zondag, januari 30, 2011

voor het eerst.. en voor het laatst

vandaag heb ik voor het eerst in mijn triptrap-stoel gezeten! Heel eventjes om langzaam te oefenen!
Ik kreeg een hapje appel van mama, maar het was een hele zure appel en ik vond m niet zo lekker.

Van Blog


Van Blog


En ik heb vandaag voor het laatst in mijn wieg geslapen! Ik zit er klem in, in mijn wieg, maar papa en mama vinden hem zo mooi. Maar nu ik zo groot wordt moet ik toch maar in een echt ledikant. Hier een foto van mijn laatste slaapje in de wieg.
Van Blog


De foto's van mijn ledikant komen nog een keer, papa had ruzie met een schroef en toen was het al donker toen mijn bedje eindelijk klaar was en ik was heel erg moe.

zaterdag, januari 29, 2011

leuke kiekjes

vandaag waren we naar de dierentuin om naar de baby kroeskoppelikaantjes te gaan kijken. Wat waren die lelijk en klein en hulpeloos! Dan ben ik toch al een hele knappe grote jongen.
Het was een lekkere zonnige dag en toen we koffie gingen drinken mocht ik lekker bij papa en mama op schoot.

Van Blog


Van Blog

zondag, januari 23, 2011

lekker weekendje

Weer een lekker weekendje gehad met papa en mama. Vooral de zondag was lekker relaxed.
Eerst hebben we lekker een boekje gelezen. Ik kan al heel goed boekjes lezen, ik wil ze zelf vasthouden en de bladzijdes omslaan! Dit is zelfs mijn eerste boek wat we uit de bibliotheek geleend hebben!
Van Blog


Ik vind Muis tegenwoordig ook heel interessant.. niet alleen om naar te kijken, maar ook om mee te knuffelen!
Van Blog


Nadat papa en ik gedouched hadden, mocht ik nog even oefenen met wortelprak.
Van Blog


Oh ja en hier nog even een foto speciaal voor tante Pieternel en oom Karel, zaterdag had ik het pak aan wat ik van hen gehad heb.
Van Blog

Jonas eet

We hebben helemaal de smaak te pakken gekregen van het maken van filmpjes. Naast de honderden foto's die we van ons ventje maken zijn er ook al wat filmpjes gemaakt. Om jullie nu niet te vermoeien met 100-en minuten ruw film materiaal en het leuk is om filmpjes te monteren (komen we nu achter) is hier Jonas the wortel movie!
Kan iedereen meegenieten hoe leuk hij het al vind om een beetje te spelen met vast voedsel. In dit geval de wortel, maar hij kan ook al leuk alles onder de broccoli smeren en weet al goed weg met een banaantje.

maandag, januari 10, 2011

De krant op zondag

Op zondagochtend houden we er van om lekker uitgebreid te ontbijten met een krantje.
Jonas zit er lekker bij in zijn wipstoeltje en ook lekker met zijn eigen stukje krant!

zondag, januari 02, 2011

Oudjaarsdag naar de dierentuin

We zijn de laatste dag van het jaar nog even naar de dierentuin geweest. In de dierentuin was het lekker rustig en ik heb lekker in de wagen liggen slapen terwijl pappa en mamma mij langs allemaal beesten reden.

We begonnen bij de Takin. Dit is toch wel een bijzonder beest. Hij is vrij groot (als een koe ongeveer) maar kan klimmen als een berg geit. Hij heeft zijn eigen berg en is gewend aan sneeuw want hij leeft hoog in de bergen. Met het huidige weer is hij dus helemaal in zijn element en hij was dan ook lekker op zijn eigen berg geklommen.

Bij de Pelikanen is het rustig, ze zitten lekker warm binnen namelijk. Alleen de aalscholvers zijn nog buiten.

Als de Pelikanen gevoerd worden zitten er altijd hordes reigers te wachten om ook een makkelijk visje mee te pikken. Ze zitten er nu ook, maar geen vis voor hun. Ze zitten met een hele horde in de boom!

Deze reiger is heel erg teleurgesteld dat er niet wordt gevoerd.

De kamelen staan lekker te dampen in de kou en een kameel is lekker op een houtje aan het bijten. Wat ie er aan vind, geen idee, maar kwijlend en knagend, lijkt hij het wel erg naar zijn zin te hebben.

De lepelaars zijn nog steeds buiten. Ze vinden dit weer toch lekker genoeg om even in het water te snavelen. Al lepelend snacken ze er lustig op los.

Zoals veel beesten met de kou zijn de giraffen ook binnen. Er waren te weinig vrijwilligers om sjaals te breien voor de giraffen dit jaar dus staan ze in de 'Ui' (het nieuwe verblijf voor ze). Maar binnen hebben ze het prima naar hun zin.

Nog even met mamma op de foto bij de struisvogel en de giraffen en ons rondje dierentuin zit er weer op dit jaar. Lekker frisse neus gehaald en we zijn weer een beetje opgeladen voor het nieuwe jaar.

kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is pappa ook thuis! Dat is leuk, kunnen we leuk met zijn drieën op pad en gezellig loungen! Ik mag lekker 'smorgens op bed spelen en dat vind ik al heel leuk.



Ook gingen we leuk uit wandelen. Het was wel erg koud buiten, want er was veel sneeuw. Met mijn muts sjaal wanten en lekkere jas kon ik lekker mee in de wagen.

Lekker loungen bij mamma op schoot is ook erg lekker. hier heb ik mijn stoere monster shirt aan. Heerlijk dat iedereen thuis is, kerstboom op de achtergrond, ik heb het naar mijn zin!

Nu pappa thuis is, zit hij toch nog een beetje te werken. Maar ik mag lekker bij pappa op schoot mee helpen op de computer. Ik kan al heel goed internetten zoals jullie kunnen lezen op de blog van pappa en mamma. Hier geef ik pappa nog wat aanwijzigingen wat hij moet veranderen aan zijn tekst.

Nu is het ook leuk ontbijten in de kerstvakantie. Pappa en mamma slapen lekker uit met mij erbij en dan gaan we met zijn allen lekker aan de ontbijt tafel zitten. Lekker rustig de dag beginnen met een latté, dat vinden we allemaal gezellig.

Pappa ging ook nog allemaal leuke dingen maken met gipsen blokjes. Daar mocht ik natuurlijk ook mee mee doen. Ik kan al hele goede ideeën doorgeven en die bouwt pappa dan. Zo kan ik mijn creatieve kant alvast een beetje ontplooien. Ook Muis doet gezellig mee. Zo zitten we allemaal lekker aan de hobby tafel.

Ik kreeg ook nog een stoere nieuwe Ed Hardy speen! Gaaf hoor en hij speent ook erg lekker. Ik heb ook een Ed Hardy fles gekregen maar die is nog wat groot voor mij.

Ter afsluiting van de vakantie hebben we met zijn allen nog het nieuwe naambordje opgehangen. Mamma heeft hier heel lang op zitten schilderen en nu hangt het dan ook echt voor het huis. Ik sta er nu ook op, stoer he!