maandag, juli 03, 2006

Huwelijksreis dag 1: Naar Denemarken

In alle vroegte gaat de wekker (4 uur des morgens) die ons in beweging zet om te beginnen met onze huwelijksreis. De reis gaat langs de Faraoer Eilanden en Ijsland maar begint in Denemarken. Uit het noorden van Denemarken vaart onze boot naar onze bestemmingen.Om niet helemaal afgepeigerd op de boot aan te komen gaan we al een paar dagen eerder naar Denemarken om daar nog even te relaxen. Zo kunnen we ook ongestoord bijkomen van onze huwelijksdag.Vandaag rijden we dus naar Denemarken. Na een snel ontbijt hobbelen we de auto in en de Eef begint met het eerste stuk rijden. We willen voor de spits Nederland uit zijn en dat lukt. Na een 2 uur rijden stoppen we vlak voor de grens met Duitsland. Snel een hapje en een slokje en verder gaan we door Duitsland. Het is even langzaam rijden de grens over ivm de verscherpte controles voor de WK. Maar goed dat we zo vroeg zijn anders kon het nog wel eens lang duren.Duitsland in gaat lekker. Bensje heeft het naar zijn zin en scheurt er lustig op los. De spits in Duitsland begint op gang te komen en dat merken we. Richting Hamburg wordt het drukker en drukker en hebben verschillende staus waar we in vast komen te staan. Doe je niks aan natuurlijk. Uiteindelijk zijn we Hamburg voorbij en het is tegen de middag. We hebben een paar stops gemaakt voor een lunchje en frisje en voorbij Hamburg rijdt het lekker door richting de Deense grens. Vlak over de grensovergang stoppen we nog even voor een plaspauze om vervolgens een lange rechte weg door Denemarken te gaan touren die ons in Tylstrup moet brengen.

En jawel tegen een uur of vier de afslag voor ons Slot Vraa!! We rijden wat rotondes over en nemen een afslag te vroeg maar de TomTom geeft aan dat het zo ook kan. Ineens moeten we linksaf waarnaa na 600 meter onze bestemming bereikt moet zijn. Maar...dit is een karrespoor langs een weiland! Hoe kan dat nou kloppen?? Toch lijkt het een weg en we sturen Bensje eroverheen. Heel voorzichtig doorrijdend komen we inderdaad op een grindweg uit waar ons slot Vraa ligt! Overijverige lui hoor bij TomTom die dit als weg aangeven.


Het kasteel is erg gaaf en ademt stoerheid uit. Onze kamer heeft heel mooi bloemetjesbehang waar we het de komende twee dagen mee moeten doen.We nemen een bier en gaan lekker buiten op het terras zitten om bij te komen van de lange reis. We hebben de 975 km in 9 uur en drie kwartier afgelegd, erg netjes dus gezien de files ed.We besluiten niet in het hotel te eten omdat het er iets te hard naar gefrituurde vis walmt. We frissen ons op en rijden naar Aalborg.Leuk stadje waar even doorheen banjeren. Er is een straatje met allerlei cafetjes en barretjes. Het straalt iets studentikoos uit allemaal.


We gaan lekker zitten op een terrasje en nemen een burgermenu zonder de burger. We krijgen dus lekker een bord friet met een burger zonder het vlees ertussen. Prima vegetarische maaltijd :)Na het eten lekker terug naar ons hotel waar we helemaal gevloerd ons bedje inrollen.

Geen opmerkingen: