maandag, september 28, 2009

Dag 20: Hawaii, The Big Island

vandaag weer om 8 uur naar het onbijt, dit keer met camera om de gecko’s te fotograferen. Ja hoor, ze herkennen ons, ze komen allebei gezellig naast ons bord zitten om een jammetje mee te pikken. Dat levert mooie plaatjes op! We zetten ook de andere beesten in het huis op de foto, papegaai Sunshine geeft een showtje weg voor de camera.
Van USA 2009

Dan gaan we verder het eiland verkennen. We rijden naar het noorden naar de Kohala coast. Eindeloze lava velden en afentoe een afslag naar een inieminiedorpje of een resort. We gaan naar Hapuna Beach Park. Volgens de lonely-planet het beste “multi-purpose-beach” van het eiland. Volgens Snokel Bob kun je er niet echt snorkelen, maar wel spelen in de branding. Dat is zeker waar! De golven zijn huizenhoog, Je kan er lekker in duiken en je mee laten voeren. Zulke golven kennen we helaas niet aan de nederlandse kusten. En het water is heerlijk en blauw en warm. Er zijn alleen geen vissen, maar gewoon een beetje spelen met de golven is ook leuk.
Van USA 2009


Van USA 2009


Om 12 u hebben we honger en kleden we ons om en rijden we naar het waikoloa beach resort. Hier is een groot winkelcentrum met allerlei eettentjes en we gaan weer voor een footlong bij de subway (jammer hoor dat ze hier geen strandtenten hebben!). Daarna shoppen we nog een beetje rond totdat we een beetje afgekoeld zijn en weer willen snorkelen. Direct naast het resort ligt de Anaeho’omalu Bay, waar je volgens Snorkel Bob heel goed kunt snorkelen.
Het is weer een heel ander soort strand, ook rustig en klein , maar met veel bomen zodat er toch schaduw is. Het water is alleen niet super helder. Eef vindt het een beetje eng, je ziet alleen donkere schaduwen totdat je heel dichtbij bent, maar dan ben je ook ineens heel dichtbij en dat wil je niet met zo’n golfslag. Tom ziet sea-turtles naast zich zwemmen en maakt nog wat foto’s. Eef leest r boek uit lekker liggend onder ruisende palmbomen.
Om 5 uur gaan we weer terug naar ons huisje. We willen onze blog bij werken, maar de jongen die in de cabin achterin de tuin woont (wellicht de zoon van de mensen die de B&B runnen?) zit te internetten en laat zn laptop ook nog eens onbewaakt staan met de netwerkkabel er nog in. We koken eten, wassen af, maar dan staat de laptop er nog. Hmmm dalijk maar eens checken of ie al weg is. Helaas staat de laptop er nog lang en rollen we ons nestje in.
Nu is het eind van volgende dag al weer en hebben we bij een koffietentje wifi dus tijd om de blog bij te werken.

Geen opmerkingen: