zondag, september 20, 2009

Dag 12 : Glacier - Coulee city

Vandaag is een echte reisdag. We zijn niet zo heel vroeg, maar als we van de camping weggaan is de eigenaar er nog steeds niet, nou best, we laten de sleutel in de cabin achter.
Tom was nog even de centimeters dikke laag aangekoekte insekten van subbies voorruit en dan kunnen we gaan.
Van Gemarkeerd


We stoppen even bij het postkantoor van Kalispell om de ansichtkaarten te posten. Eefje rijdt in een stuk door naar de interstate 90 langs het Flathead lake. Het zijn weer mooie rustige weggetjes door het Flathead indianen reservaat en het Lolo-national forest. De interstate mag Tom weer rijden. Montana laten we nu achter ons, wat was dat een mooie staat... We komen door de Idaho “panhandle” het bovenste stuk van de staat idaho wat wel wat wegheeft van de steel va een steelpan. Veel bossen , mijnen en oude goudzoekersstadjes. We stoppen bij Wallace, een historisch stadje wat al mijlen vantevoren staat aangegeven. Het is inderdaad een leuk oud stadje als uit een film. We gaan er lunchen bij de historic saloon 1313 (hij heet zo omdat er al 12 bordelen en 12 saloons waren toen ze begonnen) ze serveren er een prima vega-burger met een giga-berg frieten. We lopen daarna een rondje door het stadje en maken wat foto’s. Alle winkeltjes in het stadje verkopen “antiques” in onze ogen meer “oude zooi”. Het stadje bestaat duidelijk alleen bij de gratie van mensen die een stop zoeken langs de snelweg.
Na de Idaho Panhandle komen we in een druk bevolkter gebied, langs de grotere steden Coeur D’Alene en Spokane waar we nog even tanken, verder snel door want al die drukte zijn we niet meer gewend. Gelukkig komen we een eindje na Spokane weer op rustigere wegen en wisselen we zodat eefje kan rijden. We komen door grote landbowgebieden maar ook dor eindeloze prairie waar de grond bestaat uit donkere lavabrokken met geel gras erop. Op een gegeven moment staat er ineens een coyote voor ons op de weg! Gelukkig weet Eefje het beestje veilig te ontwijken. We schrokken zo dat we er geen foto van hebben gemaakt, maar het was een prachtig beest; iets tussen een herdershond en een vos in en dan met een grijzig/gele vacht.
Er is een “rest area” langs de weg met gratis koffie: daar moeten we even stoppen! Er zitten 2 vrijwilligers van een jaar of 70 die gratis koffie schenken en een praatje maken met iedereen die langskomt. Ze zijn heel nieuwsgierig naar Nederland en Europa en praten honderduit over dat het hier helemaal niet zo rustig is als wij denken en vooral in het zuiden niet.
We rijden weer verder door niemandsland. We zien allemaal ‘dustdevils’ dat zijn kleine wervelstormpjes van stof op de gigantische landbouwvelden.
Van Gemarkeerd

Een uurtje verder komen we aan in Coulee city, een piepklein dorpje waar Eefje en cabin gereserveerd heeft. Eigenlijk was ze in staat om door te rijden toen ze het dorpje zag; vervallen verlaten, 6 straten met armzalige huisjes en een oude fabriek langs het spoor. Maar er is hier verder niks anders in de buurt.. en we zijn hier toch alleen maar om te slapen... Maar de cabin blijkt prachtig te zijn van binnen, met een heus keukentje en een badkamer en een heerlijk bed! Met grote handdoeken en bedlinnen! Precies wat we nodig hebben!
Van Gemarkeerd

We wandelen nog even naar het meertje waaran het stadje ligt, maken wat foto’s. Dan eten we een soepje ; de burger van vanmiddag ligt nog zwaar op de maag. Samen doen we een hardloopje door het dorpje; Tom gaat het dorpje 3x rond Eef houdt het bij 2x voor gezien. Tijd voor thee en dan naar bed

Geen opmerkingen: