maandag, juli 03, 2006

Huwelijksreis dag 3: Lokken stranden

Op ons gemakje pakken we alles in en doen we een laatste ontbijt. We ontdekken net op tijd dat in die decoratieve rieten mand lekkere warme broodjes zitten. Verder zitten er alleen chagrijnige stellen van middelbare leeftijd te ontbijten; daar doen wij niet aan mee. Na het ontbijt maakt Eef nog wat afscheidsfoto's en checken we uit.

Dan rijden we naar Lokken, onderweg begint het ineens enorm op te klaren! Het dikke wolkendek verdwijnt als sneeuw voor de zon. In Lokken gaan we eerst naar de Super Bregsen, daar halen we fruit, crackers, kaas en 1 dag koken voor noodgevallen.... En een hamburger morgenpost voor de voetbaluitslagen en een Jyllandsposten vanwege de leuke cartoons. Het strand bij het dorpje is betaald parkeren en je mag er je auto niet op meenemen; blijkbaar is dat voor de denen reden om het elders te zoeken want het strand is enorm leeg!! En dat vinden we eigenlijk prima. Afentoe pootjebaden; boekje lezen; lekkere dingen snoepen, goed uit te houden dus!

Om 4 uur gaan we het dorpje in om wat te eten. Bij het Fiskerestaurant bestellen we fiskefrikadeller. Het zijn heerlijke viskoekjes met een zalige zelfgemaakte remouladesaus die in de verste verte niet lijkt op de remouladesaus die we in nederland door meneer Remia voorgeschoteld krijgen.

Om een uur of 5 gaan we rijden naar Hanstholm, het is een prachtige heuvelige route met grazige weiden en hyggelige koeien, afentoe vangen we een glimp op van de limfjorden. Bij de haven van hanstholm aangekomen is er eerst een onduidelijk probleem met onze tickets... We moeten ons melden bij het gebouw van Smyril en daar haalt een meisje alsnog onze tickets uit de computer. Dan begint het lange wachten.. Om ongeveer half negen mogen we op de boot. Onze kamer is heel mooi en licht en nieuw en we hebben een tv en een broekenpers! Heel belangrijk! En de douche heeft een thermostaatkraan en is heerlijk. De boot is veel nieuwer en luxer en groter dan die waarmee we naar Schotland zijn gevaren. We drinken een biertje en doen een knaagje en gaan dan lekker slapen. Het is een vrij rustige nacht, weinig deining of geluiden van de motor

Geen opmerkingen: