donderdag, oktober 13, 2005

Vakantie Scotland dag 7: The Speyside Way

In het dorpje Glenlivet ligt een whisky destilleerderij, of eigenlijk: om de destilleerderij staan nog een paar huisjes. Ook is er een groot natuurgebied bij "Glenlivet Estate". We gaan hier een stoere wandeling doen die deel uit maakt van de lange afstandsroute "Speyside Way". Het boekje waarschuwt ons al dat het erg drassig kan zijn op deze route en hoewel het de hele week niet geregend heeft en ook vandaag de hele dag de zon schijnt, zakken we regelmatig tot onze enkels weg in de blubber. Nou ja, weereens wat anders zullen we maar zeggen.

De wandeling voert eerst door een drassig desolaat heide landschap. Onderweg komen we regelmatig een grouse tegen (the famous!!) die een geluid maakt alsof ie ons uitlacht (wie het laatst lacht......) We gaan een heuvel van 650 meter op, de Cairn Daim. Ook hier waait het weer enorm. Omdat het de hoogste top uit de omgeving is heb je er een prachtig uitzicht.

Als we de heuvel aflopen komen we eerst door een drassig bos, donker nat en saai. Gelukkig komen we snel bij een hek waar op staat dat er loslopend vee in de buurt is en dan wordt t echt leuk. Voor ons uit loopt een enorme club hele leuke zwart witte schapen. Ze zijn een beetje bang voor ons en de eerste schapen zetten het op een drafje, de rest volgt natuurlijk al snel en voor we 't weten draaft de hele kudde in paniek vanons weg eenofander hek door een ander weiland in.


De wandeling zet zich verder voort langs landbouwgebied en eindigt weer bij het dorpje Glenlivet. Tijd om de destillerderij de gaan bezoeken!! We krijgen een leuke rondleiding doorspekt met anecdotes uit de streek, heel anders dus weer dan bij Tomatin. Natuurlijk mogen we ook proeven na afloop. We slaan souvenirtjes in (glazen!) en drinken thee met scones. Als we weer een beetje aangesterkt zijn moet Eefje nog even een fotosessie met de Schotse Hooglanders die voor de deur staan.....

Op de terugweg moeten we vol in de remmen voor een paar grouses die doodleuk op de weg zitten. Alleen dankzij Benzjes goede ABS kunnen ze 't navertellen. Bij nadere inspectie blijkt de hele weg vol te liggen met platgereden grouses.. vreemde vogels zijn 't

Geen opmerkingen: