zondag, november 20, 2011

Naar de beekse bergen

vandaag gingen we met opa en oma naar de beekse bergen. Het was heel mistig onderweg, maar gelukkig begon de zon te schijnen toen we de parkeerplaats opreden.
Eerst mocht ik lekker rondstappen met iedereen, helemaal leuk!
Van Blog


Ik heb ook apen en beren gezien, mijn favoriete dieren want ik kan al heel goed "aap" en "beer" zeggen! Er waren ook veel auto's in het safaripark en dat komt ook goed uit want "auto" kan ik ook heel goed zeggen. Ik heb heel wat afgekletst dus!
We hebben heerlijk in het zonnetje bij de olifanten een boterhammetje gegeten.
Van Blog


Het Afrika-deel met de neushoorns lag ik er ook heel mooi bij in het zonnetje
Van Blog


Ik heb ook nog lekker met geitjes geknuffeld en "oren, ogen, puntje-van-je-neus" gespeeld met een klein geitje
Van Blog


's middags werd het weer helemaal mistig en toen ben ik lekker gaan slapen in de auto. We zijn toen met de auto door het park gereden, maar daar was geloof ik niet veel aan als ik de foto's zo eens bekijk
Van Blog

Sint op mama's werk

Wou ik een keer uitslapen in het weekend, kon het niet want we moesten vroeg op om naar het sinterklaasfeest te gaan bij mama's werk! Er stond een vrouwelijke Piet bij de ingang met hele enge lange wimpers. En ik kreeg een sticker met mijn naam op mijn rug want ze waren bang dat ik de sticker op ging eten, maar wie eet er nou stickers!
Toen mocht ik leuk wat kleuren en was er allemaal muziek en lekker speculaasjes.
Van Blog


na een poosje begon er ene toneelstuk over Pieten en boeven en er was allemaal muziek. Ik vond de muziek heel leuk en ik ging allemaal dansen. Er waren heel veel andere kindjes, ook veel van mijn leeftijd. Het was erg leuk. Toen kwam Sinterklaas binnen en waren er allemaal kindjes die bij Sint moesten komen, maar ik hoefde gelukkig niet.

Van Blog


Toen kregen we 1 voor 1 allemaal een kado en we moesten wachten met uitpakken totdat iedereen zijn pakje had, maar dat was best moeilijk om zo lang te wachten.
Van Blog


Ik kreeg een mat waar je met water op kunt tekenen. Dat is heel handig want dan kan ik tekenen zonder dat alles heel vies wordt, alleen maar een beetje nat!
Van Blog

maandag, november 14, 2011

op pad op mammadag

Vandaag zijn we naar baby Dex op visite geweest. We kunnen met de bus daarheen, maar dat duurt heel lang en het is een heel eind lopen.. of we kunnen met de trein, dat is net zo lang lopen, maar niet zo lang rijden.
Jonas vindt de trein heel leuk want je hebt er leuke knopjes en de conducteurs maken altijd grapjes.

Van Blog


Helaas hebben we geen foto's van baby Dex gemaakt! We ontdekten het fototoestel pas weer toen we op de kinderboerderij kwamen en toen lag hij in zn wagen te slapen. Het was heel koud op de kinderboerderij en de beesten gingen allemaal naar de stal.

Van Blog


Jonas vindt het grote konijn in zijn ren heel erg mooi
Van Blog

zondag, november 13, 2011

Merwelanden

Vandaag zijn we gaan wandelen in de Merwelanden. We zijn even bij het bezoekerscentrum binnengestapt waar Jonas enthousiast naar de opgezette bever zwaaide. Daarna zijn we ook nog even naar de speeltuin gewandeld.
Van Blog

De speeltuin ziet er door grote mensenogen niet zo aantrekkelijk uit, maar voor dreumesen is het blijkbaar een eldorado. Er waren nog een paar kleine kindjes die zich ook enthousiast uitleefden op de "speeltoestellen"

Van Blog


Jonas vond het bruggetje helemaal geweldig en is wel 20 keer heen en terug over de brug gelopen met papa. Ook was er een soort tunnelbuis en daar is hij ook een aantal keer door heen-en-terug gelopen. Het strandje moest ook ontdekt worden , daar liepen ook een paar eendjes lekker te kuieren.

Van Blog


Na al dat gewandel was Jonas zo moe dat hij bijna in slaap viel in de wagen... bijna dan..
Van Blog

Visite

Sietske en Bas en Boris en Ivan zijn op visite geweest. De week ervoor waren Maike en Marcel met Mathijn langs geweest, dus was er 1 jongetje extra in huis.. maar nu waren er 2 jongetjes extra in huis!
De 3 mannen konden heel goed gezellig naast elkaar spelen:
Van Blog


Ivan was een beetje ziekjes, maar vermaakte zich prima met het piratenschip, als Jonas het niet uit zn handen trok dan tenminste.
Van Blog


Daarna hebben we gezellig zitten eten met zn allen. Boris zat er ook gezellig bij na te tafelen.
Van Blog

zondag, november 06, 2011

Loopeend

Ik kan al best goed aan 1 handje lopen, mits er maar iets interessant genoeg is voor mijn andere hand om beet te houden!
Zoals een boekje, de Shaun the Sheep dvd... of mijn mooie loopeend! Ik heb het echt helemaal door hoe hij werkt, hij kan vooruit, achteruit en de bocht om.

Van Blog

woensdag, november 02, 2011

Jonas en pappa thuis

Als Jonas en ik onze woensdag hebben, beginnen we meestal met zwemmen 's morgens vroeg. Daarna doet Jonas meestal een lekker slaapje want van zwemmen wordt je moe.
Dan gaan we samen lekker lunchen en soms eet Jonas een lekker visje zoals vandaag:

Op de achtergrond zie je het nieuwe traphekje dat we vandaag hebben opgehangen omdat Jonas enorm de trap op aan het klimmen is.

Jonas kan heerlijk spelen aan zijn eigen speeltafel. Hij speelt dan met zijn Lego of zijn knuffelbeesten en knuffel groente:


Als ik bezig ben met wat te klussen zoals een nieuw traphekje ophangen dan gaat Jonas lekker met zijn houten werkbank aan de slag en helpt goed mee.