maandag, juni 27, 2011

Badje in de tuin

Het was heeel warm vandaag. En de kinderwagen stond nog bij papa in de auto dus konden we niet gaan wandelen...
Toen zijn we maar gaan spetteren in de tuin! Mama had mijn badje neergezet met wat speeltjes erin. Ik heb lekker zitten plonzen en spelen, echt heel leuk was het!

Van Blog


Van Blog


Daarna was ik lekker afgekoeld en best wel moe. Ik kreeg een verantwoord biologisch baby-koekje van mama maar ik vond hem niet zo lekker. Daarna ben ik een lekker uitgebreid middagdutje gaan doen. Maar mag ik voortaan weer gewoon nijntje-biscuitjes met lekker veel suiker erin?
Van Blog

Op visite in Arnhem

Zaterdag zijn we op visite geweest in Arnhem bij Sietske, Bas en Ivan. Het duurt niet lang meer of Ivans nieuwe broertje wordt geboren, wat spannend! Ondanks de regen zijn we nog even naar de kinderboerderij geweest. Er waren hele grote varkens die heel veel kleine biggetjes hadden en heel veel herrie maakten. Die vond ik maar een beetje eng.
Van Blog


Er waren ook allemaal leuke kippen, die waren wel interessant...
Van Blog


Maar het mooist vond ik toch de koe en het pasgeboren kalfje. Ivan vond ze ook heel leuk.
Van Blog


Ik heb nog een mooi Zweden t-shirt gehad en we hebben gezellig gegeten en ik heb ook nog lekker liggen slapen in die mooie slaapkamer... Wat een gezellig bezoekje!

zondag, juni 12, 2011

Gardameer 2011: De rest

Eigenlijk was het plan om een week aan het gardameer te staan en daarna een week naar de Dolomieten te gaan. Maar in de Dolomieten is het helemaal geen mooi weer. Het is er vooral snachts nog erg koud en het regent er onafgebroken. Tja, daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. als alternatief wilden we eventueel doorrijden naar Toscane, maar ook daar is het slecht weer en valt er zoveel regen dat er zelfs overstromingen zijn. Hmmm... tja, aan het Gardameer viel ook regelmatig een bui, maar het was nog niet zo erg dat we naar huis zouden willen... dus besluiten we daar maar te blijven in plaats van verder te trekken. Wel jammer dat we deze vakantie zo weinig in de bergen gewandeld hebben, maar we hebben wel heerlijk gerelaxed. Na iedere dag dat we een "excursie" hadden gepland bleven we een dagje "thuis"; dat wil zeggen we wandelden naar Bardolino of Garda voor een ijsje of kop koffie en dan smiddags lekker naar het zwembad.. en dan konden we savonds nog lekker omstebeurt hardlopen langs het meer. Best actief eigenlijk, onze relax-vakantie!
Van gardameer 2011
In Bardolino is de Palio del Chiaretto aan de gang waar je de fruitige rose van alle lokale wijnboeren kunt proeven. Het is een gezellige drukte.
In Garda nemen we een keer een latte macchiato en een torta di limone en worden aangemaan verrast omdat dit echt de allerallerlekkerste citroentaart is die er op aarde bestaat!!
Van gardameer 2011
Twee avonden gaat het savonds rond etenstijd heel hard regenen en kunnen we niet buiten koken. Gelukkig is er een (laagdrempelig) restaurantje op de camping waar je met je fleece vest en je crocs aan kunt gaan zitten en gewoon kan vragen of ze ook even een potje in de magnetron willen zetten voor je baby. We hadden voor de zekerheid wat potjes uit Nederland meegenomen en Jonas eet zo'n potje gewoon als voorafje voordat hij verder gaat met stukken pizza of pasta.

Op woensdag zien we in de krant dat het weerbericht voor donderdag tot en met het weekend heel slecht is en dat er alleen maar regen komt. Dan besluiten we maar om donderdag naar huis te gaan, het is mooi geweest!
Op donderdagochtend halen we voor het laatst broodjes bij de campingwinkel, de winkeldames roepen ach en wee dat Jonas weggaat. Om 10u hebben we alles ingepakt en rijden we van de camping af. Hoewel de reis voorspoedig gaat hebben we er eigenlijk vrij snel genoeg van. Om 16:30 nemen we een hotelletje in Schweitenkirchen, een dorpje langs de snelweg tussen Munchen en Nurnberg. Het is een vreemd hotel/pension. Het is spiksplinternieuw en staat naast een oud en vervallen spookhotel. De rest van het dorpje lijkt ook helemaal nieuw. In het dorpje eromheen wordt hop verbouwd, de hop groeit omhoog langs lijnen die aan netten geknoopt zijn, heel apart. Het is een beetje onheilspellend allemaal, we zijn eigenlijk blij als we de volgende ochtend weer vroeg op pad kunnen.

Totaan de grens met Nederland hadden we nauwelijks vertraging en best mooi weer, maar in Nederland is het allemaal files en harde regen. Om half 7 zijn we thuis, nog net op tijd om thuis een potje op te warmen voor Jonas!

Van gardameer 2011

zaterdag, juni 11, 2011

Gardameer 2011: Dierentuin

De dag na het verschrikkelijke onweer is het sochtends fris en bewolkt. We besluiten dat het een mooie dag is om naar de dierentuin te gaan. Het Parco natura viva ligt in Bussolengo, op maar 20 minuten rijden. De entree is wat duurder dan bijvoorbeeld van blijdorp, maar daar staat wel tegenover dat je gratis kunt parkeren.. wat een verademing, gratis parkeren bij een dierentuin!
Er is een deel safari en een deel dierentuin. We doen eerst het safari-gedeelte, maar omdat het weer is gaan regenen doen de beesten niet echt spannende dingen. Een paar giraffen schuilen onder een afdakje, leeuwen liggen in hun hol, gnoes staan lekker hooi te eten aan een ruif. Jonas kijkt wel met belangstelling uit het raampje, hij ziet wel dat dit best apart is, zo'n giraf langs de kant van de weg.
Dan gaan we de tuin in. Het is een heuvelachtig terrein en soms moet je behoorlijk hard duwen om de kinderwagen vooruit te krijgen. We doen eerst het sentiero d'africa, dit is het nieuwste gedeelte met hele ruimte verblijven. Ze hebben er een groepje nijlpaarden die lekker in hu vijver kunnen dobberen en een heleboel herrie kunnen maken. Ze zijn erg grappig.
Van gardameer 2011
Verder zijn er allerlei coole roofvogels en een grote groep chimpansees.. hele rare vieze witte slangen...sneeuwluipaarden... mooie grote galapagos schildpadden... Jonas vindt de neusbeertjes wel erg leuk en zij hem ook!
Van gardameer 2011
.
Er is ook een kinderboerderijgedeelte waar je geitjes kunt knuffelen, dat vindt Jonas ook wel leuk.
Van gardameer 2011
Als afsluiter krijgt Jonas van ons een mooie galapagosschildpad-knuffel mee waar hij de rest van de vakantie lekker mee knuffelt.
'sAvonds doen we Jonas voor het slapen gaan lekker in badje. Handig hoor zo'n luxe bad op de camping. Hadden we thuis ook maar zo'n handig badje op werkblad hoogte!
Van gardameer 2011

De rest van de avond blijft het gelukkig droog en komt de zon nog door. Wat een afwisselend weer hebben we toch deze vakantie!
Van gardameer 2011

Gardameer 2011: Monte Baldo

We willen nu toch wel weereens een echte berg op! Vanaf onze camping is het ruim een halfuur rijden naar het dorpje Malcesine. Vanaf daar kun je met de kabelbaan de Monte Baldo op. Dit is een bergkam met toppen van 2200 meter hoogte.
Van gardameer 2011

