zondag, januari 03, 2010

Weekendje Hillesheim dag 3

Vannacht heeft het flink gesneeuwd, er ligt nu toch zeker 10 cm rond het hotel.
We genieten voor de laatste keer van het enorme ontbijt en gaan dan de auto inruimen.
Om een uur of 10 checken we uit. We rijden naar Daun daar gaan we een wandeling doen rondom 2 maaren: eerst langs het totenmaar en dan naar de Gemundener maar.
Van knuff
Heel erg mooi en sfeervol in de sneeuw. Het eerste stuk is vrij rustig maar later komen we veel gezinnen met sleeende kinderen tegen. Volgens ons boekje zou de wandeling 1.15 u duren maar wij doen er dik 2x zolang over in de sneeuw! We klimmen op de Mauseberg, een heuvel van 560 m vanwaar we een prachtig uitzicht hebben.
Het waldcafe wat we halverwege tegenkwamen was helaas dicht.. en we hadden zo'n zin in kaffee mit kuchen...
Van knuff
Om 13u rijden we weg uit Daun, tijd om naar huis te gaan. Maar we hebben nog niet gelunched en we hebben wel zin in wat warms! Net op tijd voor we de snelweg op gaan vinden we een lekker aunthentiek cafe restaurant met bikertreff, stammtisch en grote arreslee in de tuin. Ze hebben er als enig vega-gerecht Gemusefrikadellen mit pommes frites... nou dat hebben we geweten! Een bak salade , 2 gigantische groenteburgers met een bak saus en een berg friet. Helemaal voldaan en opgewarmd kunnen we de terugrit weer aan. In 3,5 uur rijden we naar huis. Het einde van een geslaagde mini-wintervakantie!

weekendje Hillesheim dag 2

We genieten enorm van het uitgebreide luxe ontbijt en eten natuurlijk veel teveel!
Dan rijden we naar het dorpje Gerolstein. Daar doen we wat boodschapjes en kopen we het lokale bronwater; de Gerolsteiner Sprudel.
We lopen door het dorpje de hevel op naar de lokale burchtruine, maar het is veel ruine en weinig burcht. Dan rijden we naar de Kasselburg. Ook een burcht met een wildpark eromheen. Heel erg sfeervol in de sneeuw!
Van knuff
Rondom de burcht loopt een troep zwarte wolven. We zijn net foto's aan het maken als het luchtalarm van gerolstein wordt getest (in Duitsland doen ze dat ook op zaterdag?) En de wolven zien dat als een signaal om enorm met het alarm mee te gaan huilen! Een geluid wat door merg en been gaat. Heel erg sfeervol..burcht, sneeuw, wolfjes....
Van knuff

Van knuff

Van knuff
We lunchen bij het restaurant naast het wildpark. Uiensoep en brood met kaas, dwz 1 boterham en 6 dikke plakken kaas. Heerlijk na al die koude.
Dan rijden we naar Trier, onze favoriete Duitse stad. We lopen gezellig door de straatjes die nog in kerstsfeer zijn. Er zijn erg veel toeristen, veel hollanders ook. Als we helemaal bevroren zijn drinken we een lekkere thee en dan gaan we weer naar het hotel. Vanavond eten we wel in het hotel. Ze hebben aardpeersoep en steinpilzrisotto voor de vegetariers! Daarna zitten we zo vol dat we lekker loungen op de hotelkamer en heel vroeg gaan slapen

weekendje Hillesheim dag 1

Op 1 januari vertrekken we naar Hillesheim, een dorpje in de Eifel, waar we een weekendje geboekt hebben in hotel Augustiner Kloster. In dordrecht scheen de zon nog, maar de rest van de rit reden we in een sneeuw en ijsstorm. Toch lag er in de Eifel niet zo heel veel sneeuw, ongeveer een centimeter. Net leuk voor de foto's.
Van knuff
Om half 4 komen we in het hotel aan. We doen nog even een korte wandeling door het Bolsdorfer Taelchen , een dalletje met rotsen en bruggetjes en watertjes, helemaal leuk in de sneeuw. We zitten meteen helemaal in de stemming! je kan hier ook een wandeling doen op blote voeten maar dat lijkt ons met -5C niet zo'n goed idee.
We zoeken een plek om iets te eten, we kiezen voor het hotel naast ons hotel omdat het er wat knusser uitziet dan de gigantische kloosterzaal bij ons. Gek genoeg staat er op de borden van dit hotel ook weer de naam van ons hotel? Dus blijkbaar komt het eten uit dezelfde keuken ofzo. we eten er een lekkere aardappelsoep en flammkuchen (een soort pannekoek-pizza crossover).
Dan gaan we lekker de sauna-anlagen verkennen. In de kelder van het hotel is een zwembad en diverse sauna's. Je mag in je badjas door het hotel heen lopen naar de sauna-anlage.. maar ja wij zijn onze slippers vergeten, dus kleden we ons daar gewoon om.. hoewel "om".. wat doe je aan als je gaat zwemmen in een zwembad bij een sauna? Toch maar gewoon een badpak? Gelukkig is het verder vrij rustig, er is alleen een andere man op een ligstoel met alleen een handdoekje, maar hij neemt geen aanstoot aan mijn badpak :-) Tom gaat lekker de sauna's in en uit, Eef vindt het tepidarium vooral erg lekker. Aangezien het sauna gebeuren tot 22u open is kunnen we nog lekker even zwemmen en luieren. Dan lekker douchen en het bed in.