donderdag, oktober 13, 2005

Vakantie Scotland dag 8: River Garry

Vandaag is het minder weer; bewolkt en somber. We kiezen een bijpassende wandeling en gaan vanuit Pitlochry een wandeling doen langs de rivier die ons naar een waterval zou leiden. Ook zouden we in Killiecrankie uitkomen waar in 16nogwat een belangrijke battle was gevochten.
Het begin van de wandeling is een teleurstelling; bij de fish ladder naast de dam is geen zalm te zien en het (geasfalteerde) wandelpad volgt de A9.. een luidruchtige snelweg. Als we een gezelliger paadje induiken blijkt dit dood te lopen en kunnen we weer terug, zucht. Eefje is goed chagrijnig tegen de tijd dat we de rivier de Tummel oversteken op een leuke Victoriaanse voetbrug.


Als we de rivier een eindje aflopen komen we tot de conclusie dat dat kolkende watertje naast ons blijkbaar een waterval moet voorstellen; niet erg spectaculair.
Na een poosje gaat de Tummel over in de Garry. Iets meer een rivier voor ons.. met drassige bospaden om langs te lopen in plaats van asfalt. ook zwemmen er veel eendjes in 'm.



Uiteindelijk zijn we weer terug bij Pitlochry en dan komt t allemaal goed. In Pitlochry hebben ze meer dan 1 winkel en verkopen daarin dingen die niet eens belachelijk duur zijn. Zo schaft Eefje nieuwe Keltische oorbellen aan en kopen we vegetarische haggis (spannend!!) . Pitlochry is gaaf en dat komt natuurlijk ook een beetje omdat het gesticht is door de Picten en een Pictische naam heeft; Picts rule!! (sorry, ik laat me even gaan)

Geen opmerkingen: