dinsdag, februari 11, 2014

De kraamweek

In de kraamweek krijgen we hulp van de geweldige kraamverzorgster Margot. De dingen die we vergeten zijn legt ze nog eens uit en voor de rest laat ze ons onze gang gaan. Ze is niet van de boeken en de schema's en de klok, maar vertrouwt op haar jarenlange ervaring en mijn moederinstinct. En dat klikt heel goed!

Wij hebben de hele week druk geoefend met Abeltje in bad doen en we zijn geslaagd voor het examen ;)


Kijk hem eens lekker liggen in de badcapes die oma Lenie gemaakt heeft!




En hier ook nog in de Tummy-tub!


Met papa thuis en Margot die ons helpt, is er genoeg tijd om Jonas rustig aan z'n broertje te laten wennen. Een paar keer per dag even knuffelen en aaien en verder lekker voetballen met papa en dino-tikkertje doen!



Jonas gaat ook gewoon naar het Kabouterbos, dan kan hij daar lekker spelen terwijl wij uitrusten en Abeltje verzorgen. Margot heeft de traktatie in elkaar geknutseld!



Juf Nathalie heeft deze mooie muts gemaakt voor Jonas!





En nu is de kraamweek alweer voorbij, wat ging het snel, wat was het leuk en gezellig. Zo anders na een makkelijke bevalling en met een mama die zich helemaal fit voelt! 



zaterdag, februari 01, 2014

Abel is geboren!

Op 29 januari om 13:38 is Abel geboren! Hij weegt 3926 gram en is 47 cm lang.
Die ochtend moesten we ons om 7:30 melden in het ziekenhuis, om dat de bevalling ingeleid zou gaan worden. We mochten ons installeren in een mooie nieuwe verlossuite, met eigen douche en toilet, breedbeeldtv, slaapbank voor papa... Van alle gemakken voorzien dus!
De bevalling loopt heel soepeltjes... Tot 11 u zitten we een beetje te wachten op de eerste weeën, dan is het 2,5 uur puffen... En dan wordt Abel geboren! Een droombevalling, precies waar ik op gehoopt had!
 Omdat het heel druk is in het ziekenhuis moeten we de rest van de dag op de verlossuite blijven, maar dat vinden we niet erg! De opa's en oma's konden daar ook gewoon op bezoek komen!
En Jonas komt ook mee natuurlijk om zijn kleine broertje voor het eerst te zien en te knuffelen!

We moeten een nachtje blijven in het ziekenhuis. helaas niet op onze mooie kamer, maar op een oud zaaltje wat we delen met nog een ander stel. Papa mag gelukkig ook blijven slapen. De volgende dag mogen we om 14u naar huis.