dinsdag, oktober 11, 2005

Vakantie Schotland dag 2: naar ons huisje

De volgende morgen lekker gedouched en fris weer op. We zijn lekker gaan ontbijten wat weer een lopend buffet was en erg lekker!
Na het ontbijt zijn weer aan het dek gaan staan omdat de kust al zichtbaar was met enorm steile kliffen. Om negen uur lokale tijd voeren we Newcastle in en stond wij aan dek te kijken. Heel leuk om tussen alle huizen en zo te varen.


Nadat we van de boot zijn gereden kwamen we meteen terecht in een chaos van roundabouts en wegen. Dan ook nog links rijden, maakte het allemaal niet makkelijker. Maar met de TomTom erbij is het allemaal goed gegaan en reden we perfect richting de snelweg onderweg nar Aviemore.
Eerst ging de route een tijdje langs de kust wat er erg mooi uit zag.
Daarna reden we Schotland binnen en werd het landschap al snel ruiger en ruiger.
Na een uurtje of 2, 3 zijn we gestopt in een buitenwijk van Edinburgh bij een Morrisson supermarkt. Na eerst gepind te hebben (we hadden nog geen pound op zak) zijn we wat te eten gaan halen. Helemaal engelse sferen en producten. We zaten er helemaal in. Eefje kocht meteen een Scotsman natuurlijk dus het krantje vandaag was in ieder geval geregeld.
Weer verder naar Aviemore. De wegen waren goed en we reden er eigenlijk zo naar toe. Vervolgens naar het Scandinavian Village dat op een groter Resort park ligt. Het appartement is helemaal leuk met alle luxe die je maar kunt bedenken (voor onze standaard dan, na een paar jeugherbergen en kampeervakanties).


Er is een slaapkamer met een dubbel bed. Een aparte badkamer helemaal netjes, een leuke woonkamer met bank eettafel en een leuk keukentje met zelfs een vaatwasser en een koelkast met vriezer, ja zelfs een mixer en bakvormen!!! Verder is er nog een TV, videorecorder en DVDspeler, je kunt zelfs videos en dvd's huren bij de receptie, bizarrr!!

Geen opmerkingen: