dinsdag, juli 04, 2006

Huwelijksreis dag 14: Stenen en fjorden.

We slapen heerlijk uit tot half negen. Als we dan de ontbijzaal inkomen is ie al bijna verlaten. We krijgen een tafeltje met uitzicht over de jokuls en ontbijten lekker relaxed.
Vandaag een rustige dag tegemoet ten op zichte van gisteren. Het is eigenlijk vooral de laatste km's maken.
Eefje rijdt het eerste stuk door de fjorden. Ze heeft zelfs door een heeeeeeele enge tunnel bij de bergen van Lon gereden. Een stukje in de fjorden rijden we op een ongeasfalteerde richel op een puinhelling waar je de rotsblokken moet ontwijken die naar beneden komen rollen vindt de Eef het wat te gek. Tom rijdt verder zigzaggend tussen de rotsblokken.
We stoppen hier en daar voor wat foto's van optrekkende mist tussen de fjorden te maken. Op een van de stops verwisselt Tom een van de voorlampen die stuk is. We rijden nog wat vissersdorpjes door die interessant zouden moeten zijn maar het vooral niet zijn. Bij Djupivogur (alien ras in de Hitchhikers Guide?) halen we in de supermarkt knoflookcrackers en een lekker kaasje vast voor de lunch.

In het dorpje burfurhurfjordur (stoedvarfjordur) staat een leuke picknickplek met bloemetjes op de tafel waar we onze knoflookcrackers nuttigen. Ze zijn ook echt erg goed! Die gaan een paar mee naar Nederland. Hier is ook een huisje van een vrouwtje met een stenenverzameling die je kan gaan bekijken. Dat blijkt erg gaaf. De verzameling is huge. Alle soorten gesteente liggen hier. De mooiste bergkristallen, opalen, dubbelspar, obsidiaan, etc. Hoe krijgt ze het zo gevonden. Het is een leuke stop. We kunnen weer door na al die stenen, verder langs de fjorden. De reis is verder alleen maar doorrijden tussen de fjorden met mooie views van de zee en de bergen. We komen nog door een flinke tunnel van een kilometer of 6. Ook best spannend!

Uiteindelijk komen we redelijk vroeg aan in Egilstaddir. Dit was onze eerste stop toen we van de boot kwamen. Het is er niet echt spectaculair. We zijn dus wat vroeg (uur of vier) en doen wat inkopen voor op de boot en onderweg terug. We halen een megaijs (middelgroot) die we lekker opsmikkelen. Dan vast naar onze Edda voor vanavond in Eidar. Lekker een beetje bijkomen en vast spullen ordenen voor morgen. Ook moeten we nog dit verhaal schrijven en dat van gisteren. Dus dat is nu gaande. Straks lekker happen (pizzatje of zo) en dan morgen om 11 u. Bij de boot zijn. Eerst moeten we dan nog langs leuke zwarte bergen en ijs, die nog even op de foto moeten. Dus morgen op tijd er uit en onderweg.

Geen opmerkingen: