dinsdag, september 08, 2009

dag 1: Amsterdam Salt Lake City

om kwart voor 5 gaat de wekker, ooh wat vroeg.
Gelukkig zit muis lekker in haar vakantiehuisje in Zierikzee en hoeven we alleen de koffers maar in de auto te gooien en wegwezen. We hebben een klein beetje file maar met anderhalfuur zijn we op Schiphol. Alles gaat super voorspoedig. We zitten lekker een uurtje te lezen en puzzelen bij de gate en dan gaan we boarden.
Het vliegtuig vertrekt precies op tijd. We hebben lekker in-flight personal entertainment en het personeel van NortWest is ook heel aardig. een steward maakt de hele tijd grapjes tegen een Nederlander die dat niet wardeerd. Schenkt ie een glas water voor m in en zegt ie dat t 25$ kost, dat soort geintjes, vooral de onbegrijpelijke angstige blik in de ogen van de Nederlander is heel grappig.
Van USA 2009


We kijken films, Tom is fan van Hangover een film van 4 mannen die op vrijgezellenuitje gaan naar Las Vegas.
Eef wordt helemaal blij van Sunshine Cleaning een film over een alleenstaande moeder die een bedrijfje begint in het schoonmaken van crime scenes, een echte feelgood tranentrekker.
Na 9,5 uur komen we stipt op tijd volgens dienstregeling in Atlanta aan. We hebben 2 uur de tijd om door de douane te komen, koffers af te geven en naar de terminal te rennen.... vorig jaar hebben we er 3 uur over gedaan dus we vonden het spannend of het ging lukken. Maar het was geen enkel probleem! Het was goed te doen! We waren een uur te vroeg bij onze gate!
Dit vliegtuig zit vol met families die vanwege Labor Day op pad waren en er zijn veel hard huilende babies. Gelukkig hoeven we er maar 3.5 uur in te zitten.
Om half zeven landen we in Salt lake. Onze koffers hebben we zo opgepikt en dan op naar de Alamo car rental!
Op het allesamerika-forum hadden we de laatste tijd slechte dingen gelezen over de Alamo, maar ons hebben ze in elk geval netjes geholpen! De auto die ze voor ons klaar hadden was een Ford Flex, maar daar was een probleem ontdekt met olielekkage, dus die konden ze niet meegeven. Daarom kregen we een 2x zo grote en veel duurdere Chevrolet suburban mee (foto's volgen nog) Het ding is enorm!!! Het is een soort camper maar dan zonder bed eigenlijk! maar wel heel mooi, walnotenhout-look dashboard enzo :-) Eefje vindt het toch een beetje eng, ze had zich voorgenomen te gaan rijden, maar met dit bakbeest????
We rijden naar het hotel 2 straten van de airport verwijderd. De kamer is mooi met een groot bed met 6 kussens en leuke antiek-look meubeltjes. We steken de weg over voor een vega-burger bij de Denny's dan nemen we een douche en duiken het bed in. Dromen over onze gigantische Chevrolet.
Van USA 2009

1 opmerking:

lenie zei

Hoi Tom en Eveliene !!
Fijn dat de reis zo goed is gegaan, en meteen al een blog-bericht !!
Doen jullie wel rustig aan met zo'n grote auto ?! En Eveliene, als je uit de drukte bent, gewoon eens proberen te rijden, zal best lukken !
Wij hebben de auto al gepakt staan, nu naar bed, en morgen op tijd naar onze caravan!!
Groetjes,pap en mam.