woensdag, september 16, 2009

dag 3: Montpelier naar Grand teton

We hebben super lekker geslapen in onze cabin. Helemaal het kampeergevoel, veel beter dan een camper. Allen jammer dat de toiletten een stukje lopen zijn en Eefje vannacht 3x moest plassen en het heel koud was. Toppunt de buurman gaat sochtend vroeg met zijn auto naar de WC terwijl het honderd meter is.
Eefje overtreft zichzelf en weet de brander zelf aan te steken en theewater op te zetten als Tom zich is gaan scheren. We koken er een eitje bij en warmen een paar bagels op in de pan, hmmmm lekker hoor! Het is wel koud buiten, maar de zon komt er al aan.
Om half 9 rijden we weg van de Koa-camping. We rijden highway 89 verder af langs allerlei kleine dorpjes. We zien heel veel roofvogels di op electriciteitspalen in het zonnetje zitten op te warmen. Soms zit er wel 6 palen achterelkaar een roofvogel op. Eefje probeert ze vanuit een rijdende auto te fotograferen, maar dat lukt niet altijd.
We stoppen in jackson bij de supermarkt Albertsons. We slaan verse groente in en hier hebben ze ook allerlei vegaprodukten dus we slaan groot in.
Na jackson volgen mooie uitzichten op het Grand Teton Range. Bij het visitorscentrum nemen we een kijkje en kopen we de eerste “moosenirs” (op moment van schrijven hebben we de eerste mooses gezien!) Dan komt de ingang van het park, we kopen een “annual park pas” waarmee we een heel jaar lang alle nationale parken van amerika in mogen. (van 2008 hadden we er ookal 1 maar die was niet meer geldig.)
dan is het half 1 en tijd om te lunchen, we hebben ons fantastische jalapeno-cheesebrood weer gevonden wat we eten met pepperjack kaas erop en afblussen met Mountain Dew Voltage. Dan door richting onze cabin van vanavond. We stoppen bij jenny lake waar we een kijkje nemen aan het lake. Het lijkt megadruk op de parkeerplaats, maar als je twee stappen loopt zie je geen mens meer. Amerikanen doen het liefst alles vanuit de auto. Een mooi voorbeeld is de “trail” naar signal mountain, gewoon een geasfalteerde weg een berg op om bovenop de berg te bekijken.
Van USA 2009


Dan rijden we verder naar Colter bay village, omdat je pas vanaf 4 u in mag checken gaan we een leuke looptrail doen naar Swan lake en Heron Pond. Daar gaat onze wildlife counter steil omhoog: we zien een hele leuke beverrat die lekker zit te knagen en hele leuke grijswitte vogels die voor ons poseren (volgens ons vogelboek is het een “gray jay”).
Van USA 2009
De meertjes zijn ook prachtig met de bergen erachter, je waant je in een echte wildernis. Als we klaar zijn met de wandeling stapt eefje achter het stuur van de Suburban en rijdt ze onder begeleiding van Tom naar de Colter Bay Cabins!!! Wat een overwinning! Het is een beetje een slagschip, maar wat makelijk zo’n automaat! Als we inchecken komen we erachter dat je niet in de omgeving van de cabin mag koken, dat moet in de picknick area een eind verderop(moet je met de auto heen!). Aangekomen bij onze cabin besluiten we een hardlooprondje te gaan doen om zo de beachfront picknickaerea eens uit te checken. Als we bij de picknickplek aan komen gejogd zien we daar een moose met jong in de struiken staan!!! En we hebben geen fototoestel bij ons!! Oh nee wat een verdriet!

Van USA 2009


Na de hardloop gaan we duchen en dan hurry-up met de auto terug naar de picknickplaats... maar helaas er is geen moose meer te zien. We gaan met uitzicht op Jackson lake lekker zitten koken, nou ja koken: we bakken vega-worstjes en eten die bij een salade en het laatste restje jalapeno-brood. Hmm erg lekker eten bij zo’n mooi uitzicht. na het eten lopen we een stukje langs het lake. We komen een amerikaans stel tegen die ons vragen of we wel een camera bij ons hebben, hoezo dat? Nou er ligt daar een Moose met kalf in het gras!! Ooh wat fijn ze zijn er toch nog onze moose!! We blijven heel lang naar ze zitten kijken, maar ze blijven liggen in het gras... nou ja, ook mooi, liggende moose.

Van USA 2009


Ondertussen kwebbelt de amerikaanse man honderduit over hoe mooi Yellowstone is en hoe mooi Glacier is en dat hij daar is opgegroeid. 
Als het donker wordt gaan we weer  op huis aan, we zijn moe en willen naar bedje. Het is toch al zeker 8 uur!

Geen opmerkingen: