zondag, november 30, 2008

Klusweekend

Tja, nou hebben we zo'n mooie blitse wc en nou viel het ineens wel erg op dat de gang waar die wc in zit, niet zo heel mooi meer is... alle opdekdeuren zijn lichtroze (hoe hebben we daar al bijna 5 jaar mee kunnen leven??!!) De kozijnen kunnen nodig een verfje gebruiken... Dus hebben we bij de karwei verf ingeslagen, in dezelfde kleurstelling als waar we onze zolder in hebben geschilderd. Eef heeft de deuren geschuurd en ze staan nu in een eerste laag verf. Het ziet er meteen al een stuk mooier uit!
Van wc verbouwing


Tom is druk bezig geweest met een ander project: de kist. Een paar weken geleden hebben we opa's schuur opgeruimd en daar kwam een houten kist uit te voorschijn die de gereedschapskist was geweest van eefjes overgrootvader, die timmerman was.
We vonden de kist meteen al bijzonder; oud maar toch strak. En toen bleek dat ie ook nog eens precies net zo hoog was als ons bed. Een prima dekenkist natuurlijk!
Tom heeft 'm helemaal afgekrabd en heeft 'm in de interieurbeits gezet. Het wordt echt een prachtig meubelstuk!!
Van wc verbouwing

Nieuwe wasmachine

nou, alles komt altijd tegelijk natuurlijk... dus alsof we het nog niet druk genoeg hadden begaf vorige week de wasmachine het.
We hebben een nieuwe besteld bij de Harense Smid en die is zaterdagmiddag geleverd door een stel gezellige Brabanders (alles in ons huis is zo ongeveer afgeleverd door een stel gezellige Brabanders!!)
We hebben nu een Bosch Maxx 7.. hij kan 7 kilo wassen heeft label A+, een waterstop en lekkagedetectie, een extra kort programma van 15 min en nog talloze andere fijne features.
Kijk 'm hier eens mooi staan naast onze droger!
Van wc verbouwing

WC is af!!!

vrijdagmiddag is de laatste hand gelegd aan onze wc!! Hij is nu helemaal picobello af!
Van wc verbouwing

Het brengt wel wat dilemma's met zich mee: wat te doen met onze oude koeienverzameling die erin stond? En de Alessi toiletrolhouder en zeepbakje? Moet alles verdwijnen en gaan we alles nieuw kopen in mat chroom? (ketssjjiiing!!) Nou, we zijn er nog niet helemaal uit, maar eigenlijk vind ik dat onze mooiste 2 koeien best mogen blijven; ze staan lekker op hun gemak te grazen.
Van wc verbouwing
De toiletrol houder kleurt er ook best aardig bij, maar voor de zekerheid hebben we 'm vastgezet met plakstrips....zodat als we ons bedenken we niet lelijke gaten in de muur overhouden. Het zeepbakje doet wel een beetje afbreuk aan het elegante design van het fonteintje, nou ja, we zien wel. Inmiddels hebben we wel een nieuw knalblauw gastendoekje, want die van op de foto kon toch echt niet meer :-)
Van wc verbouwing

dinsdag, november 25, 2008

Verbouwing wc halverwege

vandaag was alweer de tweede dag van de verbouwing van onze wc!
Voor degenen die 'm niet zo goed kennen, hier een foto van de wc zoals ie was:
Van wc verbouwing

Op het plankje stond dan mijn koeienverzameling en op de grond lag een koeienbadmat.

Dit is het toilet na de eerste dag:
Van wc verbouwing

Alle tegels zijn eruit,oude pot eruit, koof weggebroken, reservoir erin en een noodpot opgehangen!

Dit is het toilet op dag 2: vloertje erin, wandje voor het reservoir neergezet en nieuwe koof erin en aansluiting voor fonteintje erin.
Van wc verbouwing

zondag, november 23, 2008

TostiKat

nu met het koude winterweer kregen we ineens heel veel zin in nostalgisch voedsel: de tosti.
Vroeger had Tom een tostiijzer op zn kamer in eindhoven en daar maakten we heerlijke tosti's mee. En toen hij stage liep in Duitsland had hij het ijzer meegenomen en toen ik weer terug naar huis moest van een weekje Heidelberg, had Tom allemaal tosti's voor me gemaakt voor onderweg in de trein.
Kortom, allemaal herinneringen aan tosti's! Maar het oude tosti-ijzer had de verhuizing niet overleefd, dus de afgelopen 4 jaar hadden we geen tosti's meer gemaakt. Ineens had ik gruwelijk veel zin in tosti's.... dus we hebben een nieuwe gekocht. Een mooie vierkante zwarte Krups. Hij is heel degelijk en handig en ziet er toch stoer en design uit.
Muis vond vooral de doos heel erg leuk!
Van knuff


Wij hebben dus het hele weekend lekker tosti's gegeten en allemaal leuke andere winterdingen gedaan. Surprises maken, chocolademelk drinken...lezen, nadenken over het kerstdiner.... En muis heeft lekker zitten kijken naar hoe de sneeuw viel in de tuin. (we kwamen net van buiten, daarom is de lens beslagen, maar dat geeft wel een grappig effect)
Van knuff

Wii Snow

Vandaag heeft het eigenlijk de hele dag lekker gesneeuwd. Hoe stoer is dat dan, sneeuw die blijft liggen. Prachtige wintertaferelen te zien in en om het huis, het is geweldig. Heerlijk zitten werken aan de surprises vandaag maar de sneeuw lonkte! Het ging maar door. We wilden al eigenlijk vroeg naar buiten om foto's te gaan maken, maar het sneeuwde zo hard!
Uiteindelijk op pad en en er lag al een cm of 4-5. De sneeuw is ook echt goed. Het is perfecte plaksneeuw die lekker knerpt onder je voeten.
Van knuff

We hadden ons goed ingepakt en op pad door de sneeuwstorm. De dijken de polder in, waren bijna niet meer te zien vanwege de sneeuwval en de grijze/witte sneeuwlucht. Het is een perfect wintertafereel. Op onderstaande foto zie je als je goed kijkt nog een eenzame fietser voortploeteren op de dijk.
Van knuff

Ik zou verwachten dat nu de hele wijk Stadspolders sneeuwpoppen aan het maken is. Allemaal vaders met kinderen die aan het sleeën zijn en sneeuwforten aan het bouwen zijn voor sneeuwbal gevechten. We lopen door de wijk en overal ligt een maagdelijk dek sneeuw. Hoe kan dat nou?
Vroeger als er sneeuw lag zoals nu, dan waren we niet binnen te houden. We moesten gewoon naar buiten, sterker nog, we kwamen niet meer binnen voordat we blauwe handen hadden en zo hard bibberden van de kou dat we onze jas niet meer uit kregen. Je werd op de verwarming gezet om bij te komen, een kop warme choco erin en dan weer naar buiten in je net ontdooide broek! Het was in onze wijk zelfs zo erg dat we een vader, moeder met kinderen tegenkwamen waarvan de kinderen huilend meegesleurd werden en schreeuwden om weer terug naar binnen te gaan! Van ellende hebben de ouders hun kroost weer opgepakt en naar huis gerold! Ik denk dat ze liever achter de beeldbuis kruipen om Wii Snow te spelen en met de Wii controllers sneeuwballen gingen gooien op de warme vloerverwarmde vloer. Misschien wordt er nog een sneeuwpop gebouwd met de Wii waarna de kids al snel overgaan om mario kart oid.
Van knuff

Ik heb maar even het goede voorbeeld gegeven door aan de rand van onze wijk in no time een schouderhoge sneeuwpop neer te zetten. We hebben lekker sneeuwfoto's gemaakt en kwamen na onze sneeuw wandeling met bevroren broekspijpen thuis, zoals het hoort! Warme chocomel erin (met rum, want dat mag als je ouder bent), zo geniet je van deze sneeuw.
Daarna 's avonds hutspot maken met vega hache, die echt enorm goed gelukt is. Ik denk dat we ons gaan specificeren in vega stamppotten deze winter.

dinsdag, november 11, 2008

Nieuwe Muizenissen

Muis heeft het nog steeds lekker naar haar zin bij ons!
Ze kan zo mooi zitten als dame, echt poserend als een model. Het is gewoon moeilijk om slechte foto's van muis te maken. Ze zat vanmiddag zo heerlijk in het zonnetje op hoek van het dressoir, pootjes dicht naastelkaar, staartje eromheen. deze foto's zijn gewoon zzo gemaakt zonder verder te bewerken, moeilijk te geloven gewoon.. wat een getalenteerde kat hebben we toch, we zouden geld met 'r kunnen verdienen :-)

Van Muis


Maar als dan de camera een paar keer knipt dan gaat ze toch ietwat geirriteerd kijken.. maar ook dat levert leuke plaatjes op!

Van Muis


Vorige week hebben we een paar grote dozen gehaald om wat oude boeken in te doen. Door omstandigheden staan die echter nog steeds ongebruikt in de woonkamer... nou ja, ongebruikt.... Muis doet niets liever dan in en uit de dozen springen, of met haar poot door de gaatjes wroeten. Als we dan ook nog een veer in de doos legen is ze helemaal niet meer te houden. Eigenlijk is een doos een soort stevige krant die handig rechtop blijft staan!

Van Muis


Nu het hard waait en koud is wil ze minder graag en minder lang naar buiten. Wat ze wel heel graag doet is in de vensterbank zitten en naar de vogeltjes kijken. We hebben lekker veel nootjes en vetbollen opgehangen voor de vogels. Soms wordt muis zo enthousiast dat ze mekkerend rechtop tegen het glas gaat staan!
En als de verwarming aan is, wordt de vensterbank ook lekker warm en is het nog veel fijner om daar te liggen.
Van Muis


Vorige week hebben we geprobeerd haar nageltjes te knippen, gewoon terwijl ze sliep steeds een pootje pakken. Het duurdr even voor we alle nageltjes gehad hadden. We durfden niet teveel tegelijk af te knippen... dan maar over een paar weken nog een keer.

zaterdag, november 08, 2008

keuken winnen

Al weer een aantal weken geleden deden we mee aan de Delicious keukenwin wedstrijd. We hebben een geweldige ikea keuken ontworpen en foto's gemaakt van onze huidige keuken. Dat hebben we in een fantastische folder gegoten en die ingestuurd. Voor 1 november wordt de winnaar bekend gemaakt. We hadden nog niks gehoord maar nu lees ik op de delicious site dat door het overweldigend aantal inzendingen de winnaar pas medio november pas bekend wordt gemaakt! Dus dan krijgen we pas te horen dat we de keuken hebben gewonnen :)

vrijdag, november 07, 2008

WCAUTOROLGORDIJN

Wat een titel om je post mee te beginnen. Ik zat te bedenken om afzonderlijke posts te doen van de laatste nieuwtjes. Eigenlijk is dat ook gek want dan krijg je een paar korte berichtjes die wel erg tam over komen. Met een titel als deze moet je wel gaan lezen, want wat betekent het in hemelsnaam! Gaat het over automatische rolgordijnen, een soort camper (WCAUTO)?, of wat!
De WC is vrij duidelijk want we waren al even bezig te kijken hoe die nu handig te renoveren. Na alle extreme lange wachttijden tot mensen een keer aan de slag kunnen hebben we het Showhuis maar langs laten komen (hadden we in de winkel al een soort offerte van). Ze zijn uiteindelijk ook erg druk en in eerste instantie konden ze ook niet voor februari 2009. Maar met wat gebabbel kon de man die ons hielp zelf wel een WCtje komen zetten! Met een beetje mazzel hebben we hem voor de kerst! Onze ideeën over tegels en WC en al konden allemaal, de koof waar de standleidingen achter lopen wordt netjes weggewerkt, het komt helemaal goed! Voorlopig niets dan lof voor het Showhuis, maar hij staat nog niet natuurlijk! :)
Wat gaat t nu worden? Eens kijken of we dat in tekst een beeld kunnen schetsen. Is ook wel weer leuk want als het werk straks klaar is moeten jullie maar beoordelen of dit een goede representatie was. De tegels worden glimmend wit op de muren tot aan het plafond. Het plafond wordt netjes afgewerkt zodat we niet hoeven te schilderen en we er een mooie lamp op kunnen hangen (geeeen inbouwspotjes die iedereen neemt blijkbaar!). De vloertegels zijn antraciet met een metaal glinstering. Deze tegels worden ook in een baan op de muur omhoog getegeld waar de zwevende Starck III zwevende pot komt te hangen. De chromen spoelplaat kan dan daar mooi midden op gemonteerd worden. Het fonteintje komt waar het al zat met de leidingen weggewerkt en een chromen design sifon. In die hoek van het fonteintje wordt ook de vloertegel omhoog getegeld zodat ook daar een leuk contrast ontstaat.
Hier een plaatje van iets wat er op zou kunnen lijken. Zo vergemakkelijken we de beeldvorming dan toch een beetje.

Hopelijk geeft dat een beetje een beeld, nu wachten op de foto's. Als bonus wordt er trouwens ook nog een buitenkraantje geïnstalleerd. Zo hoeven we niet de tuinslang in de WC aan te sluiten als we de auto willen wassen! Handig handig dus! :)
Goed de titel belooft meer dan alleen WC verhalen hoe zit het dan met het AUTOROLGORDIJN. Een deel gaat hier over een rolgordijn voor het dakraam op de slaapkamer. We hebben daar een Velux dakraam en daar moet je toch makkelijk een stndaard Velux rolgordijn op kunnen klikken. Wij zoeken naar het type dakraam en dat stond er dus niet op! Wa's dat dan! Op de Velux site kon je mailen met vragen over je dakraam. Wij het typenummer gemaild wat er wel op stond en dachten al dat er niet op gereageerd zou worden maar bijna per ommegaande kwam het bericht terug dat we een projectdakraam hebben. Voor nieuwbouwprojecten worden die blijkbaar massaal gemaakt en kunnen ze net wat anders zijn, hoe fijn! We hebben type GGL74. Mooi bestellen dat rolgordijn...... Op de Velux site bestaat dat type helemaal niet! Hoe kan dat nou. Blijkt dus een of andere projectmaat te zijn (goh gek met een projectdakraam!) en daar moet er een op bestelling voor gemaakt. Grmmbl dat klinkt al gelijk duur. Wij naar een winkel waar ze Velux spul verkopen en kunnen bestellen. Ze gingen het navragen en jawel deze week belden ze op wat het gaat kosten! Bijna de dubbele prijs van een 'normaal' niet-project dakraamrolgordijn! Dat is wel erg suf zeg. We gaan lekker op zoek naar een leuk inkortbaar rolgordijn en zorgen zelf wel dat ie blijft hangen want voor dat bedrag kunnen we heel wat zelf klussen.
Tot slot nog even wat auto perikelen. Onze nieuwe leaseauto is een bestelde Volkswagen Tiguan. Helemaal leuk, hij is in maart van dit jaar al besteld en ondertussen zijn we al weer een aantal tijdelijke auto's verder waarvan de laatste (renault Gr. Scenic) eigenlijk gewoon niet bevalt. Hij was heel handig om veel spullen uit Italië mee te nemen maar dat was het ook wel. Anyway, het duurt al even voor de nieuwe komt! Na heel wat telefoontjes blijft het onduidelijk wanneer ie nou geleverd gaat worden. Deze week na 3 dagen een paar keer per dag bellen en beloftes dat er terug gebeld zou worden, waren we er eigenlijk wel klaar mee. Helaas is van zo'n bestelling afkomen niet zo makkelijk! Er blijkt ook opeens dat de bestelde uitvoering helemaal niet meer te bestellen is! Als ie al besteld is, wordt ie nog wel gemaakt volgens de dealer. Da's fijn, alleen...wanneer?! Na nog wat gepraat over eventueel annuleren is ineens bekend dat de 'voorlopige' fabricagedatum week 49 is! De dealer gaat er alles aan doen de eerste week van januari de auto te leveren. Ben benieuwd want wat nu als dat niet lukt! De annuleren vraag staat ook al bij de leasemaatschappij dus ik ben benieuwd wat zij er mee doen. Even ter vergelijk, we hebben al een beetje rondgekeken bij andere merken en een Jeep is te leveren in 2 weken! Waaaaa!!! Ik wacht dadelijk al driekwart jaar!


Zo onderwerpen afgerond, iedereen weer op de hoogte naar wij dachten. Veel plezier met lezen..eh..dat had aan het begin moeten staan natuurlijk...anyway...veel plezier met lezen..gehad?

dinsdag, november 04, 2008

blog column

Het is al weer een tijdje geleden dat we ons weblog van een update hebben voorzien. Oorspronkelijk is ons weblog dan ook meer een fotoblog en reisblog. Zijn er geen spectaculair nieuwe foto's of zijn we niet op reis :) dan valt er weinig te melden....zou je denken... Het kan natuurlijk niet zo zijn dat we niks te melden hebben. Eigenlijk hebben we gewoon geen tijd om zinnige dingen te posten (op radio 1 hebben ze vanmorgen uitgelegd dat berichtjes plaatsen op een 'BLOG' posten heet, dus bij deze ook voor diegenen die dat nog niet wisten).
Als we nu ineens op ons weblog alleen maar lappen tekst gaan plaatsen met de laatste nieuwtjes en gebeurtenissen, wordt het dan wel gelezen? Er staan dan immers geen plaatjes bij. Dit is dus eigenlijk een test om te kijken wie verder komt dan de eerste 2 regels tekst zonder foto!
Natuurlijk gebeurt er genoeg waar we het over kunnen hebben. Laten we beginnen bij onze WC verkenningen. We hebben het idee opgevat (volgens mij al meer dan een jaar geleden) om de WC een upgrade te geven. Nieuwe tegels, mooi hangend toilet, nieuw fonteintje met weggewerkte leidingen, the works zeg maar. Na onze goede ervaring met de Wooning wat betreft onze badkamer, was dat onze eerste stop. Wel aardige spullen en we hebben gebabbeld met een verkoper om een leuke WC samen te stellen (we waren nog niet heel enthousiast). Ze werkten niet meer volgens hetzelfde concept als tijdens onze badkamer en hielden nu wel heel erg veel slagen om de arm. De aannemer die uiteindelijk het werk moet komen doen kan zo honderden euris extra rekenen voor een onduidelijk hoekje wat getegeld moet worden of een kiezeltje in de muur waar hij maar moeilijk doorheen kan komen. Niet echt een bevredigend gevoel dus en onze vriend Goof die de badkamer had gedaan, werkte ook al niet meer samen met de Wooning: een slecht voorteken.
Het vervolg recentelijk is dat we maar eens verder zijn gaan kijken en het wat dichter bij huis proberen te houden. In Dordrecht zit het Showhuis. Bij lokale bedrijven heb je toch het idee dat ze aan stadsgenoten net even die extra service verlenen. In het showhuis zijn we prima geholpen. Ze hadden leuke ideeën, mooie (niet al te dure!) tegels en voor ideeën om onze koof waar de standleiding door loopt weg te werken, kregen we een kijkje in de eigen WC! Wat dit allemaal moet kosten is natuurlijk van groot belang en dit was helaas niet veel lager als wat de Wooning ons voor rekende.
We bleven achter met een goed gevoel over het werk en de ideeën van het Showhuis, maar toch met de gedachte dat dit goedkoper moet kunnen!
Al die materialen moet je toch zelf goedkoper kunnen regelen denk je dan. We gaan naar de Sani dump om ons boodschappenlijstje tegen dump prijzen mee te kunnen scoopen! En inderdaad hebben ze alles, maar komt ons boodschappenlijstje wel wat goedkoper uit, maar niet spectaculair: als we echt willen bestellen kan er zeker wat van af, maar die prijzen krijgen we niet te horen, dat kan niet zo maar op straat komen te liggen.....eh....ok.
Onze volgende stap in WC-klusjesland is werkspot.nl. Eigenlijk een geweldig concept: je plaatst je klusje op deze site en allerlei klusjesmannen en bedrijven doen een bod op de klus. Binnen 20 minuten werden we overstelpt met biedingen! Op werkspot staan klusjes van de orde van een vloertje laminaat leggen voor 100 euris, een schutting schilderen of een serre bouwen voor 10000 euro. Mijn collega's waren ook gelijk enthousiast en iemand had zelfs zijn klus: uitbouw van een half huis er meteen opgezet. Hij was zelfs zo enthousiast dat ie met google sketchup tekeningen en al dit helemaal gespecificeerd had. Ook daar was binnen een minuut of vijf de teller van biedingen al gestegen naar 10!! Hij wordt nu nog dagelijks gemaild door aannemers die de klus maar wat graag willen klaren.
Nu denk je dus dat werkspot het walhalla is voor klusjes te regelen. Er zitten best lage biedingen bij en dat schept hoop dat onze WC klus inderdaad goedkoper kan! We sturen mailtjes om verdere afspraken te maken en om te kijken wanneer de mannen aan de slag kunnen! Langzaam komen de mailtjes terug dat iedereen het eigenlijk te druk heeft om langs te komen en het toch wel voor hun bod doen en dat ze pas maart 2009 tijd hebben!!!! Wat is dat nou! Economie in crisis? Lijkt me niet met de bergen werk die de klusjesmannen en aannemers allemaal hebben. Ik vermoed dat wij lekker het showhuis nog eens met een bezoekje gaan vereren, want dat klonk zo gek nog niet (of misschien zitten ze ineens vol tot november 2009, in dat geval is onze huidige WC eigenlijk nog best prima!).