zondag, november 28, 2010

lekker zitten

ik doe eigenlijk niks liever dan lekker erbij zitten. Ik kan al best een beetje zitten! Vooral met mijn geheime trucje: ik hou met mijn handen mijn broekspijpen vast!
Van Blog

Van Blog

Sint in Dordt

zaterdag hebben we een klein beetje sinterklaas gevierd bij opa en oma Dordrecht.
Ik kreeg een kadootje die ik bij mama op schoot mocht uitpakken!
Van Blog

Wat mooi, een woezel en pip badboekje!
Van Blog

Smaakt ook goed trouwens zo'n badboekje...
Van Blog

Er waren nog meer kadootjes voor mij, maar ik was zo moe dat papa en mama die maar zonder mij uitgepakt hebben, kon ik lekker slapen.

vrijdag, november 12, 2010

vakantie Hochwald dag 5: zwijntjes en naar huis

ooh, vandaag is alweer de laatste dag van onze vakantie aangebroken. Papa en mama zijn heel druk bezig met inpakken, terwijl ik lekker een tukje doe in de kinderwagenbak. Voor we naar huis rijden, gaan we eerst nog even langs de everzwijnen in het Weisshauswald bij Trier.
Ik mag weer lekker in de draagzak bij mama terwijl papa foto's van de wilde zwijnen maakt.
Van Blog

Van Blog
Ik mag nog even lekker knuffelen met papa en mama in de auto en dan beginnen we aan de terugrit naar huis.
Van Blog
Onderweg stoppen we nog een keer om wat te drinken en een schone luier. De mevrouw bij de wc's praat allemaal in het Frans tegen mij, rare taal is dat hoor.
Van Blog

En dan zijn we thuis en zit het er weer op, onze eerste vakantie met zn drietjes! Ik ga lekker weer in mijn eigen bedje slapen, terwijl papa en mama alles opruimen.

vakantie Hochwald dag 4: Tierpark Freisen

vandaag zou het 's morgens droog zijn en 's middags enorm gaan stormen.. dus daarom gaan we vroeg op pad naar het wildpark Freisen. Het is een heel mooi park in een dal. Zodra we binnenkomen, komen er een stel hangbuikzwijntjes op ons afgerend, ze vinden het leuk om aan de kinderwagen te snuffelen en met ons mee te lopen.
Er zijn ook een paar hertjes die met ons meelopen. We vormen een hele optocht door het parkje. Verder is er niemand, geen bezoekers, maar ook geen personeel; zelfs niemand achter de kassa!
Van Blog
Van Blog
Er zijn verschillende soorten hertjes, rendieren, elanden maar ook roofvogels zoals gieren en adelaars.
Van Blog

Brr wat een kou, na een uurtje wandelen door het park zijn we verkleumd en gaan we lekker naar huis. We gaan nog eventjes de eendjes voeren die zwemmen in de plas voor ons huisje. Ik mag in de draagzak, die vind ik wel heel leuk. Alleen die grote ganzen maken zo'n herrie en het waait zo hard, dat is dan weer minder leuk.

Van Blog


vakantie Hochwald dag 3: Trier

Vanmorgen ben ik al heel vroeg in touw! Ik heb ineens allemaal nieuwe dingen geleerd! Zo kan ik ineens volop brabbelen; voorheen maakte ik weleens een geluidje "iee" of "oh" maar nu kan ik ineens hele volzinnen aanelkaar praten "ie-oo-a-neee-ma-ie!!". En dat wil ik aan papa en mama laten horen, dus vanaf een uur of 6 's ochtends klets ik ze de oren van het hoofd! Maar dat is niet het enige wat ik vandaag heb geleerd, ik kan ook ineens zelf mijn rammelaar vastpakken en ermee zwaaien!
Van Blog

Dan gaan we met zn drietjes naar Trier. Het is droog en de zon komt zelf een beetje door.
Van Blog
Bij de kaufhof nemen we alle 3 een latte en geeft papa me een schone luier. Ik mag nog lekker even bij papa op schoot zitten voor we verder winkelen.
Van Blog

Als we terugkomen mag ik nog even knuffelen bij het haardvuur en dan weer lekker naar bed.
Van Blog
Van Blog

vakantie Hochwald dag 2: Saarburg

Vandaag zijn papa en mama heel erg verkouden, het regent ook nog eens heel hard. 's ochtends mag ik eerst lang spelen op het speelkleed wat papa en mama voor me geimproviseerd hebben.
Van Blog
's Middags rijden we even naar het dorpje Saarburg. Daar zie ik mijn eerste burcht!
Van Blog
Ook is er een watervalletje die door het dorpje heen rolt.
Van Blog
Leuk allemaal, maar heel nat en koud en daarom gaan we lekker weer naar ons huisje om een beetje te knuffelen bij het haardvuur.
Van Blog

vakantie Hochwald dag 1:aankomst

Vandaag gaan we voor het eerst met z'n drietjes op vakantie! Brrr wat een kou en wat een regen! Onderweg is het soms maar 2 of 3 graden, veel te koud om onderweg bij mama te drinken f een schone luier te krijgen.
Als we bij het huisje aankomen mag ik eerst mijn nieuwe bedje uitproberen; het is zo groot dat ik er bijna dwars in pas!
Van Blog
Dan gaan we even een boodschapje doen voor het avondeten, zo in de schemer lijkt het een hele spannende boswandeling.
Van Blog
Dan mag ik nog even lekker knuffelen met papa en mama en daarna lekker naar bed.
Van Blog

zondag, november 07, 2010

zelf spelen

ik kan nu al heel goed zelf spelen! Als mama mij de rammelaar geeft kan ik hem al zelf vastpakken. Ook kan ik met mijn handje tegen deze mooie bal aan slaan, die maakt dan muziek en de beestjes die erin zitten gaan bewegen. Ik vind dat zo mooi dat ik er echt wel een uur mee zoet kan zijn

Van Blog

ook in de box kan ik me goed vermaken met mijn mobile. Ik probeer dan steeds om met mijn handjes die leuke beestjes te pakken, maar dat lukt nog niet.
Van Blog