vrijdag, september 18, 2009

Dag 11: Glacier

vandaag gaan we van de oostkant naar de westkant van het park rijden over de Going To The Sun-road. Dit is eigenlijk een beetje opgewaardeerde bergpas. Maar wel heel mooi. Hij wordt normaal sneeuwvrij gehouden tot de derde zondag in september, maar er ligt helemaal geen sneeuw, helemaal nergens.
Na het ontbijt checken we uit en gaan we op pad. We hebben ons voorgenomen de hele dag uit te trekken voor onze laatste tocht door het park.
Volgens het weerbericht zouden er smiddags onweersbuien komen, en we zien ookal wat dreigende grijze wolken over de bergkammen tevoorschijnkomen. Tot op heden levert het alleen maar mooie plaatjes op! Zoals hier bij de wildgoose island overlook.
Van USA 2009

Van USA 2009

Met veel stops en ooh en aahs rijden we langzaam naar het visitors centre bovenop Logan Pass. Hier nemen we een kijkje en doen we de hike naar Hidden Lake Overlook. Hoewel we het eigenlijk alleen maar deden om een beetje wakker te worden en de beentjes te strekken blijkt het echt een heel mooi pad en zien we ook nog berggeiten en een pika (das een soort mini-murmeltier)
Van USA 2009

Van USA 2009

We rijden verder naar een picknickplaats bij Avalanche creek, daar doen we lekker een soepje maken en een eitje bakken. Dat picknicken bevalt ons goed. Om het eten te laten zakken lopen we nog een rondje “the trail of the cedars” in dit gedeelde van het park staan redwood ceders van wel 500 jaar oud, ze zijn heel groot en sommigen hebben rare vergroeiingen.
Van USA 2009

Van USA 2009

Dan rijden we verder, het park uit, snif... zomaar het park uit zonder een beer gezien te hebben wat jammer nou toch!! Na nog een klein uurtje rijden komen we aan op de camping waar we een cabin hebben gereserveerd. Er is niemand bij de receptie, maar er staat een bakje met de reserveringen erin, welke cabin we hebben en de sleutels liggen binnen. Ok, nou, ook goed. Tom gaat hardlopen en eefje gaat de blog bijwerken. Als Tom terug is gaan we nog even in de hot-tub... maar hij is niet zo lekker als op onze oude camping. Deze camping is ook veel minder mooi gelegen aan een drukke doorgaande weg. Zowiezo was de oostkant van het park veeeeel mooier dan de westkant. He, we hebben nu al heimwee!

Geen opmerkingen: