maandag, juni 29, 2009

verre vakantie 2009

vorig jaar hadden we zo'n geweldige reis gemaakt naar Amerika en ook dit jaar ging het weer kriebelen.
Eigenlijk vonden we Amerika zo mooi en groots, met zoveel ruimte, daar zouden we nog wel meer van willen zien. Met behulp van internet en reisgidsjes en reisburo TiogaTours hebben we de volgende route uitgedokterd.

In 2 weken rijden we van Salt lake city naar de nationale parken: Grand Teton - Yellowstone - Glacier - North cascades - Olympic
Deze parken liggen veel noordelijker dan waar we vorig jaar geweest zijn, er is minder woestijn maar wel veel bossen, bergen, wildernis en in Yellowstone ook veel vulkanische activiteit en geisers.




Dan stappen we in seattle op het vliegtuig en.. plakken we er nog een weekje Hawaii aan vast.
De route door het vaste land van Amerika ziet er alsvolgt uit


we gaan dit jaar niet met een camper, maar met de auto. Op zich is de camper wel goed bevallen, maar het is een groot log ding die niet echt opschiet. Hij zuipt benzine en het voelt gewoon niet als echt kamperen als je met je vriezer en je magnetron en je oven op pad bent. Daarom gaan we het dit jaar anders doen. We hebben een lekkere ruime SUV gehuurd (een chevrolet equinox of vergelijkbaar), waar alles inpast, maar waarmee we toch "mobiel" zijn.



Onderweg slapen we in cabins, leuke primitieve houten bungalowtjes, zoals we in schotland ook hadden. Op alle grote campings kun je deze gewoon huren. We hebben ze bijna allemaal al gereserveerd via internet, heel makkelijk.
Koken doen we dan op de veranda op een brandertje.


Vanuit Seattle vliegen we met een directe vlucht naar Hawaii. Voor Amerikanen is een weekje Hawaii net zoiets als hier een weekje canarische eilanden. Heel veel mensen gaan erheen op korte zonvakantie. Wij hebben er een klein huurautootje en slapen in B&B rainbowplantation waar ze zelf koffie en macadamianoten verbouwen! Op Hawaii hopen we te gaan zwemmen tussen dolfijnen en zeeschilpadden, bijzondere vogels te zien, oerwoud en natuurlijk het Volcano National Parc, waar je lava in zee kunt zien stromen (vanaf grote afstand met verrekijker, maar toch!) Eigenlijk is Hawaii een betrekkelijk veilige en makkelijk bereisbare bestemming waar je zoveel exotische dingen kunt zien.

Kortom een heel spannende reis. Nu maar hopen dat de Mexicaanse griep en de dreigementen van Noord Korea om Hawaii aan te vallen geen roet in het eten gooien. Eefje weet ineens vanalles over de Amerikaanse luchtafweer systemen in de atlantische oceaan en over de grieppandemie maatregelen in de staten washington, wyoming en montana

warme muis

Muis heeft het hele weekend in de tuin kunnen draven en ook doordeweeks savonds zit ze tot laat buiten.
Ze kan heerlijk onder tafel gaan liggen, of op de deurmat, of gewoon in het grind... het is zo'n lekkere fotogenieke meid

Van Muis


Van Muis


Van Muis


Van Muis

paar grappige tuinfoto's

er gebeurt niet zoveel in onze tuin op het moment, behalve dan dat we waterlelies gekocht hebben, maar die zijn nog ver onder water dus niet zo fotogeniek Daarom wat andere mooie kiekjes van de lavendel, stokrozen en ..... een paardebloem

Van Muis


Van Muis


Van Muis

maandag, juni 15, 2009

Vrijgezellenfeest Erik

Het is de periode van de vrijgezellenfeesten (pas nog die van Eduard) en dit weekend was er het vrijgezellenfeest van Erik. Zaterdag werd er verzameld in Zeist waarna we met zijn allen richting het oosten van het land trekken. Eerst wordt Erik in een roze vogelpak gehesen en we zijn op weg.
In Zelhem gaan we beginnen met de Highland games waar iedereen in kilts wordt gehesen. Het worden 2 teams, de rode kilts tegen groene kilts!
We beginnen met een boomstamrace:

Vervolgens worden er plakjes boomstam gezaagd (waarbij 1 zaag zo bot was, dat het eigenlijk een batlle was voor de goede zaag in plaats van een echte zaagwedstrijd).

Nog even een foto om aan te geven wat je onder kilt draagt!

Door naar het hamerslingeren, een beetje met een voorhamer zwaaien en hopen dat ie ver komt, als je maar op het goede moment los laat.

Volgende game is het boomstamwerpen. In dit geval werd het met een treinbiels gedaan, die zeker niet onder doet qua gewicht! Pittig stammetje om te werpen, het is.

Na de Highland games gaan we door naar de camping in Ruurlo. Pittoresque family camping die van alle gemakken is voorzien. We hebben een heel veld voor ons zelf en alle tentjes worden opgezet. Het lijkt meteen een mini festival, helemaal ook omdat we onze eigen tap bij ons hebben en er druk gejongleerd wordt. Ook wordt er helemaal los gegaan op ballonnen beesten maken. Branko is normaal als de dood voor ballonnen. Het begon ook met een beetje van die ballonnenbeesten naar hem te gooien, maar na een tijdje durvde hij ze toch aan te pakken en heel voorzichtig er een op te blazen. Tot het moment dat hij zelf hondjes en hoeden ging maken! Ongelooflijk, genezen van ballonnen fobie (of had ie genoeg bier op zodat ie zijn fobie vergat?)

Na uitgebreid geBBQed te hebben gaan we naar Reurpop waar onder andere (jeugdnostalgie) de WC experience en Fragment optreden. Hier een foto van de WC Experience:

We sluiten af met een mosterd gevecht waar hier een beetje de gevolgen van te zien zijn. Uiteindelijk waren er twee mosterdmannen en konden we naar de camping lopen.

De camping was wel een beetje ver weg dus anderhalf uur later waren we er waarna iedereen uitgeput in coma viel. De volgende morgen begon het zachtjes te regenen dus was het snel tenten afbreken met ietwat brakke koppen en een snel maar goed ontbijtje (met eieren en koffie!). Het feest zit er op en iedereen vertrekt naar zijn deel van NL door de inmiddels stromende regen!

woensdag, juni 03, 2009

Wandelen in de Kampina

eigenlijk zouden we met Jasper en Anke gaan fietsen, maar we moesten dan eerst nog een verloopstekkertje voor de verlichting op de fietsendrager... en door alle keukenperikelen was het er niet van gekomen om die de kopen.
Maar gelukkig vonden ze het niet erg om te gaan wandelen ipv fietsen. Ze hadden ook geweldig nieuws, ze gaan trouwen!!!! Gefeliciteerd!!! Weer een nieuwe bruiloft om naar toe te leven, anders vielen we toch een beetje in een gat :-)

Na een lekkere lunch vertrokken we naar de Kampina in de buurt bij Oisterwijk. We doen een wandeling rondom de huisvennen. Tegen alle verwachting in is het heerlijk rustig en het weer is ook prachtig.

er groeit veel Veenpluis tussen de vennen
Van zomer 2009


kijk die tortelduifjes eens
Van zomer 2009


we lopen te dict langs een koe en hij maakt opeens een schijnaanval richting Tom, doodeng! hard rennen we er vandoor. Het was natuurlijk gewoon toeval dat Tom een rood shirt aan had
Van zomer 2009

oppassen op Ivan

Jaa we hebben een middagje opgepast op Ivan, voor het eerst!
Eef was een beetje bang dat we het niet zouden kunnen, dat ie onbedaarlijk zou huilen de hele middag... maar het viel alles mee.
Ivan was heel vrolijk als 'ie wakker was en hij ging ook echt slapen als we 'm in bed legden.
Alleen dat voeren is toch wel lastig. We deden een uur over een boterhammetje met appelstroop en na dat uur zat er meer appelstroop op Ivan dan erin!

Van zomer 2009


Van zomer 2009