dinsdag, oktober 11, 2005

Vakantie Schotland dag 1: Op de boot

Vanmiddag zijn we richting Ijmuiden gereden om op de boot naar Newcastle in te schepen. We waren mooi op tijd zodat we alvast rond het schip 'Duke of Scandinavia' kijken. Het zag er een beetje klein uit eigenlijk van buiten gezien. Ondertussen werden er al allerlei vrachtwagens het schip op gereden dus er kon toch best veel in.















Eenmaal op het schip voelde alles toch erg groot aan. Er was van alles te doen op het schip. Een aantal barren en een paar restaurants en zelfs een piraten kinderspeelruimte. Ook was er een kleine winkel aan boord maar die was niet zo interessant.
Onze hut aan bord is helemaal leuk. Helemaal ons eigen kamertje met eigen badkamer en bedje. Als voer de boot uit en stonden wij lekker aan dek om dat allemaal te bezien.
We zouden pas laat gaan eten dus nog tijd om een rondje boot te doen en we zijn leuk overal over de dekken gaan struinen. Eenmaal op zee waaide je buiten bijna helemaal weg. Het heeft wel enorme zee-sfeer op het dek met harde wind en een beetje regen. De zee was niet echt heel rustig dus je voelde het schip echt wel heen en weer deinen. Voor op het schip kon je echt het rijzen en dalen goed zien. Af en toe een grote duik en een enorme wolk water spat op voor het schip, dat was wel heftig.
















We zijn lekker even in onze hut een boekje gaan lezen omdat we laat zouden gaan eten. We hebben ook nog even leuk koffie gedronken in de admiral's bar om mensen te kijken.
Wij hebben heerlijk gegeten in ieder geval. Het was een heerlijk buffet met veel vis en lekkere hapjes.Na de late schranspartij zijn we nog even aan dek gegaan om in het donker de kolkende zee te bekijken.
Daarna zijn we heerlijk in ons bedje gekropen en hebben lekker liggen ronken.

Geen opmerkingen: