dinsdag, juli 04, 2006

Huwelijksreis dag 11: Reykjavik op zondag


Wederom heerlijk geslapen na onze avondwandeling. De bedden waren top en we gaan lekker ontbijten. De italianan zitten al druk te ontbijten en wij schuiven ook aan. Alle ontbijten zijn eigenlijk identiek. Er zijn boterhammen om toast te maken, kaas en vlees als beleg en bakjes met soorten jam en een gekookt ei. Dan is er nog koffie, thee en sapjes. Het is overal aanwezig alleen met iets andere attributen. De ene keer is er een megastoere installatie om kaas te snijden en de andere keer gewoon een kaasschaaf maar het principe blijft gelijk.
We rijden weg uit Borgarnes waar we het helemaal lekker hebben gehad. Op naar Reykjavik!
Aangezien het zondag is, verwachten we dat veel dicht zal zijn. Toch moeten er wat musea open zijn en waarschijnlijk is het toch wel leuk er rond te lopen. Dat valt dus tegen als we in de stad aankomen. Echt alles is dicht op drie souvenirshopjes na. Zelfs de museau zijn pas rond 14 u open. We lopen door DE winkelstraat en zien wel een paar hippe winkeltjes maar in het algemeen overheerst toch de troosteloosheid. Het zijn eigenlijk allemaal golfplaten huizen die vast heel authentiek zijn maar het doet vooral armoedig aan. De hippe bruisende stad die we een beetje verwachten is het in ieder geval niet.

We hebben gelukkig bedacht om naar thingvallir te gaan in plaats van de dag erna voor om te rijden. Dus Reyjavik weer uit en naar thingvallir. We zitten nu in wat vlakker gebied dus ook iets minder spectaculair allemaal. Misschien zijn we ook wel verwend door alle stoere kraterwandelingen, gave lavavelden (hrauns), solfatarren en stoere geotermische baden.
Thingvallir blijkt een behoorlijke toeristenattractie te zijn. Het is een nationaal park met HEEL erg goed aangegeven, brede paden voor bergen toeristen. Je kan heel duidelijk zien dat het zondag is en er allerlei ijslandse gezinnen met kinderen leuk zijn gaan wandelen. Dat leuk is dan relatief want er lopen kinderen te dreinen en met lange gezichten!! We zien een bus Duitsers uitgeladen worden en hebben er eigenlijk meteen al genoeg van. Het gebied zelf is wel aardig met een leuke kloof en zo, maar de hoeveelheid aan wandelpaden en 'massa'-toerisme (we zijn nu ook wel gewend aan alleen op een krater rond te lopen natuurlijk) doet toch afbruik aan de thingvallir. We lunchen wel lekker met haringsalada op een broodje. Het zonnetje schijnt en we zitten lekker op een rots dus dat is prima. We besluiten de thingvallir te laten liggen voor wat ie is en verder te gaan. Eventueel nog een leuke krater opsnorren of gewoon lekker doorrijden naar Hveragerdi.

Dit overnachgingsadres is gewoon een heel appartement! Een grote woonkamer, keuken, badkamer met grote stortdouche, slaapkamer met megagroot 2-persoonsbed! Het is huge! Er is buiten een soort binnenplaatsje met een hottub met geothermisch verwarmd water van een graad of 40. Dat is pas het luxe leven! We halen snel bij de lokale supermarkt (Bonus) diepvriespizza's zodat we niet duur uit eten hoeven. Terug gaan we lekker de hottub in. Dat is genieten. Het zonnetje schijnt weer wat en we liggen heerlijk in het warme water te dobberen en bij te komen. De toch wel beetje telerustellende dag qua bezichtiginge is weer helemaal goed hiermee. We komen helemaal tot rust en relativeren de teleurstelling doordat we gewoond verwend zijn met wat we gezien hebben op ijsland. Het kan niet aan een stuk door een en al verbazing zijn.

In het huisje liggen leuke ijslandse boeken en tijdschriften. Er ligt een hele map met allemaal info over de omgeving. Er is echt veel aandacht aan alles besteed, helemaal leuk. Alles ziet er ook top uit. In het interieur herkennen we veel ikea spullen wat helemaal leuk is.
We plannen de volgende dag qua route en activiteiten en na deze toch redelijk lange dag rollen we ons grote bed in om te gaan dromen van leuke Puffins die hopen te gaan zien

Geen opmerkingen: