vrijdag, april 18, 2008

Dag 4: Grand Canyon

Vandaag gaan we de Bright Angel Trail doen, we willen naar beneden lopen tot aan de Indian Gardens en dan weer terug. we zijn al om half 6 op, ontbijten, pakken de tas en rennen naar de bushalte. de shuttlebus gaat vanaf 4.30 ‘s ochtends tot 10.00 ‘s avonds! Om half 8 staan we bij de trailhead. Het is rustig maar er zijn wel andere hikers.

De trail begint stijl en er ligt ijs op het pad. Eefje vind het eerst maar niets maar zoals gebruikelijk sleept Tom haar erdoorheen. Ineens zien we condors boven ons zweven, ze zijn heel mooi en majestueus! Tom maakt foto’s met de zoomlens. Het uitzicht is echt prachtig, het is ook lente in de canyon en veel bomen staan in bloei. Langzaam dalen we af naar beneden, we komen veel mensen tegen die ook naar de Indian Gardens willen gaan. je kunt ook met muilezels naar beneden en we worden een keer of 3 ingehaald door een groep toeristen op muilezels. Ik zou dat voor geen goud doen, doodeng op zo’n beest zo’n stijl pad af!
Na 3 uur zijn we bij Indian Gardens. Ze hebben er een waterkraan en een composttoilet. Verder lachen we stiekem om dikke mensen die van hun ezel afgetild moeten worden.
Er zijn ook veel eekhoorns en we maken er een fotosessie van.
Over de terugweg den we 4 uur, een lange zware tocht, 1000 m klimmen over 10 km.

Wat zijn we blij dat we het gehaald hebben! bovenaan is het nu flink druk met toeristen die ons ook een attractie vinden, we vinden onszelf vreselijk stoer; een hoop mensen die we ‘s ochtends tegenkwamen hebben we nergens meer gezien dus we nemen aan dat die het niet gehaald hebben. we halen een cappuccino met veel suiker en drinken ‘m op tussen de Amerikaanse toeristen die een halfuurtje uit de bus mogen om even rond te kijken. We zijn hoe een eekhoorn een beker thee te pakken krijgt en z’n pootjes brand (iedereen lacht, zijn we de enige die dit zielig vinden?)
dan gaan we de ansichtkaarten posten bij het postkantoor en gaan we terug naar de camping. we zijn enorm vies en zitten onder een dikke laag rood stof. we moeten dus wel echt gaan douchen bij het douchehuis waar we voor 2$ 8 minuten warm water krijgen. lekker!!
het is weer heel koud in de camper. om op te warmen maken we een soepje en gooien een pizza in de oven, daar worden we weer even warm van. afwassen, thee zetten en naar bed, brrrrrrr tijd voor bedsokken!

Vooroordeel ontkracht:
Je hebt wel degelijk Amerikanen met humor, onze busdriver van de shuttle bus maakte van zijn ritje een hele show met allerlei anekdotes en het was hilarisch


Vooroordeel bevestigt:
De meeste Amerikanen die de grand canyon bezoeken doen dit in 30 minuten, waarvan ze 10 minuten souvenirs aan het kopen zijn en 15 minuten snacks en koffie naar binnen aan het werken zijn

Woord van de dag: Howdy! We kenden natuurlijk al Grussgot en grussli en alle andere Europese kreten die je roept als je iemand tegenkomt tijdens een bergwandeling, maar Amerikanen roepen dus “Howdy!” Als je boft, vaak roepen ze ook “ Hi guys, how are you?” maar gek genoeg is het niet de bedoeling dat je stopt en uitgebreid verteld wat je gaat doen, je roept gewoon iets dergelijks terug en loopt door.

6 opmerkingen:

Bas zei

Do not feed the squirrels! Nog op de glazen brug geweest?

Anoniem zei

Hrumph, mijn commentaren op jullie posts verschijnen helemaal niet.

Nog een keer.
Zijn jullie nog op de glazen brug geweest?

Bas zei

Oh, jullie moeten eerst toestemming geven! Never mind then:-S Ik moet gewoon geduld hebben.

Anoniem zei

Hi Guys!

Gaat allemaal redelijk voorspoedig zo te lezen (met uitzondering van het dakluik van de camper dan).

Machtige foto's van de Grand Canyon. (Rick is jaloers)

Ikzelf heb de komende weken ook genoeg te doen. Komende woensdag film opnames voor "oorlogswinter". Het weekend is bestemd voor een WO1 evenement in Zonnebeke (BE), 5 Mei ben ik in Wageningen als fotograaf voor het Historisch Advies Bureau. Tegen betaling Foto's maken van mensen met mijn Speed Graphic Camera (met Polaroid back). Het weekend daarna is het alweer tijd voor Operation Pheasant in Waalwijk. En uiteindelijk 16 Mei is er in het Geniemuseum in Vught een dag ter ere van het 260 jarig bestaan van het Nederlandse Genie Corps.
Druk Druk Druk Druk Dus!

Anyway, ik blijf jullie blog in de gaten houden!

Groet,

Rick

Anoniem zei

Hoi Eveliene (en Tom), We hebben net met veel plezier jullie belevenissen gelezen. Echt een vrijdagmiddag bezigheid. Heel veel plezier nog daar. En we houden de blogs in de gaten.

Groetjes, Arnaud, Eerde en Patricia

Sabrina zei

Hoi hoi,

Wat is het ontzettend leuk om jullie avonturen te lezen. Ben stiekem wel een beetje jaloers als ik alles lees en zie. De plantjes doen het trouwens goed. Ze staan nu lekker binnen, maar zo gauw het een beetje lekker weer is staan ze buiten.
Veel plezier nog (zal wel lukken) en tot gauw

groetjes
Sabrina