vrijdag, februari 22, 2013

Vliegtuigmuseum Wernigerode

Omdat Jonas eigenlijk liever binnenblijft besluiten we maar naar het vliegtuigmuseum te gaan. Hoewel het er binnen net zo koud is als buiten vermaken Tom en Jonas er zich heel erg goed.
Van Blog
Van Blog
Jonas wil overal uitgebreid de cockpit bestuderen...
Van Blog
En als je er in mag zitten is dat helemaal het einde natuurlijk! Hoe toepasselijk, onze zwaar verkouden man als piloot bij snot-airlines !
Van Blog
Van Blog
Een heel geslaagd mannen-uitstapje!

Stoomtrein naar de Brocken

Vanuit Wernigerode kun je met de stoomtrein in 1,5 uur de hoogste berg op van Noord-Duitsland, de Brocken. Wij pakken de trein een dorpje verder, dan duurt de rit maar een halfuur en dat vinden we al lang genoeg. In het ski-dorpje Schierke ligt veel sneeuw en het sneeuwt ook als we eraan komen. We waren heel goed op tijd vertrokken, maar het blijkt dat je nog 1 km door het bos moet lopen om vanaf de parkeerplaats bij het station te komen! Uiteindelijk rent Eef vooruit om de kaartjes te halen en zijn Tom en Jonas precies op tijd op het perron. De wandeling naar het station vond Jonas maar niks in de rugdrager, maar als hij de trein ziet is hij zijn ongemak vergeten en straalt hij helemaal. Hij vindt het geweldig in de trein!
Van Blog
Van Blog
Als we de coupe instappen zitten daar nog 5 andere stellen met jongetjes tussen de 2 en de 5 jaar. Blijkbaar is de stoomtrein het perfecte uitje voor kleine jongens en hun ouders. Heel grappig om ze met zn allen zo enthousiast te zien.
Van Blog
Van Blog
De uitzichten onderweg zijn prachtig, maar bovenop de berg is het mistig. Het sneeuwt en waait en het is heel koud. Jonas vindt de trein prachtig om naar te kijken, maar als die wegrijdt heeft hij verder geen zin om in de sneeuw met andere kindjes te gaan spelen. Met veel moeite slepen we hem mee naar het hoogste punt waar we nog even rondkijken en ons verbazen over de sneeuw en de mist. Dan pakken we maar weer de eerste trein terug naar beneden. Daar mogen we extra lang inzitten omdat we een zijspoor op moeten om een tegemoetkomende trein te laten passeren. Het is hardstikke mooi.
Van Blog
Van Blog
Van Blog
Weer beneden in Schierke blijven we nog heel lang naar de treinen kijken, Jonas krijgt er geen genoeg van. Het zijn ook mooie plaatjes zo in de sneeuw!
Van Blog

Dierenparken in de Harz

In de Harz wemelt het van de dierenparken, dus hebben we er in onze vakantie ook 2 bezocht. De eerste was Christianental in Wernigerode. Een langgerekt park in een dal, waar allerlei wandelroutes doorheen lopen. Heel sfeervol in de sneeuw en de dieren hebben heel veel ruimte, zoveel ruimte dat je je best moet doen om ze te zien!
Van Blog
Jonas bij het beeld van een everzwijn bij de ingang van het park. We zijn ook naar de Hexentanzplatz geweest, een dierenpark op een rotsplateau, hoog boven het dorpje Thale. Er ligt dan heeel veel sneeuw en het is guur en de wind blaast sneeuw in ons gezicht. Als we een kwartiertje binnen zijn gaat Jonas al hevig protesteren dat hij het koud heeft en naar binnen wil. We racen dus het park door en gaan dan weer in de auto naar ons huisje om op te warmen...
Van Blog
Van Blog
Van Blog

Weekje Wernigerode

We willen er een traditie van maken om in Februari er even tussenuit te gaan. Een lang weekend of kort weekje even die wintersleur doorbreken en wat gezelligs doen als gezinnetje samen! Dit jaar hebben we een huisje gevonden in Wernigerode, een stadje in het Harz-gebergte. Het is leuk vakantiepark met een zwembad en een binnenspeeltuin erbij. De eerste dagen ligt er nog net zoveel sneeuw, maar halverwege de week begint het met sneeuwen en het lijkt niet meer op te houden, er komt steeds meer sneeuw bij!
Van Blog
De huisjes zijn best knus, maar staan wel dicht opelkaar. In de winter is dat niet erg, maar voor 'szomers lijkt het ons niks. Buiten zijn er spannende paadjes en trappetjes en bruggetjes, een speeltuintje en een leuke heks!
Van Blog
In het dichtgesneeuwde vijvertje voor onze deur staan nep-reigers en Jonas gaat ze iedere avond even welterusten zeggen en iedere ochtend dan weer goedemorgen groeten.
Van Blog
Iedere ochtend halen we verse broodjes in het winkeltje. Voor de deur staat Rollie, de wals van Bob de Bouwer. Daar kan je fijn even wachten op papa en mama.
Van Blog
Meestal doen we iedere dag een uitstapje en gaan dan smiddags of het zwembad of de binnenspeeltuin in. In het peuterbadje drijven auto's dat is leuk om mee te spelen!
Van Blog
Er is ook een restaurant waar je heel veel en lekker kunt eten. Aan Jonas is zo'n bord vol erwtjes helaas niet besteed, hij eet alleen de frietjes ertussenuit.
Van Blog
het is echt een leuk park om nog eens naar terug te gaan.

dinsdag, februari 05, 2013

Sneeuwpret

En toen hadden we ineens 2 weken lang sneeuw! Jonas heeft met heel veel vriendjes en vriendinnetjes in de sneeuw gespeeld! Met Ilse en Nikki en Dex en Loek... beregezellig allemaal! Eerst had hij het erg koud, maar toen we een skibroek en -jas hadden gekocht ging het stukken beter. Met Dex in de allereerste sneeuw
Van Blog
Met Nikki en Loek bij het koeienveld. Super lekker in het zonnetje, net Zwitserland!
Van Blog
Een slee naar boven duwen is ook leuk, Loek!
Van Blog
Waarom heb je eigenlijk een slee nodig?
Van Blog
De glijbaan is eigenlijk veel leuker dan sleeën
Van Blog
En de volgende dag met de papa's weer sleeën!
Van Blog

Dierentuin in de winter

En we zijn deze winter heeel wat keertjes naar de dierentuin geweest. In de kerstvakantie was er een grote binnenzandbak en een heuse rodelbaan!
Van Blog
Van Blog
Van Blog
En toen het heel hard vroor was de waterval bevroren!
Van Blog
Van Blog

Strandwandeling

een paar weken geleden gingen we naar kijkduin voor een strandwandeling. Het was heeeeeel koud. Na even een kasteel met slotgracht gemaakt te hebben, gingen we lekker pannenkoeken eten op de boulevard
Van Blog
Van Blog
Van Blog
Van Blog

Pizza maken

we lopen een beetje achter met het blog, dus maar snel even wat foto's erbij gooien van de afgelopen hoogtepunten Hier foto's van het pizza-maken
Van Blog
Van Blog
Van Blog