zondag, augustus 23, 2009

Kamperen in de Kampina

Dit weekend gezellig gekampeerd met Eduard en Sabrina en Sietske en Bas,Ivan en Trinity! Jasper en Anke zijn aan het eind van de middag ook nog langsgekomen.
De natuurcamping waar we stonden was heel erg mooi, maar ook een beetje apart. Toen we onze tent al hadden staan kwamen ze vertellen dat er een apart gedeelte was voor honden... moesten we weer verhuizen!
Maar toen we eenmaal allemaal onze tent hadden staan was het erg gezellig. Lekker met zn allen gekookt. Wild aan de grote flessen sangria en gelukkig waren er ook 2 kratten bier.

Van Kampeerweekend2009



We hadden niet echt een programma, de volgende ochtend hingen we een poos rond op decamping terwijl de mannen zich vermaakten met jongleren, vooral Eduard kan dat goed zoals je op deze foto ziet!

Van Kampeerweekend2009


Ivan was een beetje ziekjes en wou niet echt slapen en eten. Maar hij was wel ontzettend lief en hij viel in de smaak bij de andere dames die vochten om hem op schoot te mogen.


Van Kampeerweekend2009


Van Kampeerweekend2009

zondag, augustus 16, 2009

Molentocht

2 jaar geleden zijn we ook eens naar Kinderdijk gefietst, nu we toch weer zo aan het fietsen zijn leek het ons leuk nog een keertje te gaan. Sinds vrijdag is Tom de trotse bezitter van een fietscomputertje dus we kunnen nu ook echt meten hoe lang/snel we bezig zijn

onderweg zien we mooie wolkenluchten
Van zomer 2009


en een heleboel molens
Van zomer 2009


Bij kinderdijk is het goed druk met toeristen, vooral Italianen Japanners en ook een paar Amerikanen
Van zomer 2009


Er zit een oud mannetje met 2 papegaaien op zn rollator. Alle toeristenkindjes vinden het prachtig en de papegaaien komen in menig vakantieboek terecht. Het is precies als in dat blad wat we bij de dierenarts hadden gelezen "op vakantie met uw kromsnavel".
Van zomer 2009


Op de parkeerplaats staan al vrij veel Italiaanse campers, maar een eindje verderop in de berm staan er nog veel meer. Uiteindelijk zijn Italianen net als nederlanders natuurlijk; ze betalen liever niet teveel parkeergeld
Van zomer 2009


Op de terugweg moeten we bij Wijngaarden even stoppen omdat een kudde koeien de weg oversteekt. Wat een heerlijk landelijk gevoel!
Van zomer 2009


aantal km's = 49.4
gem snelheid = 15.5 km/u
tijd = 3.12 u excl. pauzes

maandag, augustus 10, 2009

poldertrilogie

Deze zondag zijn we weer gaan fietsen, nu in een andere polder waaraan het Eiland van Dordrecht grenst: de Hoekse Waard.
We gingen eerst door de Kiltunnel, dat is behoorlijk steil. Omhoog is er een roltrap maar daar waren we langsgefietst.
Via 's Gravendeel kwamen we in de dorpjes Mookhoek, Schenkeldijk, Strijen, toen Cillaarshoek en via een prachtige kronkeldijk naar Westmaas. Toen langs de binnenmaas naar Mijnsheerenland, Maasdam, Puttershoek en tenslotte weer naar 's Gravendeel.

Van zomer 2009


Qua vogels viel het allemaal nogal tegen, we zagen 3 fazanten, een dode egel en een dode rat.
Eigenlijk vonden we de tocht door de Alblasserwaard tot nog toe toch het mooist. Onze tocht door de Hoekse Waard was toch een tikje saai, of heel veel boerenland of juist een woonwijk met rijtjeshuizen, maar niet genoeg leuke oude boerderijtjes waar we zo aan gewend zijn de afgelopen weekenden.

Over de dijk van Maasdam naar Puttershoek was het een ware optocht van mensen die naar de kerk gingen, het was echt slalommen tussen de hoedjes door. Groot was onze verbazing dat er in Puttershoek bij de molen een heel leuk terrasje open was! De koffiemolen! gewoon bij mensen aanhuis in een grote tuin kon je koffie drinken met zelfgebakken taart. Echt heel leuk, hele aardige mensen in de "koffiemolen met theetuin" zoals ze hetzelf noemden.

Van zomer 2009


in totaal hebben we meer dan 50 k afgelegd! Wel spierpijn nu!

zondag, augustus 02, 2009

fietstochtje Alblasserwaard

we zijn weer lekker wezen fietsen deze zondag. Het weer was niet geweldig, maar wel droog in elk geval.
We zijn richting sliedrecht gegaan,via Wijngaarden langs Bleskensgraaf naar vogelreservaat Donkse Laagten. Volgens de Grasduinen is dat de weidevogel boulevard van Nederland. Nou, het tochtje was prachtig, maar echt spectaculaire vogels hebben we niet gezien
We hebben een stern gezien, weer een ooievaar, een puperreiger en heel heel veel kieviten. Een leuk fietspad wel, door de Donkse Laagten, maar fietsen langs die prachtige boerderijen van Wijngaarden was ook heel erg leuk.

Van zomer 2009


Van zomer 2009


Van zomer 2009


Van zomer 2009