zondag, september 20, 2009

Dag 13 Coulee city - Marblemount

‘sochtend op tijd eruit.. bagels in het broodrooster en de meloen geslacht. Er hangt een hele donkere lucht. Op de weather channel horen we dat er een paar dagen regan aankomen, maar daarna wordt het weer beter. Tja, daar hebben wij niet zoveel meer aan.
We vertrekken met Eef achter het stuur. Eerst komen we langs stukken prairie waar hele donkere luchten boven hingen en waar afentoe egendruppels uitvallen maar niet veel. We komen door een gebied met allemaal fruitbomen langs de dorpjes Brewster en Pateros. Alles is hier in het Spaans, zou dat zo zijn voor de illegale fruitplukkers die hier werken?
Dan wordt het bossiger en heuveliger, veel dorpjes met vervallen huisjes. Bij Twisp wisselen we en gaat Tom rijden, verder is er niks in Twisp. Een tiental mijlen verder komen we ineens bij een heel leuk levendig dorpje Winthrop. Alles is hier in ouderwetse cowboy-saloon sfeer, het ziet er heel oud uit, maar eigenlijk is het redelijk nieuw uit de jaren 70 als een soort van openlucht museum voor de toeristen neergezet. Wij vinden het erg vermakelijk en struinen een poosje langs de shopjes. Hoewel er afentoe een wolk voor de zon schuift is het ook hier lekker warm, 23 graden ofzo. We vinden een leuk terrasje en ploffen erneer voor een cinnamon role (een soort hoge ronde, niet kleverige bolus) en wat te drinken.
Van Gemarkeerd

Na Winthrop rijden we een heel ander gebied binnen: de north cascades mountain range. We zien steile pieken, sommige met sneeuw, veel bossen en veel mist; daar gaat de zon. Een lange kronkelweg leidt ons over bergpassen en langs mooie uitzichtpunten.
Van Gemarkeerd

Verder is hier helemaal niets, bij Mazama een piepklein gehucht staat een bordje “Last major services voor 75 miles” euhm... welke major services hebben ze hier dan? Ik zie alleen een oud tankstation en een paar boederijen. 75 mijl verder komen we bij Newhalem hier is het visitorscentre van North cascades national park. We kijken even binnen en gaan dan een wandeling doen; de River loop trail. Het bos is ontzettend vochtig; er groeien heel veel paddestoelen en vreselijk veel mos. Het mos hangt in lange groene slierten van alle takken en geeft het een sprookjesachtig geheel.
Van Gemarkeerd

Van Gemarkeerd

Dan komen we bij de Skagit river uit. In de rivier zwemmen hele dikke vissen (zalmen?) ze springen bijna de kant op! Tom probeert foto’s te maken van de vissen onderwater. Een paar zijn er heel goed gelukt, maar je krijgt er wel hele koude handen van!!
Van Gemarkeerd

Van Gemarkeerd

Na de wandeling rijden we verder naar de onze overnachtingsplek van vanavond de Buffalo Run Inn. Dit is een schattig hotelletje in het gehuchtje Marblemount wat Eefje gevonden had op internet. Alles in onze kamer heeft renderen, de sprei heeft rendieren erop, boven het bed hangt een rendier, de nachtkastjes, spiegel, vloerkleed, gordijnen, lamp alles alles, zelfs het douchegordijn heeft een rendiermotief. Dat klinkt misschien kitscherig, maar het ziet er best smaakvol uit. Heel gezllig in elk geval. We hebben tv en coffee & tea making facilites en een raar soort warmtelamp in de badkamer die je met een tijdklok kunt instellen, alsof het een broedmachine is. Tom gaat hardlopen terwijl eefje door het dorp struint nou met dat struinen ben je snel klaar, dus dan maar op een bankje wachten tot Tom er weer is. Dan douchen en dan eten in het Buffalo run inn restaurant.
Van Gemarkeerd

De eigenaar is een hele gezellige kerel. Hij vertelt over zijn buffalo’s die hij fokt. In het restaurant hangt een grote bison-kop die is van het eerste mannetje dat hij kocht. In de jaren 70 betaalde hij 2800 $ voor 1 mannetje en 2 vrouwtjes. Sindsdien heeft hij steeds alleen de lastige mannetjes geslacht en de vrouwtjes voor nageslacht laten zorgen en nu heeft hij een hele kudde. Het mannetje wat aan de muur hangt heeft een keer een van zn paarden te pakken genomen toen het paard te dicht in de buurt kwam. Z’n kop en horens zaten toen helemaal onder het bloed en het paard zat vol gaten en heeft hij af moeten schieten. Mooie verhalen hoor.
Van Gemarkeerd

Naast ons zit een groepje van 4 dames van 40-50 jaar oud. Ze zijn samen een weekendje weg om hier te gaan wandelen/fietsen. Ze vertellen omstebeurt hun ervaringen met guns: eentje heeft zich een nieuw geweer kado gedaan voor haar 43e verjaardag.. een ander had laatst een wasbeer doodgeschoten omdat ie niet uit de tuin wou gaan... euhm, gezellige dames dus.
Terug op onze kamer zappen we nog even langs alle kanalen en dan tukken maar weer, gezellig tussen de rendieren

1 opmerking:

Sabrina zei

Mooie verhalen hoor en zeker mooie plaatjes. Zo te zien hebben jullie en goede vakantie. En wat een mensen, de dames met de geweren bijvoorbeeld. Je ziet ook aan het licht van de foto's dat jullie in een heel andere tijd van het jaar zitten. Grappig.