donderdag, april 08, 2010

vakantie Umbrie 2010: Gubbio

We zijn ook een dagje naar Gubbio geweest, ook een oud stadje op een heuvel.
We hebben een wandelkaart gekocht en willen een wandeling gaan maken door de heuvels achter Gubbio. Om bij het startpunt van de wandeling te komen moeten we door allemaal schattige kruipdoor-sluipdoor straatjes en met een lift die uitkomt in de tuin van een kerk... heel grappig en vaag allemaal.

Van umbrie2010


Er zou een kabelbaan zijn die ons hoog de heuvels in kan brengen. Helaas is deze buiten werking vanwege de harde wind. Nou ja helaas, het ziet er uit als een vooroorlogs aftands ding wat ieder moment ineen kan zakken van de metaalmoeheid, dus zo rouwig moeten we er misschien niet om zijn. Dan maar tevoet de heuvels in. Op zich vindt Eefje het allemaal goed te doen, zo'n baby de berg opzeulen, het is alleen zo lastig dat ze de hele tijd moet plassen.

We komen langs de basiliek van Sant Ubaldo waar de grote kaarsen worden bewaard waar in mei een soort van traditionele race mee wordt gehouden, heel interesssant. Dan lopen we door heuvels waar hierendaar een kapelletje staat en langs een heel dicht restaurant waar echt een bord bij staat dat het open is.... zucht. Dan lopen we door een kloof die er wel erg mooi uit ziet
Van umbrie2010


en we komen ook nog langs het oude kerkhof van Gubbio wat omgeven is door hoge muren en mistroostige torentjes
Van umbrie2010


Na onze wandeling eten we een heerlijke pizzapunt met aardappelschijfjes erop bij een barretje. Die hadden we wel verdiend!

Geen opmerkingen: