zondag, augustus 06, 2006

Voortuin project start


Onze voortuin was al tijden onderwerp van gesprek. Wat gaan we er mee doen en wanneer. De knoop is nu doorgehakt hoor! Na ontwerpen gemaakt te hebben met grind en flagstones, abbeystones en een plantenbak metselen, is het nu de Nairobi plaza legio grande wildverband strakke sierstenen geworden!
Zaterdagochtend bij de Vego stenen gaan kijken en daar hadden ze nog meer dan wij tot nog toe gezien hadden! En daar stonden dus de legio grande jongens. Het zijn strakke stenen in geeltinten. Het wildverband wordt erg gaaf.
Onze 40x60 stoeptegels hebben we al uit de voortuin gehaald en dat was flink sjouwen. Ze staan nu allemaal netjes in te schuur. We hebben ze gelijk op marktplaats gezet en na een paar uur belde er al iemand die ze maandagavond op komt halen. We hebben ook nog mail gehad van weer iemand anders die als backup fungeert mocht maandagavond die persoon niet geinteresseerd zijn! Hoe snel kun je stenen kwijt zijn.
Meteen Eduard en Sabrina de marktplaats tip van de hand gedaan voor hun grindtegels. Die zullen ook wel gretig aftrek vinden denk ik.
Alleen nog de berg grind die we over hebben vindt nog niet zo'n gretige aftrek maar wie weet.
Vandaag de bult klei die onder ons voormalig grind stuk lag verdeeld over de rest van de tuin. Eerst dus alles voor het huis afgegraven daarna de klei erin gedumpt en verdeeld. Daarna al het witte zand weer terug zodat er straks mooi op gelegd kan worden.
Komende vrijdag komen ze de stenen brengen en kunnen we los (als ik dan ben bekomen van de spierpijn :) ). Ik heb ook al kabels gelegd in gegraven geulen voor de ledverlichting die in de tegels komt dus alles is startklaar.
Nu nog een goed voorbeeld voor ons wildverband zien te vinden. Het fijne van onze stenen is dat we dadelijk de maten 40x40, 20x40, 20x20 en 40x60 hebben die allemaal 8 cm dik zijn!!! Die 40x60 stoeptegels waren al een hel, maar straks hebben we 2 keer zo dikke tegels! Huwaa! We hebben dus al vast wat hulp geregeld voor volgend weekend :)
Nu nog een mooi wildverband patroon zien te vinden en we zijn klaar. Nu is het leuke dat wildverband, wildverband is en dus geen patroon. Maar geen patroon is ook een patroon dus we moeten ons eigen patroon gaan tekenen voor zaterdag zodat we zo min mogelijk verlies hebben en alles netjes strak past en onze lampjes er mooi in kunnen.
Voor de lampjes gaan we nog kijken of we die in gaten in een steen doen of hoekjes van stenen af halen en dan ertussen doen. Ze zijn rond dus je moet een mega gatenboor zien te regelen of zo?? Anders maar met de stenenknipper (als die er zijn voor 40cm breed en 8cm dik!).

Geen opmerkingen: