dinsdag, oktober 11, 2005

Vakantie Schotland dag 3: Loch an Eilein

We zijn schotland en onze eerste wandeling kan van start. We beginnen met een niet al te heftige. Niet gelijk een mega berg op maar gewoon een beetje leuk de natuur in tussen de munroes en langs de stoere lochs. Loch an Eilein is het loch waar we omheen gaan. We nemen gelijk Loch Ghamna mee en nog een stukje weids highland met veel heide en oneidigheid.
Na een korte autorit parkeren we en gaan we van start. Het is zondag en behoorlijk rustig. Weinig zondag wandelaars te bekennen. Hier en daar zijn er wel maar het is geen Roestelbergdrukte. We komen langs een ruine van een kasteel in het loch en er vloiegen onheilspellend wat vogels rond. Uiteraard is dat een mooi fotomoment. Verder gaat het naar loch Ghamna. Daar lopen we eerst een stuk verkeerd van het meer af maar na een stukje terug te gaan komen we op het goede pad.


Na Ghamna en de helft van loch an Eilein lopen we verder richting weidevelden en bossen. De enorme weidsheid leid ons naar een 'footbridge' uit 1912. Daar hebben we lekker onze bammetjes gegeten en zijn we verder richting de bossen gegaan. De zon komt door de wolken en schijnt een paar uur behoorlijk pittig. Door allerlei hekken lopen we door dit bosgebied waar 'cattle' zou moeten staan. We hopen op schotse hooglanders en dat we ze ook te zien krijgen. Na een half uur lopen nog nies gezien maar we horen ze wel vaagjes. Uiteindelijk lopen we het bosgebied uit en hebben we ze helaas niet gezien. Wat een tegenvaller. Maar de weidsheid, rust, oneindigheid van het gebied hebben veel goed gedaan.


Uiteindelijk na een 4 uur komen we weer bij de auto.
Het avondeten is heerlijk en verder een lekker avondje lezen, tvtje aan met midsummer murders en lekker op tijd naar bed.

Geen opmerkingen: