dinsdag, december 10, 2013

de "babykamer"

herhaaldelijk vragen mensen of de babykamer al af is.
Het antwoord is nee, want we hebben geen babykamer!
De baby gaat eerst een poosje op onze kamer slapen en daarna gezellig bij Jonas op de kamer. En als dat echt echt niet gaat dan kunnen we wel tijdelijk een stukje van de zolder vrijmaken of gaan verhuizen. Jonas heeft er helemaal zin in om samen met zn broertje te gaan slapen! Het is ook heel logisch eigenlijk; een slaapkamer voor papa en mama en eentje voor de kinderen!

maar nu de zwangerschap vordert krijgt Eefje wel heel erg last van nesteldrang. We hebben dus al het een en ander veranderd aan de inrichting. Als eerste de kamer van Jonas. Daar stond een goot donker boekenrek wat vol stond met knuffels en boeken en speelgoed, wat enorm lag te verstoffen. Dus hebben we het rek weggedaan en het speelgoed uitgezocht; wat naar zolder, wat dingen weg en wat overbleef paste prachtig in een Trofast-ikeameubel. Jonas kan nu zelf zn leesboekjes pakken. Ook heeft hij boven zn bed een plankje gekregen waar hij boekjes neer kan zetten. Als hij vroeg wakker is kan hij  lekker even een boekje lezen zonder het hele huis wakker te maken!


Daarnaast hebben we de commode weggehaald uit de kinderkamer. Jonas heeft m niet meer nodig en anders staat het allemaal zo vol! We hebben met heel veel moeite onze eigen enorme garderobekast een stukje opgeschoven (of eigenlijk: leeggehaald, stukje naar voren verschoven, snel de muur erachter geschilderd, kast naar achter en opzij geschoven en weer helemaal ingeruimd!) En nu past de commode precies nog ernaast op onze kamer. We hebben een leuke wasmand met een geit, en een mandje voor verzorgingsspulletjes met een muis erop gescoord. 
Tussen de commode en de muur is nog ruimte voor pakken luiers en billendoekjes en we maken daar nog een plankje met een paar kapstokhaakjes. Helemaal een leuk babyplekje zo. En als de baby groter is kan hij vanaf de commode naar de eendjes in de vijver kijken!


De wieg staat nu nog bij Jonas op de kamer, een beetje in een hoekje. Vlak voor de baby komt verhuist hij onze kamer, naast ons bed.


Last but not least heft Eefje de oude kist uit de schuur van haar opa opnieuw beschilderd.
Nu is het een gave speelgoedkist geworden waar het babyspeelgoed in kan. Misschien komt hij straks beneden naast de box, misschien toch op de jongenskamer, nog even kijken hoe het uitpakt.