zondag, juni 24, 2012

Mini-vakantie in Zeeland

Dit weekend zijn we de tent uit gaan proberen, op de camping bij Tom zn ouders in Zeeland. Met zn allen waren we een hele poos bezig met de tent opzetten. Eerst stond ie niet goed in de wind en er waren wat problemen met onze "porch" (voortent - op zn nederlands). En het was ook windkracht 8 waardoor Eefje bijna met tent en al de lucht in ging. Uiteindelijk staat hij er toch lekker bij! En wat issie lekker groot! We kunnen de auto gewoon in de voortent parkeren als we willen. Ook wel handig, want op de gemiddelde Italiaanse camping heb je ook geen plek meer over voor je auto met zo'n tent!
Van Blog
Koen, Sas en Neel waren ook naar de camping gekomen voor een nachtje, echt leuk, waren we bijna met de hele familie compleet! Jonas had in elk geval geen gebrek aan aandacht. En ook geen gebrek aan tractors, hij wou de hele tijd op de speelgoedtractor. Het liefst met opa Jac of tante Neeltje.
Van Blog
Maar er waren ook 2 echte tractors en die waren nog veel gaver! Jonas mocht even op een hele grote tractor van Boer Piet. Dat is wel heel gaaf, zo'n groot stuur!
Van Blog
De volgende dag banjeren we over een rommelmarktje, hangen we voor de tent.. en gaan we naar het strand. We lunchen met zn alleen gezellig bij een strandtent. Jonas en mama hebben niet zo goed geslapen en zitten allebei een beetje weg te dutten in het zonnetje.
Van Blog
Na de lunch gaan we lekker even op het strand spelen. Tom gaat zwemmen in de zee, Eefje gaat pootjebaden maar wordt daarbij een stuk natter dan de bedoeling was! Ook Jonas gaat bij het pootjebaden gewoon lekker met zn billen in het water zitten. Allemaal een nat pak dus!
Van Blog
Wat een lange dag hebben we! Als we thuiskomen gaan Tom en Eefje voor het eerst in ruim 2 jaar samen hardlopen. Dat is leuk! Daarna gaan we eten. Na het eten gaan we de tent weer opruimen want die nacht zal het erg gaan regenen en dan zitten we de volgende dag als we gaan inpakken alleen maar met een hoop natte spullen. Jammer wel dat het maar voor 1 nachtje was. Maar het was zeker de moeite waard! Wat ons betreft is het proef-weekendje-weg zeker geslaagd!

zondag, juni 17, 2012

Zoveel leuke dingen

We hebben afgelopen weken zoveel leuke dingen gedaan.. het is gewoon teveel om bij te houden. We hebben bijna een dierentuinvergiftiging opgelopen zo vaak zijn we in een dierentuin geweest. Met Eefjes werk zijn we naar Harderwijk geweest. Het was best leuk, maar Jonas was er nog een beetje te klein voor. Hij vond de shows best leuk, maar hij kon niet zo lang wachten en stilzitten. Het is ook best een geplan en heen-en-weer geren om alle shows te zien. We vinden blijdorp toch relaxter om een beetje doorheen te struinen. Hoogtepunt van het dolfinarium waren wel de walrussen. Die hadden we verder nog nooit ergens gezien. Eefje had wel gemengde gevoelens bij de show, het staat wel erg ver af van natuurlijk gedrag.
Van Blog
Eigenlijk was voor Jonas het hoogtepunt de speeltuin met de piratenboten. Hij wilde eigenlijk niet meer uit z'n boot. Zelfs niet voor de dolfijnenshow.
Van Blog
En we hebben Oma Sjanie meegenomen naar Blijdorp, nog voor haar verjaardag. Het was een koude regenachtige dag, maar dat had als voordeel dat het erg rustig was en we alles goed konden zien. We zijn voor het eerst met het treintje geweest en dat vond Jonas een groot succes.
Van Blog
En Laury en Dex zijn nog een keer komen spelen.. ook heel gezellig. Jonas en Dex kunnen nu samen op de wip. Dex vond het ook wel wat zo'n wip...
Van Blog
En voor vaderdag gingen we weer naar Blijdorp! Superleuk ontbijt, met keigoede live-muziek! Gezellig gegeten met zn allen en daarna nog lekker door de tuin gesjokt.
Van Blog
Van Blog
Van Blog