donderdag, april 08, 2010

Vakantie Umbrie 2010: Spoleto

Weer een middeleeuwse stad in de heuvels, weer met roltrappen....
Volgens ons gidsje zou het wemelen van de toeristen in Spoleto, maar het is er heel erg leeg. De ruimtes met roltrappen zijn gemaakt om duizenden met te transporteren, maar we zijn de enigen... een beetje raar gevoel.

Van umbrie2010


Ook hier willen we een wandeling door de heuvels gaan maken. Het is nogal lastig om het beginpunt van de wandeling te vinden. Eerst doorkruisen we het hele stadje, wat niet zo'n geweldige indruk op ons maakt, daarna sjouwen we een stukje door een olijvenboomgaard waarbij we ons afvragen wanneer er een boze boer zn hond op ons afstuurt. Dan komen we uiteindelijk op het goede gemarkeerde pad uit wat ons langs allerlei prachtige olijfhellingen voert, boerderijtjes... kapelletjes... en dan een prachtig uitzicht op de Rocca van Spoleto en de Ponte Torri. Dat is een romeins acquaduct wat nu dienst doet als brug.

Van umbrie2010


Als we terugrijden gaat het regenen. We gaan nog even boodschappen doen in het grote winkelcentrum wat aan de weg richting ons dorpje ligt. Het is er afgeladen vol met Italianen die de laatste paasboodschappen doen. Alle wagentjes liggen vol met reusachtige paaseieren en de italiaanse variant op de paasstol; de colomba een amandelcake in de vorm van een duif.
Tom neemt een Juventus-paasei mee om thuis te ontleden en Eefje koopt een colomba om te trakteren bij de cursus Italiaans.

Van umbrie2010

Geen opmerkingen: