dinsdag, april 15, 2008

Tom en Eefje in Amerika

Het is gelukt! We zijn in Amerika! Zittend naast onze ultrastoer ford winnabago camper in Kingman Arizona met een biertje lekker via wifi onze weblog te updaten.
Even kort onze belevingen van vertrekt tot nu.
Zondagmorgen zijn we in alle vroegte naar schiphol gereden om op het vliegtuig naar Atlanta te stappen. Alles ging heel voorspoedig. Geen gekke dingen bij inchecken en controles en zo. Na een vliegreis van 10 uur landen we behoorlijk ruw in Atlanta. In het vliegtuig zat een hele groep nederlanders met oranje en fel groene outfits. Ze waren van een basisschool uit Eindhoven. Ze gingen voor een lego-wedstrijd en iets met duurzame energie in Atlanta. Ze heten het roboog team? Eens opzoeken als we terug zijn.
In Atlanta door de douane: het was er enorm druk met allemaal efteling achtige wachtrijen. Het duurde een dik uur voor we door de douane waren en onze vingerafdrukken en foto's genomen zijn. Moet gezegd worden, dat al het personeel overal erg aardig en behulpzaam was (overal tot nog toe eigenlijk).
Transfer op Atlanta naar onze volgende vlucht: een paar uur later zaten we weer in het volgende vliegtuig maar nu naar Las Vegas onze eindbestemming. Het vliegtuig was nu eigenlijk alleen nog maar vol met Amerikanen (zakenlui en zo).
Na nog eens 4 uur vliegen kwamen we aan in Vegas! Het was clear blue sky en 30 graden! Om naar het hotel te gaan moesten we een taxi hebben. Daar moest je ook weer voor in de rij staan! Wederom efteling achtige taferelen en na een half uur rijen te doorlopen hebben, mochten we een taxi! Allemaal erg goed geregeld overigens maar het duurt ff.
Lekker naar het Tropicana gereden en ingechecked. Onze eerste casino ervaring was een feit! Door de hal met pokertafels, heeeeeeel veel slotmachines en blingbling gingen we naar onze kamer. We waren toch wel erg gaar nu. Tijdens de laatste vlucht hebben we wel een beetje geslapen maar het is toch een dikke 20 uur dat je onderweg bent.
Lekker gaan douchen en verder opfrissen en dan is het ineens een uur of acht 's avonds. Eigenlijk hebben we nog wel honger en eigenlijk ziet Las Vegas er 's avonds natuurlijk het stoerste uit. Dus we gaan leuk naar 'de strip'. Het is overweldigend gaaf met al die verlichting en alle beroemde hotels uit CSI: The Bellagio, Tropicana, Escalibur, New York New York, MGM Grand, alles is er gewoon echt!! Bij de del taco gaan we vegetarische buritos halen en opsmikkelen. We kijken even naar de waterfontijn voorstelling bij the Bellagio. We lopen door een of andere Mile Mall weer terug over de Strip naar het Tropicana.
We ploffen op ons huge bed en soezelen lekker weg.



Woord van de dag: Complementary

Vooroordeel bevestigd van de dag: Holland, is that the same as the Netherlands? (Inchecken Tropicina)

Vooroordeel ontkracht van de dag: Mensen zijn gemaakt aardig omdat ze fooi van je willen.

Geen opmerkingen: