woensdag, september 23, 2009

Dag 14: Marblemount - Olympic National Park

Het ontbijt in de buffalo run inn is in self service en dat is eigenlijk wel leuk. Er staat een gigantische gevulde koelkast in de gezamelijke ruimte en er is koffie en thee en we schuiven gezellig aan bij een ouder echtpaar. Ze beginnen gelijk te babbelen waar we vandaan komen etc. Zij zijn op bezoek bij hun kinderen die in Marblemount wonen bladiebla. Ze zijn al wel soort van klaar met werken maar werken nog een beetje part-time tussen het reizen door: ze gaan over een paar weken naar Australie met een of andere cruise en al, ook dit jaar al naar Alaska geweest, etc. etc. Die man had zelfs een Alaska airlines creditcard (daar vliegen wij mee naar Hawaii als het goed is). Erg gezellig ontbeten in ieder geval, helemaal omdat er een grote doos met chocolate covered donuts stond! Tom smikkelt een donut en Eef een chocobroodje bij het ontbijt. Prima hoor die Buffalo Run Inn.
Van Gemarkeerd

We springen in de auto richting Olympic National Park wat nog best een eindje rijden gaat zijn. We rijden ‘s middags over Desception Pass en gaan lekker zitten picniccen. We lopen een leuke trail langs het strand, maar we zien niet echt stoere vogels maar alleen de glaucous gull (grijze meeuw).
Van Gemarkeerd

Van USA 2009

Tegen vieren moeten we bij de veerboot zijn die ons naar Olympic brengt dus we zitten lekker op schema.
We gaan met de ferry het water over naar de andere kant van de baai van Seattle. Olympic National Park is grotendeels de kop van de zogenaamde peninsula die onder Vancouver Island (Canada) ligt. We zijn ruim op tijd voor onze gereserveerde overtocht. Dat was geen overbodige luxe want het is best druk achter ons. Je kan zo maar een paar boten moeten wachten en per boot duurt het toch weer anderhalf uur voor de volgende gaat! We zijn zo vroeg dat we nog ruim tijd hebben een enorme ijs te halen die gewoon niet overeind bleef staan in zijn cone!
Van Gemarkeerd

Van USA 2009

De overtocht is erg cool. We staan met de auto vooraan en kijken zo op zee uit als we varen. Lekker hoor deze 1e rangs zitplaats. Na een minuut of tien stoppen de motoren ineens en wijken we uit naar links. We zien verder niet waarvoor of wat en het lijkt of we stilvallen. Blijkt dat we aan het uitwijken zijn voor een walvis die langs zwom! En we zagen hem helemaal niet! Lang speuren en turen met de camera over de zee levert nog een leuke zeehond foto op maar geen walvis. Elke stam hout die ronddobbert kan een walvis zijn natuurlijk, maar we zien er echt geen.
Van USA 2009

Olympic is grotendeels bos en delen ervan zijn tropisch regenwoud. Delen die niet park zijn, zijn voor de bosbouw en worden door de regering beheerd. Overal langs de weg staan borden met wanneer er voor het eerst geoogst is, wanneer er weer uitgedund is en wanneer er weer herplant is. Vervolgens staat dan de eerstvolgende harvest aangekondigd en soms is dat pas in 2036!
Eef is lekker aan het cruisen door de bossen en we komen door allemaal microscopische gehuchtjes die allemaal redelijk aan de kust liggen. Het is hier nog net geen oceaan maar de straat van San Juan de Fuca (staat in verbinding met oceaan). In ieder geval probeert elke benzinepomp een soort van surf uitstraling te hebben alvast! Weer heel anders outdoor als in de andere National Parks waar we zijn geweest.
Ons Log Kabin Resort ligt aan Lake Crescent en de weg ernaartoe is een enorm lange kronkelweg. Aangekomen in het resort vertelt een heel aardig vrouwtje ons dat we een upgrade hebben gekregen voor dezelfde prijs omdat ze morgen het park helemaal gaan sluiten. Alles WC’s en zo worden dan gesloten dus hebben we nu een huisje gekregen met eigen WC, badkamer en kitchenette! Wat luxe en wat lekker! Het heeft ook een ontzettend mooi uitzicht over het meer! We genieten enorm in ons huisje alhier.
Van Gemarkeerd

Nu een keer niet op de stove maar op een elektrisch fornuis maken we lekkere pasta met onze laatste restjes groentes. het wordt een pasta met pastinaak, paprika, tomatenpasta en ui! Eigenlijk best goed te happen hoor!
We willen toch nog een was doen en dat kan, alleen vandaag nog, want ook dat gaat morgen dicht! Dus we gaan na het eten en was aan zetten. Het is volledig donker omdat de maan in deze tijd van het jaar al vroeg onder gaat. We gaan dus met de hoofdlamp op door het park op zoek naar de laundry! We zitten in Cougar country dus uitkijken in het donker! :) Deze laundry is helaas niet zo snel, dus we gaan eerst na het wassen na 40 minuten terug (weer met de hoofdlamp door het donker) en dan na 60 minuten drogen de was ophalen. Nu is het al echt heeeeeeel laat, zeker half elf! Lekker alles gewassen en we gaan heerlijk slapen. Het is hier overdag lekker warm, maar ‘s nachts koelt het hard af naar een paar graden boven nul. Ook in onze kabin daalt de temp snel en we gooien een extra dekentje op ons bed. Vanwege de upgrade hebben we nu ook bedlinnen! Onze eigen slaapzakken had ook wel lekker geweest met deze kou, maar dit bedje gaat ook prima zo!
Moe maar voldaan slapen we in luttele seconden!

Geen opmerkingen: