woensdag, april 07, 2010

vakantie Umbrie 2010: naar de agriturismo

We zijn in 3 dagen naar Umbrie gereden, met een overnachting in Nurnberg en in Bolzano.
De eerste rijdag naar Nurnberg hebben we onafgebroken keiharde plensregen gehad onderweg, waardoor het een vermoeiende en lange rit was. We overnachten in het Motel One -hotel vlak naast het oude middeleeuwse centrum van Nurnberg. Het is koopavond en we hebben nog lekker even de tijd om door de straatjes te struinen en de sfeer te proeven. Qua sfeer een goed voorproefje van wat ons in Umbrie nog te wachten staat.

De volgende dag rijden we door naar Bolzano. Helaas blijkt heel Duitsland paasvakantie te hebben en allemaal te willen gaan skieen in Kitzbuhel, en dus allemaal tegelijk met ons op dezelfde snelweg staan. Weer een lange rijdag dus.
In Bolzano slapen we in het hotel Post Gries wat juist weer lekker oudbollig is. We kopen de eerste olijfolie en we eten wat bij lounge-cafe Exil, waar we 5 jaar geleden alweer ook heen gingen toen we met onze tent in de dolomieten kampeerden!

De laatste rijdag is het heerlijk rustig; Italianen rijden blijkbaar geen auto op zondag. We komen vroeg in de middag aan in de agriturismo Castagna alta in het dorpje Valfabbrica
Het is mooi weer, het huisje is mooi, lekker rustig, wat wil je nog meer!
Van umbrie2010


Vanaf ons huisje hebben we een heel mooi uitzicht over het dorpje en verder de vallei in
Van umbrie2010


Van umbrie2010


Ons huisje ligt aan het lange afstands wandelpad genaamd naar de heilige sint Franciscus. Zo afentoe komt er een wandelaar langs ons huisje. Op goede vrijdag kwam er wel een heel bijzondere langs

Van umbrie2010

Geen opmerkingen: