maandag, april 25, 2011

op de fiets!

mama heeft via via een fietszitje geleend om even te kijken of het wat is voor ons.
Ik vind het wel leuk, vooral dat plastic scherm.. en die bel... en die versnellingen.. kan ik allemaal lekker aan frunniken.
Voorlopig ben ik nog te klein om een heel eind te gaan fietsen, maar een ritje naar het winkelcentrum zou wel kunnen.
Van Blog

naar het strand

Zaterdag en zondag heb ik uitgebreid met al mijn opa's en oma's geknuffeld. Ik ben ook weer schandalig verwend met allemaal leuke kleertjes! Maandag wilden papa en mama eens lekker samen met mij op stap. Omdat het zulk mooi weer was zijn we naar het strand geweest. We gingen naar het strand van de Kwade Hoek, dat ligt in een natuurgebied en je moet een eindje lopen, maar het is wel heerlijk rustig, er was bijna niemand!
Van Blog

Ik mocht weer in de draagzak, dat vond ik heel erg leuk. Aan het strand heb ik lekker een boterhammetje gegeten. Ook heb ik in het zand gespeeld en eens even goed bestudeerd hoe dat nou precies zit met al dat zand. Er zaten alleen allemaal rupsen op het zand en die kwamen allemaal naar mijn groene dekentje toe gekropen, dus papa en mama waren druk bezig om de vieze rupsen bij mij op afstand te houden.
Van Blog

Van Blog


Na onze strandwandeling zijn we gaan eten bij een restaurantje aan het grevelingenmeer. Je had er heel mooi uitzicht. Ik was een beetje moe, maar ik kon lekker loungen in mijn wagen en nog een mandarijntje eten.

Noot van mama: 2 jaar geleden zijn we op 2e paasdag met Eduard en Sabrina gaan wandelen in de kwade hoek. Het verslag daarvan staat hier. Wat een verschil! Volgende keer mogen ze ook weer een keertje mee :)

maandag, april 18, 2011

Weer helemaal beter

Nou ik ben gelukkig weer helemaal beter. Ik ben weer vrolijk en slaap weer goed en eten gaat ook steeds beter.
Mama vind het wel eng, maar ik mag gelukkig wel weer lekker in het gras spelen van haar. Misschien zitten er wel enge bacterien, maar ja, die kunnen overal zitten natuurlijk.
Van knuff


Papa en ik hebben samen hetzelfde t-shirt. Het heet "the day the fire brigade went on strike" en het is een giraf die olifantjes omhoog takelt om een brand te blussen. Stoer hij, wij in onze vader-zoon outfit?

Van knuff

woensdag, april 13, 2011

Jonas in het ziekenhuis

Afgelopen weekend waren we een weekendje weg en had Jonas op zaterdag een kleine rode vlek op zijn handje. Dat werd aan het eind van de dag zijn hele handje en het werd ook dik. Nu was ie al een beetje ziekjes (buikgriepachtig) en had een beetje koorts dus we dachten er niets van. Zondag was zijn hele handje dik en rood, maar was zijn buikgriep aan de beterende hand. Toch bleef ie koorts houden en de koorts ging ook elke dag met een half graadje omhoog.

Jonas had ondertussen Eef aangestoken met de buikgriep dus die was ook ziek zondagavond. Maandag weer terug naar huis en hebben we een afspraak bij de huisarts gemaakt voor Jonas waar we gelijk terecht konden. Die heeft het bekeken en vond het wel meevallen, maar we moesten dinsdag weer terug komen om te zien hoe het ging. Ze dacht dat het handje misschien met de koorts te maken had, blijkbaar kan je dan last van je gewrichten krijgen ook.
Dinsdag moest ik eigenlijk gaan werken maar omdat Eef zo ziek was en ik toch wel ff mee wilde zou ik wat later beginnen (de afspraak was gelukkig al om 9 uur). 's Ochtends was Jonas zijn handje nog steeds flink rood, maar ook heel zijn onderarmpje ineens! Dat vond de huisarts toch wat te snel gaan en heeft het ziekenhuis gebeld om de kinderarts er naar te laten kijken. Ik kon gelijk door naar de eerste hulp waar ik met Jonas goed opgevangen werd. De kinderarts vond het ook te snel zijn gegaan en wist niet wat het was behalve dat het heel generiek op "een" ontsteking leek. Normaal zou je dan met een antibioticum kuur weer naar huis kunnen maar omdat dat bij baby's toch altijd wat minder makkelijk is (zo'n drankje naar binnen gooien) en het effect dan te langzaam zou zijn, wilde ze dat via een infuus geven.

Daarom moest Jonas dan wel in het ziekenhuis blijven. Hij kon meteen blijven en we kregen een kamertje voor ons zelf. Het ziekenhuis heeft alles echt super geregeld. Mooie kamer, eigen badkamer en douche en er mocht 1 ouder blijven slapen. Eef was al iets beter en kon blijven slapen zodat Jonas ook borstvoeding kon blijven krijgen. Dus dat was fijn.

Hij krijgt nu vier keer per dag een antibioticum en dat slaat goed aan. Hij is vandaag echt al een stuk opgeknapt en eet ook weer (eerst dronk ie alleen nog aan de borst bij Eef en wilde ie verder niets). Hij is vandaag weer echt lekker aan het bijbunkeren.

Alles gaat dus de goede kant uit en zoals het er nu uit ziet, mag ie morgen naar huis. Wat het nu precies is, is nog onduidelijk. Er zijn bloedonderzoeken gestart die nog een paar dagen duren. De andere onderzoeken toonden inderdaad aan dat het een infectie is.
Het ziekenhuis zorgt goed voor ons en voor Jonas. Er waren vandaag Clowns waar Jonas muziek mee mocht maken en er is een grote speelkamer vol met allerlei speelgoed. Hij heeft het eigenlijk best naar zijn zin als je hem zo ziet!

zondag, april 03, 2011

rugdrager

papa en mama hebben een mooie rugdrager voor mij gekocht , zodat we ook op onverharde wegen kunnen wandelen.
Vandaag gingen we hem uitproberen in de dordtse Biesbosch. Ik vond het hardstikke gezellig, zo lekker hoog en dichtbij papa en mama.
Van Blog


Van Blog


Als ik bij mama in de rugdrager zit kan ik goed aan haar haren trekken
Van Blog



Zoveel dingen om te zien en te ontdekken, om moe van te worden, op de terugweg ben ik in de auto in slaap gevallen.