donderdag, april 24, 2008

Dag 11: Capitol Reef-Staircase Escalante

We wilden deze morgen vroeg op, om met zonsopgang een kleine wandeling te doen. Er start een leuke trail vanaf de camping. We slapen alleen zo goed (wat krijg je als je zoveel dingen per dag doet) dat we pas tegen 8-en wakker worden. We gaan toch de Fremont river trail doen die 1.3 mijl lang is en ongeveer 600 ft stijgt. Leuk om voor het ontbijt even te doen.
Bij de start van het pad staat een paal met beschrijvingen voor 50 ct. Die nemen we leuk mee. Misschien zien we wel yellow bellied marmots?!
Het is een leuk pad met een flinke klim, wat uiteindelijk leidt tot een mooie overzichts-view. Het is niet super spectaculair maar om ‘s ochtends even mee wakker te worden is het leuk.
Na anderhalf uur zijn we weer terug en gaan lekker ontbijten met warme egg-bagels en cinnamon roll bread (ook warm). Gewoon lekker je bagel of boterham in de pan aan 2 kanten en hij is lekker getoast bij gebrek aan broodrooster.
Na het ontbijt op pad naar eindpunt nog onbekend. We willen over nog 1 dag in Bryce Canyon zijn. We hebben nu een extra (rust?) dag die nog niet ingevuld is. In eerste instantie op pad richting Staircase Escalante. De weg gaat omhoog het Dixie National Forrest in. Het gaat hoger en hoger en er is steeds meer sneeuw te zien langs de weg. We krijgen ineens een heel ander landschap dan rode steen! Er staan echte bomen! :)

Onderweg zijn een aantal leuke scenic views. Het is wel fris als je uit de campers stapt. Na een dik half uur komen we aan bij de summit! Er staat een bord met “Summit 9600 ft.”. Niet gek dus dat het fris is, da’s toch ruim 3000 meter hoog!
Hele gave views onderweg naar beneden en we rijden stukje weg over een berg kam. Aan beide zijden gaat het naar beneden, ook bijzonder.

We komen door Boulder met het Anasazi State Park. We zijn erg benieuwd naar de Pueblo ruins. Voor 4 doller per persoon mag je naar binnen. Het is een kleine tentoonstelling met een kleine opgraving buiten van een stukje platgebrand Pueblo ruins van 900 jaar oud. Het valt eigenlijk wel tegen. Maar goed als je als land niet een enorme geschiedenis hebt, is alles wat je vindt de moeite waard. Edge of the Cedars was leuker.
Na een kwartier staan we weer buiten en het is een uur of half een. Omdat we relatief laat ontbeten hadden, besluiten we verder door te rijden.
Bij Hills ‘n Hallows aan de rand van Boulder stoppen we. Het is een kleine western-style convenience store met leuk organic produce. Je kan er ook tanken.
Door naar de Kiwa Coffehouse die bij 74 Mile-marker ligt. Het is een geweldig mooi gebouw van enorme houten boomstammen. We nemen er koffie en lunch. De koffie is super en lunch is heerlijk! Echt een aanrader. Op de WC’s zijn leuke Petroglyphs te zien!

De wegen blijven gaaf en enorm desolate!

We gaan kijken of we in Staircase Escalante een camping kunnen vinden zodat we lekker kunnen relaxen. In het dorpje Escalante is een RV park maar dat ziet er niet echt gezellig uit. Wel alle facilities maar het oogt niet.
Net buiten Escalante ligt het Petrified Forest State Park. Op de borden lezen we dat er een campground is! Zou er plek zijn. Het is al een uur of 3 ‘s middags dus wie weet?
Het is weer een self-registration campground met mooie plekken met uitzicht over het Wide Hollow Reservoir. Je kan er in zwemmen of canoes huren.
We vinden een leuk plekje en gaan lekker in de zon even bijkomen. Vanaf de campground kun je een leuke hike doen naar het Petrified Forest. Het is een trail van 1 mile die je kan uitbreiden met nog een mile. We moeten hem doen! Bij de start van de trail is een beschrijving mee te nemen met leuke weetjes over pyygmy forest, de round leaf buffalow berry en natuurlijk het petrified wood. Het is echt heel gaaf dat wood. Het heeft allemaal mineraal kleuren maar is wel in de vorm van stammen. Je kan de bast en de ringen soms perfect zien. De uitbreiding van de trail is wel een stukje “steeper” maar laat veel meer Petrified Wood zien.


Uiteindelijk zijn we na 2 uur terug en pakken we maccie erbij om onze belevenissen van de afgelopen dagen op te schrijven. We kijken even of er niet stiekem een wifi is te gebruiken. Zowaar vindt maccie het Petrified Forest Wifi! Je kan zo inloggen en internetten. Het staat wel nergens aangegeven maar het is wel zo leuk! Knap dat die Petrified Trees een Wifi aan kunnen leggen. :)
Nu is het tijd om lekker te koken en met een 1st Amendment Lager bij te komen van een wederom geslaagde dag.

Woord (slogan) van de dag: Schmidt’s Gravel Pit: We Rock your world! Geweldige reclame slogan op de radio.

Vooroordeel bevestigd: In Utah is er alleen maar Christelijke Country muziek. We kunnen in de auto maar 1 radiostation behoorlijk ontvangen en dat is een Christelijk Country station. Het nummer “I saw God today” komt ieder uur langs (de hit van dit moment) en die kunnen we nu goed meezingen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Hikers,

Jullie leggen nogal wat kilometers af zeg. Ik ben gisteren ook zo'n 70 mijlen gereden met de Jeep (naar Herwijnen voor die film opnames van "Oorlogswinter"). De terugtocht was een route vol tegenslagen zeg. Zware regen, slechte starter in mijn jeep, Sidney's jeep stond bijna zonder benzine....om de file en de kou maar te vergeten. Ik was het aardig beu toen ik de "Batmobile" in mijn garage parkeerde.
Verder was het best een gezellige dag met al die figuranten die moesten doen alsof ze blij waren ons in onze jeeps + Canadese uniformen te zien :)

Morgen als WO1 Flyboy naar Zonnebeke nabij Ieper voor een evenement. Ik ben benieuwd of het net zo gezellig wordt als vorig jaar.

Anyway, be safe en maak nog veel meer leuke foto's!