Als we in Malcesine aankomen schijnt de zon, maar als we naar boven gaan met de kabelbaan wordt het al bewolkter. Tegen de tijd dat we boven zijn regent het op de top. Het traject van de kabelbaan bestaat uit 2 delen, halverwege moeten we overstappen op de volgende gondel. Vroeger zouden we misschien halverwege uitgestapt zijn om de rest te gaan lopen.. of hadden we een enkeltje genomen naar boven en waren we naar beneden gewandeld. Maar dat zit er nu niet meer in met onze kleine man op Toms' rug. Maar hij vindt het superleuk in de kabelbaan en hij lacht iedere keer als we een beetje een zwieper maken en Eefje haar maag voelt omdraaien.

Van gardameer 2011

Boven op de berg regent het dus en we drinken eerst een cappucino in de berghut in de hoop dat de bui overwaait. Daarna is het inderdaad even droog en we wandelen een stukje langs een alpenweide en genieten van de frisse berglucht. Echter in de bergen achter ons onweert het en we zien de bliksemflitsen en horen de donder. We lopen niet echt rustig.. bovendien gaat het ook weer harder regenen. De wolken trekken ineens in rap tempo de berg over richting het meer. Helaas moeten we toch besluiten om niet verder te wandelen en weer naar beneden te gaan. Wat jammer!

Van gardameer 2011
Nou ja, het lag in elk geval niet aan Jonas dat we deze vakantie maar weinig in de bergen gewandeld hebben.. het lag echt alleen maar aan het weer!
In Malcesine regent het kei en keihard als we beneden komen. We voeren Jonas een boterhammetje onder een afdakje, maar we moeten vluchten als de dakgoot waar we onder zitten overstroomd. Als we naar de camping rijden raken we weer een beetje voor op het onweer en kunnen we nog heel even genieten van de zon. Als we willen gaan eten begint het te regenen, maar het lukt nog net om wat te koken voor het echt doorzet.
Van gardameer 2011
Toch komt het onweer ook onze kant op en die avond valt er in korte tijd zoveel regen dat onze voortent vol water komt te staan. Gelukkig hebben we onze spullen op tijd in de auto kunnen zetten en bleef de binnentent droog. Jonas vindt het hardstikke spannend en is aan het kraaien van plezier in zn bedje. Rare jongen!!
Van gardameer 2011

Gardameer 2011: Parco delle Cascate

Vandaag gaan we echt wandelen met Jonas in de rugzak. Omdat we eerst een beetje willen wennen en niet meteen de hoogte in willen besluiten we te gaan naar het Parco delle Cascate. Dit park ligt in de uitlopers van de dolomieten, de Monte Lessini. In een dal liggen verschillende mooie watervalletjes op loopafstand vanelkaar. De inwoners van het naastgelegen dorpje Molina hebben dit handig uitgebuit door er een barretje bij te maken, een picnickweide en een paar goedgemarkeerde wandelroutes.. en natuurlijk een kassa waar je kaartjes moet kopen! Maar alleen de weg naar Molina is al prachtig en heerlijk rustig.. een heel verschil met de drukte op de kustweg bij de camping. Vanaf de parkeerplaats buiten het dorp moet je eerst het hele dorpje doorlopen en afdalen door een kersenboomgaard om uberhaupt bij de ingang te komen, al een wandeling op zich!
Van gardameer 2011
Het park zelf is op een hek en de kassa na toch nog best ruige natuur te noemen. De paden zijn steil en rotsachtig en spekglad door de modder. Gelukkig maar dat we onze bergwandelschoenen aan hebben. Eefje vindt het maar niks zo glad en steil met Jonas in de rugzak. Jonas daarentegen vindt het prachtig en vermaakt zich opperbest; ondeugend lacht hij vanonder zijn zonnekap naar zn moeder als die weereens staat te jammeren dat ze niet verder naar beneden durft.
De watervallen zijn best spectaculair te noemen, we krijgen er een beetje een Amerikaans gevoel van; het had zo in Yosemite kunnen zijn.
Van gardameer 2011
Na 2 uur vindt Jonas het welletjes en zet het op een brullen. Dan is het tijd voor een picnick op het kleed en een schone luier. Na de lunch hebben we weer nieuwe energie voor de klim terug naar de parkeerplaats.
Als we de parkeerplaats afrijden is Jonas al in dromenland. Onderweg gaat het heel erg regenen. We stoppen bij een supermarkt waar Eef inkopen doet voor savonds.
Gelukkig is het op de camping droog en kunnen we lekker lang buiten zitten voor de tent

Gardameer 2011: Verona

Helaas regent het deze morgen als we wakker worden. We halen broodjes met de paraplu en eten ze op in de tent. Op de agenda staat een bezoekje aan Verona. De stad van Romeo en Juliet is maar een halfuurtje rijden bij ons vandaan. 10 jaar geleden zijn Tom en Eefje daar geweest op hun eerste vakantie samen. Natuurlijk moeten we Jonas nu meenemen naar deze romantische plek.
Het stortregent onderweg, het duurt even voor we een parkeergarage gevonden hebben, maar ja het regent toch dus wat geeft het. Met de regenhoes om de kinderwagen en een paraplu in de hand lopen we door de stad.
Van gardameer 2011
Ongelofelijk dat we hier destijds een kleine week in doorgebracht hebben! In de regen en met een kinderwagen is het ineens niet zo heel aanlokkelijk. Kleine winkeltjes hebben trappen en geen lift. De enige verschoonruimte die we kunnen vinden is een klein openbaar toilet wat een verschoningskussen in het raamkozijn heeft liggen.. zucht.
We bekijken de arena, het balkon van Juliet en het piazza del'erbe. Dan hebben we het eigenlijk wel weer gezien.
Van gardameer 2011

We strijken neer op een terras voor de arena. ze blijken er allemaal lekkere biologische gerechten te hebben. Tom besteld een salade met heerlijke mozzarella en Eefje een omelet met kaas en kruiden. Jonas smikkelt heerlijk met ons mee. De ober die ons bedient en alle Duitse dames op het terras zijn helemaal vertederd. De uitgebreide lunch maakt ons bezoek aan Verona toch nog tot een goed einde.
Van gardameer 2011

Terug op de camping aangekomen blijken we buren te hebben gekregen. Een Duitse familie is neergestreken met tenten en busjes en hebben de plek naast ons in gebruik genomen als "woonkamer" met 2 partytenten waaronder een keuken en een eethoek zijn ingeruimd. In eerste instantie baalde Eef er een beetje van; daar gaat onze rust en goen. Maar als snel blijken het aardige mensen te zijn, ze hebben 2 meisjes van 1,5 bij zich, Hannah en Chiara. Hannah vindt Jonas helemaal leuk en roept de hele tijd "baby, baby!" zodra ze hem ziet. Ze slaapt in de tent naast ons en nu is Jonas tenminste niet het enige kindje wat vroeg wakker is en weleens huilt snachts.

Gardameer 2011: dagje uitrusten

Na zo'n lange reis gaan we even een dagje lekker relaxen.
Jonas is al vroeg wakker, nieuwsgierig gluurt hij uit z'n Deryan-tentje naar papa en mama. Later deze vakantie leert hij zelf de rits open te maken en over mama heen op het luchtbed te kruipen. Heel gezellig om half 7 sochtends!
Eerst gaat Eefje zich aankleden, dan komt ze terug om Tom en Jonas op te halen. Er is handig baby-sanitair in de wasruimte met een verschoningskussen en een babybadje. Alles we allemaal aangekleed en opgefrist zijn gaan we ontbijt halen. Het campingwinkeltje heeft iedere ochtend verse broodjes en we maken er een ritueeltje van om met zn drietjes broodjes te kiezen. De Italiaanse winkeljuffrouwen vinden Jonas helemaal geweldig en hij wordt bestookt met liefkozingen. Ook Duitse dames op leeftijd en kleine hollandse meisjes blijven aan de kinderwagen plakken. Op sommige dagen kost het moeite om het winkeltje weer uit te komen!
Dan gaan we lekker ontbijten met verse koffie en broodjes en een krantje in het zonnetje.
Van gardameer 2011
Na het ontbijt is Jonas al zo moe dat hij lekker nog even een slaapje gaat doen. Tom en Eefje lezen een boek en maken plannen voor wat daarna gaat gebeuren. Na het slaapje besluiten we naar Garda te gaan lopen. De camping ligt aan een voetpad langs het meer. Je kunt van de camping naar het dorpje Garda (1 km) of naar Bardolino (2,5 km) lopen. Eigenlijk is dat heel gezellig, om meteen vanaf je camping lekker te kunnen wandelen zonder weer meteen in een hete auto te moeten stappen. Er staan mooie (palm)bomen langs de weg en leuke terrasjes. In Garda is een leuk haventje en zijn smalle straatjes met kleine winkeltjes.
Van gardameer 2011
Heerlijk relaxed struinen we door Garda. Als we honger krijgen gaan we op een terrasje zitten en nemen we een pizza. Jonas krijgt brood met olijfolie en de champignons van Eefs pizza. Supergezellig zo met zn drietjes.
Van gardameer 2011

Terug op de camping is het te warm voor Jonas om te gaan slapen. Dus besluiten we eens om het zwembad te gaan bekijken. Je kan ook in het meer zwemmen, maar dat lijkt ons niet zo geschikt voor babies. Het zwembad is eenvoudig, maar precies goed voor ons. Voor Tom en Eefje is er een rechttoe-rechtaan baantjes-trek-zwembad en voor Jonas is er een klein spetterbadje met een soort luiaard en een toekan die water sproeien.
Van gardameer 2011
Jonas krijgt er niet genoeg van. Hoewel het water niet verwarmd is en best fris, blijft hij maar rondspetteren en hij wil eindeloos onder de sproeibeesten heenenweer gedragen worden. Wat een pret! Door al dat plonzen is hij lekker afgekoeld. Als we teruglopen naar de tent valt hij heerlijk in slaap.
Van gardameer 2011

Gardameer 2011: aankomst

We ontbijten heerlijk in ons pension in Biberwier. Er staat al een kinderstoel klaar voor ons in de ontbijtzaal. Jonas vindt het geweldig al die mensen die bij ons mee-eten aan het ontbijt; dat hebben we thuis niet! Op het genante af zit hij alle gasten uitgebreid te bestuderen.
We eten ons alledrie vol met lekkere kaasjes, broodjes en yoghurtjes.
Dan is het tijd om weer op pad te gaan. Onder weg stoppen we een keer om te tanken, maar het blijkt niet zo'n goede plek om te picnicken, want er is alleen asfalt en geen schaduw. Tom en Jonas doen er even een paar gymnastiekoefeningen.
Van gardameer 2011
Bij Trento-Nord vinden we een mooie stop met een speelterreintje en gras en bomen. In de schaduw rollen we ons kleedje uit en eten we een broodje. Jonas gaat nog even met Tom op een wip-beest en bestudeerd uitgebreid de andere kindjes die hier spelen. Veel Nederlandse kindjes op weg naar het Gardameer!
In een kleine 4 uurtjes rijden we naar Lazise, daar gaan we zoeken naar een camping. Maar wat een schrik zeg, wat zijn de campings hier groot en lelijk! Op piepkleine plekjes staan caravans en campers in lange rijen naastelkaar geprakt. Niemand is met de tent hier, geen groen, amper gras ... op de enige vrije plek zijn 2 mensen hun honden aan het uitlaten.. lekker fris. Het huilen staat Eefje nader dan het lachen.. zijn we hiervoor zo ver gereden? Na 4 campings bekeken te hebben zijn we moe en bezweet en zijn we het zat.. de volgende camping nemen we hoe dan ook en dan zien we daarna wel weer verder. Het is camping La Rocca tussen Garda en Bardolino. Dat is een meevaller! Het is wel een grote camping, met animatie en duitssprekende receptie, maar er zijn hier mooie bloemen en planten.. en andere tenten en grote plekken gescheiden door hegjes! Omdat het een terrascamping is valt ook niet zo op dat het zo groot is, je ziet voornamelijk bomen. De camping bestaat uit 2 delen, het deel met grote stacaravans is aan de andere kant van de weg. Je hebt dus eigenlijk niet echt last van die "nep-kampeerders" in hun luxe stacaravan.
We gaan de tent op zetten terwijl Jonas een Nijntje-koekje eet en het gras verkent.
Van gardameer 2011
In het campingwinkeltje doet Eefje een paar boodschappen en Tom kookt een lekker maaltje waarvan we alledrie smullen. Jonas gaat lekker slapen in zijn bedje en wij genieten van een warme zomeravond en zonsondergang aan het romantische meer.
Van gardameer 2011

Gardameer 2011: de heenreis

Om half 7 rijden we van thuis weg. Tom Eefje en Jonas gaan helemaal naar het Gardameer om te kamperen! Tom heeft de auto heel mooi ingepakt. Jonas zit lekker in zijn nieuwe autostoel met allemaal leuke nieuwe speeltjes bij zich. Eefje kan als ze zich omdraait lekker met hem kletsen en spelen en zijn snottebellen afvegen, want Jonas is nogal verkouden op het moment dat we wegrijden.
Er is een wegafsluiting ergens bij Stuttgart en we worden over de RechtsRheinische autobahn gestuurd en dan via Wurzburg, Kempten zo over de Fernpass naar Biberwier, een klein dorpje in Oostenrijk waar we een hotelovernachting geboekt hebben.

Het is lekker weer en de reis gaat voorspoedig. Jonas heeft het naar zijn zin, hij speelt met zijn speeltjes en doet lekker lange slaapjes.
Om 10u stoppen we bij Limburg (Duitsland) en rollen daar ons picknickkleed uit zodat Jonas even kan kruipen en een fruithapje kan doen. Wij tanken even bij met koffie.
Van gardameer 2011

Om een uur of 1 stoppen we nog een keer en daar eten we een broodje. Jonas kan weer even lekker kruipen. Dan is het ineens nog maar 2u rijden naar Biberwier! De eigenaresse van pension Alpspitz heeft voor ons een appartement met 2 slaapkamers! Wat een luxe! We hebben ook een lekker balkon met prachtig uitzicht op de bergen. Biberwier ligt in een skigebied, maar in de zomer gebeurt er blijkbaar weinig. De enige gasten zijn allemaal op doorreis naar Italie.
Voor het avondeten kunnen we naar Hotel Alpina, maar dat wordt gerund door Nederlanders, dan maar naar Hotel Goldenen Lowen... Jonas kan lekker in een kinderstoel zitten en hij krijgt zn eigen portie met kasespatzle! We eten lekker en Jonas zit er zo gezellig bij aan tafel. Hij is helemaal gefascineerd door een groep bikers die naast ons zitten en met hun zware stemmen en bulderend gelach nogal intimiderend over komen. Gelukkig kunnen ze ook lief lachen en zwaaien naar ons boefje.
Van gardameer 2011

Na het eten gaat Jonas lekker slapen en Tom en Eefje genieten op het balkon van de zonsondergang in de bergen. Een heerlijke overnachtingsplek, zeker voor herhaling vatbaar!