zondag, april 20, 2008

Dag 5: Grand Canyon - Page

Na een heeeeel koude nacht (25 F = -6 C) doorgebracht te hebben (met jogging broek over pyamabroek en hooded sweaters extra aan onder 2 dekbedden) zijn we vroeg uit de veren (heel gek!). Om een beetje warm te worden, bakken eieren en zetten lekker warme thee! Uiteindelijk met dubbele lage kleding nog aan vertrekken we richting Page, AZ.
We rijden eerst nog een heel stuk door Grand Canyon National Park, de zogenaamde desert view drive. Onderweg zijn heel veel ‘scenic view’ stops waar we nog meer Grand Canyon foto’s maken. Omdat het nog steeds heel vroeg is (7 u. als we over desert view ride toeren), is het overal nog lekker rustig. Die grote RV is anders nergens tussen te parkeren, laat staan er weer uit te rijden.

Het gaat omlaag en het wordt steeds meer savanne in plaats van bomen die langs de Canyon staan. Eigenlijk qua views wordt het nu pas echt mooi omdat je lekker ver weg kan kijken.
Ongelooflijk dat een uurtje rijden het landschap er weer helemaal anders uit ziet. Bij een scenic viewpoint buiten het park stoppen we ook en het blijkt dat je er 2 dollar moet betalen bij een paar indianen. Eerst denken we dat we afgezet zijn maar dan lopen we naar het uitzichtpunt van de Little Colorado Gorge. Het is een soort mini canyon met mini Colorado river er in. Het is het helemaal waard om hier even te stoppen. Je moet wel langs wat indianen standjes met ‘echte’ indianen ‘jewelry’ made in Taiwan, maar het blijft erg gaaf.
Onderweg naar Page komen we door de zogenaamde ‘Painted Desert’. Geweldige plaatjes met inderdaad ingekleurde plakken zand en bergen. Je kan ontzettend ver weg kijken. Heel gaaf.
We gaan weer door richting Page waar we net in de middag aankomen en we lekker kunnen gaan lunchen. We maken er een sport van om bij alle Amerikaanse ketens een keer wat gegeten te hebben. Na Del Taco en Sbarro is nu de Subway aan de beurt. We nemen allebei een “Veggie Delight Footlong with all the works and extra jalapeno and red onions”. Voor een luttele 10 dollar heb je dan een lunch waar je U tegen zegt: “U”.
We gaan de camping opzoeken om vast een plekje te hebben. Hij blijkt al vrij ver vol te zijn dus maar goed dat we niet eerst naar Horseshoe Bend zijn gegaan. Ons plekkie is verzekerd en we kunnen op pad.
Horseshoe Bend is net buiten Page en inderdaad volgens de beschrijving 2.6 mijl voorbij de Wall-Mart. Ook hier is het relatief rustig en kunnen we onze RV net kwijt. Het is een klein stukje hike-en naar de Horseshoe Bend door het losse zand. Ineens zie je hem en voor je is gelijk ook een enorme afgrond! Als het hier zo zou hebben gewaaid als de eerste dag in de Grand Canyon dan hadden we het zwaar gehad. Nu konden we dicht bij de rand komen om de Horseshoe er helemaal op te zetten. Erg imposant en niet alleen de rivier die hier 180 graden een bocht maakt maar ook het omliggende landschap is geweldig. Weer heel anders dan de Canyon.

Terug door het mulle zand een soort duin over, terug naar de RV. Het is drukker geworden en we kunnen maar net draaien.
Het gaat al richting einde van de dag en we gaan nog even langs de Wall-Mart om rond te neuzen. Het blijft ontzettend leuk, supermarkten in het buitenland. De Wall-Mart is wel van een orde die we in NL niet kennen. Je hebt er echt gewoon alles. Banden nodig voor je Hummer? Die zijn er gewoon in de schappen naast de jerry cans met sap! Rifles, paintballguns en toebehoren of een complete flyfish set voor bij je iPod? Is allemaal aanwezig in 1 enkele winkel. Parkeer plaats genoeg, je kan je truck voor de deur zetten, lekker ruim allemaal. Ideaal eigenlijk, geen gedoe met je auto een stad in te rijden, een vermogen te betalen aan parkeerkosten en vervolgens tien winkels moeten hebben waar dan ook nog eens de helft niet aanwezig is. Waar blijven onze Wall-Marts in NL!!!
Nu lekker terug naar de camping en we stallen onze RV. Eef gaat lekker foto’s maken van de stoere rots naast de camping.


Lekker wat lammen voor de RV, beetje snacken en avondeten maken. Om naar de WC of douches te kunnen heb je een code nodig. Het lukte Eef niet om binnen te komen :) Na rustig de code te hebben ingetoetst ging het uiteindelijk toch. Ook een Fransman die niet naar binnen kon heeft Tom moeten helpen zodat ook die kon douchen :)
Het is heerlijk warm hier in Page naar verhouding de Grand Canyon. Vannacht kunnen we dus met een gewone pyjama naar bed.

Woord van de dag: footlong (broodje van een voet lang bij de subway, de 'foot' is overal wel populair in aanbiedingen ed.).

Vooroordeel ontkracht: Alle indianen zijn dronkelappende nietsnutten. Ze zijn gewoon helemaal Amerikanen en ontzettend aardig en hulpvaardig (wel iets minder extravert dan de 'echte' Amerikanen).

Vooroordeel bevestigd: Amerikanen zijn chauvinistisch. Iedere winkel heeft een hoekje met Amerikaanse vlaggen, stickers, etc. en ze zijn niet bang die te kopen en te gebruiken! Echt overall duikt de stars and stripes op. Daarnaast is om 12 uur 's middags ook het volkslied op de radio te horen en wordt de troepen in Irak een hart onder de riem gestoken (We support our troops!).

Geen opmerkingen: