je kan er ook mooe abstracte plaatjes van schieten:


en de zonsondergang werpt een heel mooi licht op de bessen van de buren


en op mn stokrozen


en dan hebben we binnen nog onze saguaro cactussen uit Amerika. Ze doen het best goed, maar als je bedenkt dat ze een meter of 4 kunnen worden hebben ze nog een hele lange weg te gaan

zondag, augustus 24, 2008

Weekendje Vianden dag 2

Vandaag wat langer uitgeslapen. Weer lekker ontbijten met broodjes, eitje, jammetje, koffie. We halen een wandelkaart bij de TouristInfo. De toeristenshopjes zijn gewoon open op zondag dus we lopen nog een kort rondje.


Dan rijden we naar het kasteel van Vianden. We kopen kaartjes en gaan naar binnen. Het is best een aardig kasteel, maar het is wel heeeeel rigoreus gerestaureerd! Alles is gestucked en geschilderd alsof het een doorzonwoning in een vinex-wijk is. In Luxemburg hebben ze een heel andere visie op monumentenzorg dan bijvoorbeeld in Amerika, waar ze ruines weer begraven in de grond om ze te bewaren. Aan de andere kant is er al aan het kasteel verbouwd en gerestaureerd sinds 300 na christus de Romeinen de eerste fundamenten legden, dus het is alleen maar een mooie traditie om gewoon lekker door te bouwen.





Als we iedere hoek van het kasteel gezien hebben, doen we een wandeling door de heuvels om het kasteel. Eerst komen we bij het eindpunt van de Telesiege (kabelbaan) daar is een leuk terrasje en we drinken er een koffie. Er is een heel mooi uitzicht over de stad en het kasteel.


Na de wandeling beginnen we langzaam aan de terugrit. We stoppen nog even bij een grote kledingzaak waar Tom nog een hemd en een broek scoort. Bij een drankenwinkel slaan we nog een doos lekkere lokale biertjes in. Dan rijden we naar huis. een geslaagd weekendje weg!

Weekendje Vianden dag 1

We hebben voor 2 nachten een hotelletje geboekt in Vianden: Het hotel is eigenlijk nog veel leuker dan de website deed vermoeden! Een mooi authentiek gebouw midden in het centrumpje, maar toch met gratis parkeerplaats vlakbij. Onze kamer heeft uitzicht op het kasteel van Vianden. Het hotel heeft een mooie lichte ontbijtzaal, een restaurant, een cafe en een pizzeria met houtoven! Fijn, want een pizzeria betekend een garantie op lekker vegetarisch eten! Toen we vrijdagavond aankwamen hebben we enorm zitten genieten van onze enorme supergoeie pizza's. Daarna maken we een korte avondwandeling en rollen we ons bedje in.

Zaterdagochtend staan we al vroeg op. Lekker uitgebreid ontbijten in de mooie ontbijtzaal. Dan op pad naar Echternach.Eerst een rondje door het centrumpje waarbij we nog wat culinaire souvenirs meekapen uit de supermarkt.
We doen een wandeling over het pelgrimspad door een deel van "klein zwitserland" waar beekjes de rotsen mooi hebben uitgesleten.







Na de wandeling gaan we ook nog even naar onze favoriete stad Trier. We kopen wat tijdschriften (beter en goedkoper dan in Nederland) , shoppen wat door leuke design en woonwinkels en strijken neer bij ons favo wijnhuis Kesselstatt voor een lekkere Wein en Kaeseplatte.
Eerst hadden we in Trier willen eten, maar eigenlijk hebben we nu geen honger meer. Dus rijden we weer terug naar Vianden, maar niet voor we eerst gedag hebben gezegd tegen de zwijntjes in het Wildgehege in Trier. Het schemerde al een beetje en de dikke oudere zwijnen lagen al te tukken, maar een paar kleintjes waren nog lekker aan het knorren.



In het hotel toch nog maar zo'n heerlijke pizza naar binnen gewerkt en weggespoeld met Diekirch, het enige echte authentieke Luxemburgs bier.

Muis te water!

Afgelopen vrijdag zou ik smiddags met de trein naar Best gaan, en dan zouden we vertrekken naar Luxemburg, voor een weekendje weg.
's ochtends was ik nog even het ledikantje voor siets een lik verf aan het geven, en Muis snuffelde wat rond in de tuin, tussen de lavendel, aan het water.
Ineens sprong de grote rode gemene buurkat de tuin in en hij viel muis aan; hij haalde gemeen uit met zn klauwen naar muis 'r kopje. Muis werd in een hoek gedreven en in paniek sprong ze in de vijver!! Neeee!!! Ik schrok me te pletter! Kan ze wel zwemmen? Moet ik erachteraan duiken om r te redden? Ze kwam al snel weer boven met r kopje en ze zwom zelf naar de kant. Met een enorme sprong landde ze op het droge en ze spurtte met een noodgang naar binnen. Omdat ze druipnat was slipte ze enorm op de laminaatvloer en ze knalde keihard tegen een zijkant van het ledikantje wat met een klap omviel, half over Muis heen.
Supergestresst dook ze toen de computerkamer in. Ik snel de deur dichtgedaan, verwarming hooggezet zodat ze geen kou vatte.. en toen met een handdoek geprobeerd r een beetje droog te kijgen. Arm beestje, ze zag er zo zielig uit! Ze was zo geschrokken! Eerst ging ze hard blazen als ik bij haar kwam met de handdoek, maar uiteindelijk gaf ze zich gewonnen en ging ze zelf spinnen als ik haar droogwreef.


Hele huis gedweild en toen rennen voor de bus, lekker ontspannend zo'n weekendje weg! Gelukkig zijn pap en mam de volgende dag nog even bij muis wezen kijken of alles goed was met r.

dinsdag, augustus 19, 2008

Woof or Oink quizz

Leuke quiz op de PETA site, eigenlijk voor kids maar toch leuk om te doen. Het levert je een leuke banner op (en natuurlijk onnavolgbare kennis over honden en varkens, wie wil dat nou niet!)

Woof or Oink? Winner's Banner
Click here to find out if you're as smart as I am.

zondag, augustus 17, 2008

MAIDEN!!!!

Gisteren ben ik met Jasper en Rick naar Iron Maiden geweest in Assen (TT circuit). "Vroeger" was Iron Maiden eigenlijk overal wel te horen. Als we zaten te Magic-en, miniatuurtjes schilderen bij Rick, etc. stond er wel Maiden aan. Nostalgie alom eigenlijk en ze zijn natuurlijk nog steeds erg goed en dan treden ze ineens op in Nederland. Jasper had begin van het jaar de kaartjes al geregeld dus we waren "good to go". 
Zaterdag einde van de middag bij Jasper Burgers & fries happen en dan onderweg met de nieuwe "family-car" :) Z
e traden dus op in Assen op het TT-circuit, een stukje rijden weg: dikke 2 uur vanaf Den Bosch!
Maiden stond natuurlijk in de auto aan dus de sfeer heenwaarts was gewoon al goed! Eigenlijk was het om 15 u. al open in Assen maar eerst kwamen er een paar opwarm bandjes waaronder Within Temptation. Even stilstaand hierbij vonden we gedrieen toch wel dat dit eigenlijk gewoon niet past bij een concert van Iron Maiden. Within Temptation met de meer symfonische gothic inslag (en toch ook een meer poppy, jong pupliek) past gewoon niet bij de oude rockers en echte metal van Iron Maiden. Wat ons betrof ging het dus gewoon alleen om Iron Maiden en we waren ruim op tijd in Assen. Staartje Within Temptation was nog bezig toen we ergens op een achteraf weiland geparkeerd werden. Richting het terrein waren ze hun set aan het afronden en het klonk zeker niet slecht, maar nogmaals de match was gewoon niet goed met Iron Maiden :)
Eerst wat shirts scoren natuurlijk en aangezien het de "somewhere back in time" -tour was, met allemaal klassiekers uit de jaren 80, waren ook de shirts te krijgen met de oude prints! Ik heb een stoer live after death shirt gescoord:







Het concert was super! er waren 27000 man die helemaal uit hun dak gingen. Ik heb nog geprobeerd met mobiele foon een filmpje te maken, maar dat werd echt niks. De nummers waren super, geweldige opening met Aces High.
Bruce was goed bezig alleen kon je hem af toe bijna niet meer horen omdat iedereen zo hard mee zong! :) Natuurlijk was Bruce lekker aan het babbelen tussen de nummers door en had hij het over dat festivalletje dat nu ook in NL aan de gang was. Daar werden allemaal mensen geinterviewd en kwamen op TV. Waarom was hier dan geen TV! Eigenlijk alleen maar goed want als dat zo was (vond Bruce) werd Maiden ook ineens commercieel en mainstream en dat kon dan weer niet goed zijn.
Verder heeft Bruce regelmatig zijn stop-regel gebruikt: "Scream for me...Assen"! Kon niet ontbreken natuurlijk!
Persoonlijk vind ik de Rime of the ancient mariner erg goed, maar ook de number of the beast was erg stoer. De show was met veel gigantische vuurpotten en vuurwerk, maar ook de achtergrond decors die continu wisselden; gewoon goed opgezet. Eddie is natuurlijk ook nog even op komen duiken en wandelde zelfs nog even over het podium.
Gelukkig had Rick nog een camera bij dus ik ben benieuwd of daar nog leuke fotos bij zitten. Ik heb youtube al afgezocht en er is genoeg te vinden van het optreden in Assen. Leuk om alles nog eens te herbeleven.

woensdag, augustus 13, 2008

Hubert

Pap en mam zijn al jaren helemaal fan van Hubert von Goisern. Hubert maakt Alpenrock; stevige gitaarmuziek met folkloristische accenten. Hij speelt accordeon, mondharmonika, trompet en.... hij jodelt.
Dinsdag speelde Hubert in Dordrecht, op een boot waarmee hij de rivieren in west-europa afvaart.
Wij houden ook van folk en van gitaren en van Oostenrijk, dus we waren ook van de partij. Eigenlijk een kleine stap, van Hubert naar Finntroll!
Eerst hebben we gezellig met zn viertjes gegeten bij Kantje Boord. Om half 8 begon het voorprogramma met een Dordts jazz-bandje. Dat raakte kant nog wal met Hubert (woordspeling!) Maar het concert werd nu eenmaal mede-georganiseerd door DJS.

Om half 9 begon Hubert. Er waren 3 meisjes in zn band die ook fantastisch jodelden en viool speelden... en nog een klein meisje met een soort balalajka-achtig instrument. Hij speelde al zn grote meezingers maar ook wat ons onbekende nummers.
Het was veel drukker dan ik had verwacht, er waren echt mensen uit het hele land op af gekomen!
Om een uur of 11 was t concert afgelopen: moe, verkleumd, maar voldaan keerden we huiswaarts. Maar Hubert vaart weer verder naar Antwerpen.







Voor de mensen die benieuwd zijn hoe Hubert dan klinkt... hier een filmpje van het concert in Dordrecht!

zondag, augustus 10, 2008

Muis in de la

Bijna berg ik de laptop en camera weer op na het doen van wat blog posts. Omdat de la van lappie open staat is Muis eens een kijkje gaan nemen. Misschien wel leuk zo'n la! Snel pak ik de camera en klik nog een paar hele leuke Muis in de la foto's!


Steppe tuin

Het kleine stukje tuin dat we hebben, kenmerkt zich door een allegaartje van zaaisel en uitprobeer groente. Deels lukt dat ook wel alleen als de groente ge-oogst is, dan blijft er een allegaartje over. Tijd voor structuur en eenheid dus! Een nieuw plan voor de tuin wordt gemaakt nadat Eef uitgebreid vooronderzoek in de boeken heeft gedaan.
Vorig weekend was het dan zo ver: op naar de tuinwereld om plantjes in te slaan en daarna de tuin omspitten en planten maar. We kiezen als 'centrale' plant de yucca, daarbij halen we een leuke kleine en een grote lampenpoetsergras en nog een andere siergras. Voor een beetje bloem en hopelijk vlinders komt er een dwerg vlinder struik. Een leuk dragen maakt het helemaal af: de steppetuin is geboren! 
Het hele stukje grond werd afgelopen weekend door Tom leeggehaald en omgespit (de munt en de papaver mogen blijven en krijgen ook een plekje in de steppetuin). De stokrozen mogen ook nog even blijven maar worden straks als ze 'op' zijn ook vervangen door een blijvende plant (krentenboompje?). De rest van de tuin wordt ook grondig onder handen genomen door Eef die lekker de lavendel snoeit en enorm onkruid wiedt! Op zondag wordt ook nog de tuinverlichting gefixed met een nieuwe adapter en lampjes en daarmee is alles zomerklaar! Alleen jammer dat het nu dan regent :)

Hier zit Muis te wachten tot  kattegras opkomt:

Zedd de logeerkat

Afgelopen week is Zedd weer lekker wezen logeren toen Sietske en Bas een weekje op vakantie gingen. Hoe zou dat samen gaan met Muis! Dat was vrij snel duidelijk: Muis en Zedd zijn geen vrienden! :) Als Zedd een beetje in de buurt kwam werd er door Muis duidelijk gemaakt (blazen) dat ze daar toch geen zin in had. Eigenlijk hebben ze elkaar vermeden de hele week. We hebben Zedd ook toch maar overdag nog een paar dagen apart op een kamer gezet. Bleven beide katten lekker rustig. Wat wel weer grappig is dat ze allebei maar wat graag elkaars voer en water wilden eten en op elkaars bak wilde gaan. Rare katten zijn het.
Zedd had het eigenlijk wel lekker, hij vond het allemaal best. Hier zit ie lekker te relaxen bij de etensbakjes:

Het op de schouder hangen heeft Zedd ook nog niet verleerd:


Tuin details

Het zonnescherm hangt, de nieuwe tuinhaard kleurt er mooi bij, en de tuin heeft nieuwe planten. Een mooi moment om eens wat tuin details op de foto te zetten.
Ons scherm zit lekker goed vast met grote beugels!

Tuinhaard detail:

Pepers die helemaal in hun element zijn hier in onze tuin:

Met zo'n mooie tuin kun je eigenlijk nog alleen maar lekker buiten zitten, ware het niet dat het vandaag zo'n slecht weer is dat we op moment van deze blog post maar binnen zitten.
Maar zoals je kan zien zaten we toch al lekker buiten te bloggen!