vrijdag, juli 27, 2007

vakantie zwitserland dag 1: wandelen in het lotschental


De dag dat we aankomen in Zwitserland is het benauwd en bewolkt. ' S avonds gaat het regenen en onweren. De volgende dag is het koel en miezerig. Natuurlijk willen we toch gaan wandelen en we kiezen een eenvoudige wandeling die niet zo hoog gaat, zodat we een beetje kunnen inlopen.
Eerst gaan we boodschappen doen, bij de coop in Visp slaan we flink in. Ze hebben er zelfs vegetarische burgers en de zo legendarische witte chocolademelk die we ook dronken in Bolzano.

We rijden met de auto naar de Fafleralp. Vooral het laatste stuk is heel smal, maar we hebben nauwelijks tegenliggers. Aan het einde van de weg is een grote betaalde parkeerplaats. Er staat alleen helemaal niemand! Nou, bijna niemand.. er is 1 nederlands echtpaar.. ze blijken van de anwb en ze komen wandelingen inspecteren. Ze hebben nog meer te doen en vragen of wij ze willen mailen als de wandeling niet goed blijkt te zijn.

De wandeling begint heel mooi over alpenweiden met veel koeien. Hierendaar liggen plakken sneeuw en ijs.
Aan het eind van het dal zie je de gletscher over de berg hangen. We komen steeds dichter bij. Dan steken we een brug over. We klimmen een paar honderd meter naar de gletscher toe, dan gaan we weer een brug over. Via de overkant van het dal lopen we terug naar Fafleralp. We komen nog langs een mooi meertje en hierendaar trekt de lucht een stukje open.
Op de parkeerplaats drinken we een flesje Rivella. Jammer van de zware bewolking, maar toch een mooie wandeling

Terug op de camping schijnt de zon en duiken we nog even het zwembad in.




Geen opmerkingen: