dinsdag, januari 27, 2009

weg met de lamellen

Zo begin je uit te zoeken dat je een andere WC wil en zo ben je je hele huis aan het schilderen. Wat is de link ook al weer? De WC was af en de deur en gang paste niet meer bij de WC. Het gevolg is een volledige hal-renovatie (schilderwerk). Omdat de deur van de hal uitkomt in de woonkamer paste de woonkamer en met name de trap niet meer bij de deur (oh ja en de trap was wel erg aan een verf beurt toe). Wederom een schilder gevolg en deze keer de trap. Zo'n mooie trap paste niet meer bij de kleur op de muur in de woonkamer dus die moest er aan geloven. De muur is nu mooi geverfd in "Inventief". Het is een tint donkerder en bruiner dan het roze en er zit wat grijs in. Past prima bij de trap! Ondertussen is de overloop boven ook helemaal geschilderd en in style. De kozijnen van de deur zijn mooi klei en dat moet het kozijn van het raam in de woonkamer ook worden. Dus de lamellen (die we al een tijdje behoorlijk aan het verafschuwen zijn) moesten er af! Woehoe eindelijk die dingen weg. Er moest ook nog wat witte verf bijgewerkt worden dus helemaal goed. De kozijnen zijn geschuurd en klaar voor een schilderbeurt.

Wat is nu het verdere gevolg en de relatie met de titel van deze blog post zul je je af vragen. Tom vindt het feit dat de lamellen weg zijn geweldig. Muis zit heerlijk voor het raam en kan ruim heen en weer lopen en genieten van wat er zich in de tuin afspeelt. Nog een tevreden huisbewoner. Eef daarentegen voelt zich nu naakt in huis zonder de lamellen. Met name 's avonds heeft ze het idee dat de hele stadspolders binnen kunnen kijken. Dus ondanks de bakken licht die nu ineens binnen komen en Muis-TV die ineens een mega-katten-flatscreen is geworden, is het toch lastig. Er is trouwens ook gewoon muis-tv op internet te vinden, dus waar die muis van ons dan de hele dag naar zit te kijken.


De lamellen hebben op marktplaats gezet om te kijken of er interesse voor is en binnen een dag hadden we een reactie en zojuist zijn ze voor een paar euro opgehaald. Kunnen ze ergens anders hun diensten gaan bewijzen! Hoe mooi is dat.

Voor ons nu kale raam zijn we zaterdag al langs geweest voor nieuwe raambekleding. Het gaat een "luxaflex duette bottom up top down" worden in wit met een soort vezel er in. Het heeft zelfs nog extra isolerende eigenschappen en al. Gaat vast prachtig worden, maar Eef vindt dit kale raam maar niks. Ze moeten ook nog in komen meten en dan moet het allemaal besteld worden. Hoe lang kan dat nog gaan duren! Is het een kwestie van wennen of blijft het zoals het is....jullie zullen het mee maken in volgende posts....op dit BLOG......ten tan teeeeeee!

zondag, januari 18, 2009

Blauwe scheurmonster

Hij is er! Ons nieuw vervoersmiddel is een Volkswagen Tiguan en na 9 maanden wachten is ie 'geboren' en het is een jongen! Hij is ontzettend stoer blauw en ons scheurmonster! Zoals in een vorige post te lezen is heeft het heel wat voeten in aarde gehad voordat de auto echt daadwerkelijk gebouwd is en afgeleverd maar het begin van het jaar was ons goed gezind en 2 januari konden we hem ophalen. Nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe auto!

Bij de aflevering kregen we een instructie waar je bang van werd. Het hele boekwerk waar alles in staat is zelfs besproken, elk lampje en knopje in de auto is besproken en we kregen zelfs een cursus inparkeren (verderop meer daarover). 2 uur nadat we bij de garage waren aangekomen mochten we eindelijk zelf rijden! :)
De eerste dagen van het nieuwe jaar heeft ie meteen zijn sneeuwdoop gekregen en hebben we eigenlijk geen goed moment gehad hem mooi op de foto te zetten. 's Morgens is het nog donker als ik naar mijn werk rijd en als je dan 's avonds thuis komt is het ook weer donker. Daarbij zat ie ook nog eens onder de pekel en zooi en dan kan ie natuurlijk niet op de foto!
Om hem toch een beetje mooi te houden hebben we hem gisteren lekker door de wasstraat gereden. Zijn haren zijn dus mooi gekamd en kan ie op de foto. Hierbij dus een aantal sfeerimpressies van onze Tiguan. Kijk eens hoe mooi het blauw je toelacht! Kijk eens naar die verfijnde lijnen en hoe ie erbij lacht! :)


Hij bevalt super, hij rijdt geweldig en heeft de goede gadgets! De stoerste natuurlijk zijn park-assist. Wat doet dat dan, niet alleen wordt je door piepjes en een display gewaarschuwd wat er in de buurt komt bij het inparkeren, maar ook een file-parkeer actie doet ie zelf. Je hoeft alleen langs auto's te rijden die aan de kant van de weg staan en richting aangeven aan welke kant je wil file-parkeren en hij detecteert zelf of er een plekje is waar ie tussen past. Vervolgens krijg je een melding dat je hem in zijn achteruit kan zetten en vervolgens moet je nog net zelf gas geven en remmen, maar sturen doet ie zelf en zet hem heel strak langs de kant tussen de auto's! Hoe goed is dat!

Verder is de 'woagen' behoorlijk groot maar niet overweldigend en eigenlijk best wel zuinig! Hij is zuiniger dan de Grand Scenic de we als voorloopauto hebben gehad en die lichter was. Onze Tiguan heeft het gloedje nieuwe stukje vernuft van volkswagen: een 1.4 TSI motor. Klein motortje maar superpittig, zoals het wil! Overall dus zuinig en toch lekker cruisen.
Na al het gewacht en gebel om wanneer de auto er zou zijn en of ie uberhaupt wel zou worden gemaakt, moest alles wel goed zijn nu hij er is. Natuurlijk is er toch nog een klein dingetje. Echt maar minor en dat zou toch eigenlijk zo moeten zijn opgelost: de iPod aansluiting. Radio zit er in met aansluiting voor de iPod including bediening op het stuur. Dus iPod aangesloten en.....muziek...jawel...maar....natuurlijk is daar de maar. Op de display zie je alleen maar 'track1', 'track2', etc. De besturing van de iPod maakt gebruik van de interface van de CD-wisselaar wat prima is natuurlijk. Het is alleen een beetje lastig je muziekje zoeken tussen 80GB aan iPod-content! Bellen met de garage bood uitkomst, er zat de verkeerde radio in. OK kan....back to the garage en ombouwen. Top nieuwe radio (mooier, beter, stoerder) en onderweg...iPod aansluiten 's avonds na dag werken en....muziek! Wahoe....maar nog steeds de )(*&#*(#$)-tracks in beeld. Volgende dag maar weer bellen en jawel, nu hebben we de goede radio, goede iPod, maar verkeerde iPod aansluiting! Aaargll. Met een beetje geluk wordt dat komende week gefixed en dan is alles perfect en helemaal goed en zul je me nergens meer over horen...misschien dan dat ik de volgende keer een auto uitzoek die al een tijdje geleverd wordt en waar eigenlijk alles al over bekend is, die je in een paar weken geleverd kan hebben.....maar dat zou wel erg makkelijk zijn.

zondag, januari 11, 2009

ijs op de rivier

we zijn gaan wandelen bij de oosthaven. Ookal houden we niet van schaatsen, we wilden toch nog even genieten van de laatste dag vorst. Er ligt natuurlijk niet echt ijs op de rivier, maar in sommige zijarmen drijven platen ijs. Wanneer er een boot langskomt op de rivier stroomt het water heen en weer en hoor je hoe de ijsplaten tegen elkaar aan schuren. Er staan zelfs eenden te slapen op de losse ijsschotsen.
Van sneeuw in de biesbosch


Van sneeuw in de biesbosch


Van sneeuw in de biesbosch


Het riet langs de rivier is ook helemaal bedenkt met een laag ijs, het is net of alle rietstengels zijn ingesmeerd met een laag gelei. dat komt natuurlijk ook door de getijdewerking; bij vloed staan ze weer in het water en bij eb vriest het achtergebleven water weer aan.
Van sneeuw in de biesbosch


Van sneeuw in de biesbosch

sneeuw in de tuin

er ligt sneeuw in de tuin. Muis vindt het allemaal maar niets, heel koud aan de poten dat witte spul.
Ze wil wel heel even naar buiten, maar daarna dan snel weer naar binnen. Ze loopt dan heel grappig met 'r poten te schudden om de sneeuw er een beetje af te krijgen. Door de kou is muis echt een schootkat geworden, heerlijk savonds even opwarmen op schoot bij de baasjes. Ook ligt ze ineens heel graag in haar mandje, lekker dicht bij de verwarming.
Van sneeuw in de biesbosch


De winterviolen liggen er slapjes bij, net zoals de winterkolen. Hier een foto van een kool aan het begin van de week, toen zag ie er nog aardig uit, maar nu hangen de blaadjes behoorlijk
Van sneeuw in de biesbosch


En er ligt een hele dikke laag ijs op de vijver in de tuin. Afentoe komt er iemand langsgeschaatst, maar het is niet heel druk. Tom kan het niet laten even een wandelingetje te maken op "ons" ijs.
Van sneeuw in de biesbosch

dinsdag, januari 06, 2009

TomTom en Playboy

De nieuwe auto is er! Een uitgebreide impressie volgt nog natuurlijk maar nu is het donker als ik weg ga met de auto en donker als ik terug kom. De auto is helemaal super en kleur in ieder geval geweldig!
Anyway voor de nieuwe auto was er een nieuwe TomTom nodig. De oude TomTom draaide op de oude PDA (palm Tungsten T3) en was ondertussen al weer ruim 4 jaar oud! Die was dus wel aan vervanging toe. Afgelopen zondag maar eens naar Breda getuft om bij de Dixons de TomTom aanbieding mee te scoopen! De verkoper was heel lastig met de aanbieding die misschien wel was afgelopen, of ik we er eventueel een hoesje bij wilden en een extra houder, een fijne extra verzekering voor een vermogen per maand, bladiebla. In ieder geval uiteindelijk kon de TomTom mee voor de aanbieding en kregen we er een Playboy bij! Eigenlijk alleen als je 3 dingen kocht, maar blijkbaar liepen ze niet zo hard. We hebben de Playboy uitgeplozen, maar pas na een dikke 60 pagina's komen er naakte dames om de hoek kijken. Het is eigenlijk net een 'gewoon' tijdschrift :)

img_0418

img_0421

img_0427

Trap schilderen

De trap wordt druk geschuurd en geschilderd. De halve maantjes traptreden waren zo van de trap af, alleen de lijmresten bleken hardnekkiger. Het halve huis is door de vorige bewoners met tape aan elkaar gemaakt, maar deze lijm zit muurvast. Met water komt t er niet af. Met terpentine begint het op te lossen. Met gevaar voor eigen leven drenkt Eef de trap in terpentine en komt het grootste gedeelte er wel af. Na flink wat schuren wordt dit weekend de eerste laag Forel aangebracht.
Er blijken hier en daar toch minor lijmresten te zijn achter gebleven die door de verf heen plakken. Hmmmmm......vandaag blijkt dat de opgedroogde verf de lijmresten prima verwijderd. Nou ja de trap moet toch een aantal laagjes verf :) Lekker deze avond de boel geschuurd en daarna laag nummer twee erop.
Tips voor de onervaren trap verver:
- Zet je radio uit als je de treden gaat schilderen van boven naar beneden.
- Als je partner het randje onder de onderste trede alvast schildert, ga er dan niet met je blote voeten vol in staan schilderen en trek ze dan los om de laatste paar tredes te schilderen.

Zo nu even de stop van de zolder uitzetten om de radio uit te krijgen en mijn voeten in de terpentine weken.

img_0424

Schilderen vorderingen

In de Kerstvakantie was Tom de hele week vrij en Eef vanaf de woensdag ook. Omdat de gang helemaal af is en naar ons zin, moest de overloop er ook aan geloven. Zelfde kleurstellingen op de kozijnen en deuren. Dus maandag en dinsdag is Tom druk in de weer geweest en tegelijk met Eef aan het werk gegaan (op de vrije dagen!!). Na 2 dagen druk schuren en schilderen en ontvetten en weer schuren en schilderen is de overloop af! Hij is mooi, hij is lekker, hij is fijn.
Nu we helemaal in het schilderen zitten gaan we door natuurlijk. Bij de Karwei gaan we weer verf shoppen en komen terug met verf voor de trap: Forel gaat ie worden. De muur in de kamer waar de trap tegen staat krijgt ook een nieuw kleurtje: Inventief in de extra matte uitvoering. Gaat helemaal goed worden. Wel suf dat de namen van kleuren verf tegenwoordig 'aparte' namen krijgen. Je zal dus langs moeten komen om het resultaat te bewonderen :)
img_0422

maandag, januari 05, 2009

(Nieuwe) Lamp in de slaapkamer

Al sinds we in ons huis wonen hebben we een mooi kroonsteentje aan t plafond hangen van onze slaapkamer. Er zitten toch nachtkastjes lampjes en lampen op de kast dus waarom zou je ook haast maken met een lamp! Nu na bijna 5 jaar vonden we dat de tijd rijp was voor een lamp. Je moet dat ook de tijd geven.
We vonden een geweldige lamp en die moest besteld worden, maaaaaar binnen 2 weken zou ie binnen zijn. Ach wat zijn nu 2 weken wachten op een lamp die er al 5 jaar niet hangt :)
Affijn die 2 weken werden er 3 en 4 en 5 en uiteindelijk 6. Hij was niet meer op voorraad in Nederland en toen moest ie weet ik waar vandaan komen. Uiteindelijk was ie er ... met zijn 112 vriendjes! Gelukkig niet allemaal in de winkel in Dordrecht maar onzes was daar in ieder geval! Woehoe! Hij hangt ondertussen en is helemaal top, super, te wauw! Dus bij deze een iPhone impressie van de slaapkamer lamp!

img_0426