maandag, juli 03, 2006

Huwelijksreis dag 2: Blokhus stranden

Vandaag wordt het lekker stranden!! Helemaal lekker relaxen is het plan voordat we zaterdag de boot op gaan. Gisteren was het stralend zonnig weer dus vandaag lekker naar het strand en relaxen.Ons ontbijt in Vraa doet denken aan het ontbijtbuffet van de boot naar schotland. Dat is op zich niet zo gek want die boot was ook Deens :)

Na het ontbijt richting Blokhus dat er rustig bijligt als wij er om een uur of half tien aankomen. Het is ook nog bewolkt dus gaan we lekker strandwandelen en jutteren er flink op los. Eef vindt allerlei leuke grote krabbepoten en een steen met een gat erin! Dat brengt geluk natuurlijk. De steen is net zo leuk als het geld hier want in een aantal muntjes zit ook een gat.

Na onze strandwandeling rijden we de auto wat verderhet stand op en aan lekker liggen lammen met een boekje. Iedereen rijdt met de auto het strand op, al is het maar om even een rondje te rijden. Ook rond de middag komt iedereen ff lunchen in zijn auto op het strand.De zon zet niet echt door maar af en toe laat hij zich zien. We liggen er lekker bij maar iets meer zon had beter geweest.



Tegen 4-en hebben we er genoeg van en gaan naar een viking begraafplaats bij Aalborg. Deze is leuk met veel stoere stenen en gezellige schapen die er los tussendoor lopen. Heel erg goede viking sfeer! :)Daarna gaan de stad in om nog even wat winkels in en uit te banjeren. Toch even kijken of de H&M hier heel anders is als in Nederland. Hier is die namelijk ooit begonnen. Maar dat valt mee (of eigenlijk tegen). Ze hebben wel allerlei leuk design kitchenalia voor echte designprijzen dus het blijft bij kijken.

Tegen 6-en gaan we in het leuke straatje van gisteren wat te eten opsnorren. We hebben nu een leuke pizza uitgezocht en als die worden gebracht zijn ze huge! Ook zijn ze erg lekker gelukkig en na een dag strandjutten, lammen, over vikingheuvels lopen en Deens stadden gaan ze er goed in.




Ondertussen is Nederland tegen Ivoorkust aan het voetballen en uit wat andere cafes met voetbalschermen gaat af en toe gejuich op waarna iedereen naar binnen rent om te kijken. Zijn ze nu voor Nederland of niet vragen ij ons af. Ofwel hoe staat Nederland ervoor.Net voor het begin van de 2e helft zijn we klaar met eten en gaan we bij een barretje met TV zitten.. Tom bestelt er koffie die nog gezet moet worden. De wedstrijd begint en met 2 soepkommen koffie kijken we naar het kleine TVtje. Eefje ziet het maar half zonder bril dus na de koff naar een cafe met een groter scherm en Nederlanders :) Hier nog een lekkr OEl voor de Eef en we kijken de wedstrijd af die eindigt in 2-1 voor Nederland wahoe! De andere Nederlanders in het cafe doen een soort polonaise waar wij niet bij horen.We rijden weer terug naar Vraa waar onze bedjes wachten. Lekker uitrusten want morgenavond op de boot naar de Faraoer Eilanden.

Geen opmerkingen: